Afscheid Thé Lau’s The Scene op Pinkpop en in Paradiso

Rockicoon ongeneeslijk ziek: ‘Ik ben blij dat het me nog gegund is om op het podium met vrienden afscheid te nemen van het publiek’

De Nederlandse rockband The Scene stopt en de aanleiding is heel bedroevend. Frontman Thé Lau is ongeneeslijk ziek en heeft niet lang meer te leven.

The Scene neemt dit jaar daarom noodgedwongen afscheid van het publiek. Dat gebeurt met drie prominente concerten. Op 7 juni op Pinkpop (festival is al uitverkocht), op 17 juni in poptempel Paradiso en op 21 juni in de AB in Brussel.

Kaarten voor het afscheidsconcert van The Scene in Paradiso gaan aanstaande zaterdag 5 april in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar voor 25 euro per stuk.

Eerste keer op Pinkpop

In augustus 2013 werd bekend gemaakt dat Thé aan keelkanker lijdt. Hij werd behandeld en had goede hoop voor dit jaar. Deze maand werd het trieste nieuws bekend dat hij uitzaaiingen in zijn linkerlong heeft, en uitbehandeld is.

Thé vertelt: ‘Het vervelende is dat ik geen zekerheid heb, maar het is duidelijk dat het niet lang meer zal duren. Ik ben blij dat het me nog gegund is om op het podium met vrienden afscheid te nemen van het publiek. Voor de eerste keer op Pinkpop en als vanouds in Paradiso in Amsterdam en de AB in Brussel.’

De Nederlandse rockgrootheid is de zanger en schrijver van klassiekers als Iedereen Is Van de Wereld, Open en Blauw. Thé legt momenteel de laatste hand aan het muziekstuk Platina Blues dat binnenkort te beluisteren is. Ook werkt hij aan een grote roman die zal verschijnen bij Lebowski Publishers.

Foto: Suzanne Bohncke

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>