Wat te doen op Koningsdag 2014!? (overzicht)

Last minute selectie gratis feesten en evenement boordevol muziek

Onze nationale feestdag is begonnen! Vanavond barst in Den Haag weer het jaarlijkse popfestival Life I Live (voorheen bekend als KoninginneNach) los en morgen overal in Nederland (gratis) feesten en evenement met heel veel muziek.

Net als in voorgaande jaren op NLpop een beknopte selectie. Uitverkochte feesten waar je vooraf kaarten voor moest kopen laten we buiten beschouwing.


Zoals gezegd in Den Haag het gratis toegankelijke Life I Live festival voor de alternatieve popliefhebber. Op het hoofdpodium Daryll-Ann, Moss, Baskerville, Town of Saints en Taymir. Verder o.a. Jett Rebel, Michael Prins en Birth Of Joy.

In de Rotterdamse Ahoy de jaarlijkse Nacht van Oranje met Nederlandstalige muziek van onder meer René Froger, Jan Smit, Ruth Jacott en Wolter Kroes. Het feest is niet uitverkocht. Tickets kan je nog tot 21.00 uur aan de kassa krijgen.


Naast de vrijmarkt kiest Amsterdam de laatste jaren in het centrum voor meer gemoedelijkheid voor alle leeftijden. Dance-feesten zijn verspreid over locaties buiten het oude centrum. Zeven van de dertien zijn uitverkocht. De gemeente waarschuwt dat op Koningsdag zelf geen kaarten meer verkocht worden.

Eindhoven is King: Als beste alternatief voor de Randstad tippen wij opnieuw Eindhoven. Met veel gratis toegankelijke feesten op loopafstand van elkaar. Onder meer in het Beursgebouw House of Revolution, op het plein voor de Paterskerk Techn040 en op het Stadhuisplein Majestic Dance Event.

Nijmegen, Oranjepop in het Hunnerpark, helaas niet meer gratis, maar voor slechts 5 euro met onder meer Eefje de Visser, Mozes & The Firstborn, Rogier Pelgrim, When We Are Wild, Miriam Moczko, Maame Joses en Sofia Dragt.

Voor het Koningsdag Festival op het Willemsplein in Rotterdam zijn ook nog kaarten. Je kan daar genieten van de laatste techno en housemuziek. Verder in de hele stad feestjes en vrijmarkten. In het Spinozapark een kleinschalig festival.

De vrijmarkt is in Utrecht de grote publiekstrekker. Deze begint traditioneel al vanavond om 18.00 uur en eindigt morgenavond op hetzelfde tijdstip. Verder in de Domstad onder meer Feest op de Neude en allerlei podia en bandjes.

In Arnhem vindt weer het hardstyle event Beat The Bridge plaats, dit jaar met onder meer Headhunterz. Op moment van schrijven voor Kingsnight nog kaarten, maar hou de sociale media in de gaten want dit festival verkoopt ieder jaar uit.

In Tilburg wordt Koningsdag gevierd met een familiefeest in het Leijpark, afgesloten door La Fuente, en dance-feesten op Piusplein en De Korte Heuvel.

Groningen heeft een uitgebreid programma op verschillende locaties, met op de Vismarkt, waar onlangs nog The Passion plaatsvond, Ali B Op Volle Toeren.

In Almere Centrum op de Grote Markt overdag Mitchell Brunings uit The Voice, vanaf 16.30 uur Sterren on Tour met Django Wagner, Danny Froger en Dean Saunders, en vanaf 20.00 uur Kingsday Dance met onder meer DJ Jean.

In Apeldoorn kan je voor 5 euro naar het Kingsday at the Park festival, in het Mheenpark, met onder meer Shermanology, Bassjackers en Baggi Begovic.

Kingsday Maastricht: alle locaties gratis entree, met op de Markt een vet feest met onder meer Kraak & Smaak, De Jeugd Van Tegenwoordig en Lucien Foort.

In Leeuwarden kan je op het Oldehoofsterkerkhof naar Kingsday Outdoor van Club Red, met als hoofdact Martin Garrix. Kaarten ook aan de ingang te koop.


Op Koningsdag schijnt geregeld de zon en is het lang droog. In het noordoosten meer wolken en soms een bui. Middagtemperatuur 17 tot 20 graden met weinig wind. Tegen de avond neemt de buienkans in het hele land toe. Veel plezier!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>