Check het repetitieschema van Trijntje op Songfestival

Update klik: Check beelden van eerste repetitie Trijntje

Team Trijntje aangekomen in Wenen • Maandag eerste repetitie

Trijntje Oosterhuis is de komende twee weken in Oostenrijk alwaar zij Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival 2015 in hoofdstad Wenen. Voor de megaproductie is tot op de minuut een strak repetitieschema vastgelegd.

Eerste repetities

Maandag om 12.20 uur start Trijntje met haar team aan de eerste repetities. Die beginnen met een kwartier veiligheidsinstructies, dan een half uur kleedkamer, een half uur testen met de in-ear-techniek en een kwartier backstage.

Om 14.00 uur repeteert Trijntje voor het eerst op het podium. Daar is 30 minuten de tijd voor. In tegenstelling tot voorgaande jaren moeten alle deelnemers al vanaf de eerste repetities hun volledige Songfestival-outfit dragen.

Ze repeteren het liedje dan dus een paar keer achter elkaar. Daarna krijgt de Nederlandse delegatie 20 minuten om de beelden terug te kijken in een viewing room, zodat zij feedback en wijzigingen kunnen doorgeven aan de regie.

Vervolgens vanaf 15.15 uur een half uur make-up-consultatie, 20 minuten voor een interview met Eurovision.tv en daarna 20 minuten een Press Meet & Greet.

Tweede repetities

Vrijdag 15 mei de tweede repetitieronde voor Team Trijntje. Die duurt met 20 minuten podium en 20 minuten viewing room minder lang. Dan moet zowel de definitieve outfit als make-up gedragen worden. Daarna een persconferentie.

Dress rehearsals en show

Maandag 18 mei twee generale repetities – dress rehearsals – van de complete eerste halve finale. Eentje om 15.00 uur, en de dress rehearsal die om 21.00 uur ’s avonds plaatsvindt is belangrijk want dan zullen de vakjury’s hun punten geven. Dat zijn alleen jury’s van landen die meestemmen in deze halve finale.

Dinsdag 19 mei ’s middags om 15.00 uur nog een complete dress rehearsal. Dat is onderhand de vijfde repetitie. Die avond om 21.00 uur eindelijk de liveshow.

De eerste halve finale wordt live uitgezonden op NPO 1
Livestreams op songfestival.nleurovision.tvnpo.nl

En dan op naar de finale?

We hopen uiteraard dat Nederland de finale haalt! Dan volgen vrijdag 22 mei weer twee dress rehearsals, met ’s avond de belangrijke voor alle vakjury’s. In de finale stemmen alle landen mee, ook zij die zich niet hebben geplaatst. Zoals bekend tellen de punten van de jury’s voor de helft mee in het eindresultaat.

Tenslotte op zaterdag 23 mei ’s middags de laatste dress rehearsal voor de Grand Final. Die grote finale wordt dan ’s avond om 21.00 uur uitgezonden.

• Trijntje gaat naar het Songfestival en neemt mee…
• Nederlandse vakjury Eurovisie Songfestival onthuld
• Songfestival: optreden Trijntje wordt soort videoclip
• Haalt Trijntje de finale van het Eurovisie Songfestival?
• Complete volgorde halve finale-optredens Songfestival

Video: neem vast een kijkje in Wenen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Check het repetitieschema van Trijntje op Songfestival

  1. LERCY

    Ik ben heel erg benieuwd. Fijn voor de fans dat ze al vanaf het begin met jurk en alles aan gaan repeteren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>