Helaas: Trijntje flopt op Eurovisie Songfestival 2015

#NED na twee topjaren niet in finale van internationaal muziekfestijn

Dinsdagavond vond de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 plaats. In de zestigste editie van het muziekspektakel is Nederland helaas niet van de partij in de grote finale, die aanstaande zaterdag in Wenen plaatsvindt.

Onze Trijntje Oosterhuis gaf dinsdag haar beste performance tot nu toe weg, maar kreeg helaas onvoldoende punten van de jury’s en tv-kijkers om de finale te halen. Erg jammer, na twee gloriejaren met Anouk en The Common Linnets.

België

Zeer noemenswaardig is de inzending uit België. De 19-jarige Loïc Nottet doet het meer dan uitstekend met zijn liedje Rhythm Inside. Hij verschijnt in heel Europa in de iTunes-chart en stijgt bij de bookmakers richting de top 10. Prachtig!

Uitslag

De volgende landen hebben zich geplaatst voor de finale: Armenië, België, Griekenland, Estland, Servië, Hongarije, Rusland, Albanië, Roemenië en Georgië.

Voor Nederland, Moldavië, Finland, Macedonië, Wit-Rusland en Denemarken is het festival voor dit jaar voorbij. Zij wisten zich niet te plaatsen voor de finale.

Aanstaande donderdag vindt de tweede halve finale plaats. De punten die in de halve finales zijn gegeven (ook gesplitst naar jury’s en televoters) worden pas na de finale bekendgemaakt. Dit om beïnvloeding en spelbederf te voorkomen.

Album: Eurovision Song Contest Vienna 2015

Video: Trijntje’s optreden in de halve finale

facebook share facebook share

50 Reacties // Reageer

50 thoughts on “Helaas: Trijntje flopt op Eurovisie Songfestival 2015

  1. BéTé

    Ik vond het overall écht slecht.

    Zang redelijk …. maar Oh my GOD; wat zag ze er verschrikkelijk uit!! Daarnaast bewoog ze ook nog als een hoogzwangere gans.

    Terecht niet door!!

      /   Reply  / 
  2. ArjanH

    Slecht camerawerk de hele avond en vooral bij Trijntje. Slechte belichting en een te simpele act. Het was al niet n goed nummer. Trijntje had een superstem. Er was niets te zien van Graphics. Volgend jaar maar Dotan of Mr Probz of Douwe Bob of O’Gene.

      /   Reply  / 
  3. Jarnoootje

    Wat hebben Roemenen Hongaren en Albanezen wat wij niet hebben?…..
    het VERREKTE KLOTE OOSTBLOK moest je eens zien wat voor een valse kat dat was die van Albanië

      /   Reply  / 
    1. Joe

      Helemaal gelijk Albanië was afschuwelijk ! Vond Armenië ook niks. Belachelijk dat een Denemarken en ook Nederland niet doorgaan als je het vergelijkt met een Albanië

        /   Reply  / 
    2. Jg scutcher

      Je hebt zo enorm gelijk

        /   Reply  / 
  4. BéTé

    Gelukkig heb ik Douwe Bob nog ff zien optreden bij RTL LateNight. Maakt de avond weer goed :)

      /   Reply  / 
  5. Nico

    Er kwam nog een aap uit de mouw: de muziek bleek helemaal niet geschreven door Anouk, alleen de tekst. (Als ik de credits mag geloven die in beeld verschenen).

      /   Reply  / 
  6. Ndude

    Helemaal gelijk Jarnoootje Albanië was echt afschuwelijk om te luisteren vond Armenië ook niks. Begrijp niet dat Denemarken niet door is en Nederland eigenlijk ook niet als je dat vergelijkt met Albanië

      /   Reply  / 
  7. ArjanH

    Ik vind het onterecht dat mensen klagen over het Oostblok want de afgelopen 2 jaren waren we met 2 simpele acts ook door en scoorden we hoog in de finales. Het ligt toch echt aan onze inzending en de act. We waren niet goed genoeg dit jaar!!

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      +1

        /   Reply  / 
    2. BéTé

      We ??? Trijntje is geheel persoonlijk verantwoordelijk voor dit debacle … zowel door haar keuze van de song als de kleding.

      Zoals ik al eerder zei; de kledingkeuze vind ik een minachting voor het Songfestival. Maar eigenlijk ook voor het land waarvoor je uitkomt.

        /   Reply  / 
      1. 020Nick

        Trijntje is verantwoordelijk voor haar kledingkeuze inderdaad, Maar de staging was ook niet goed. Het idee erachter van Hans Pannekoeke zag ik wel, maar dan moet de ORF dat wel helemaal oppikken en dat hebben ze maar ten dele gedaan. Gevolg: Vlees noch vis!
        Trijn heeft alles gegeven en aan haar stem lag het niet maar de poging een middelmatig lied naar grote hoogten te doen stijgen zijn verkeerd uitgepakt. En nee dat broekpak werkte zeker niet mee! Om het gehele Oostblok de schguld te geven over dat Albanie door is vind ik erg flauw, er is elk jaar een nummer door dat niet helemaal terecht is. Ik had er toch 9 van de 10 goed voorspeld. En die 9 vond ik ook meer dan terecht dat ze door waren. Jammer voor Trijn, maar dit jaar goed evalueren wat er mis is gegaan en wat beter kan en volgend jaar knallend terugkomen!! PS: Vanaf 2009 heeft t Oostblok maar 1 keer gewonnen en dat was Azerbeidzjan in 2011.

          /   Reply  / 
        1. BéTé

          De staging was absoluut slecht. Niks kwam goed uit de verf.

          Wat ik ook jammer vind is dat de 4 backingvocals totaal niet tot hun recht zijn gekomen; je hoort ze bijna niet. En dat had dit saaie nummer nou net de extra pit kunnen geven. Echt een gemiste kans.

            /   Reply  / 
  8. Jgscutcher

    Schandalige vertoning , alle voormalige oost blok landen ste mden op elkaar en nederland stemde op belgie . Gekocht door de oostblokmafia en trijntjes geweldige nummer werd door deze mensen niet herkend als een muzikaal diamantje .is dit het huidige europa , nou ik hoef dit nooit meer te zien .

      /   Reply  / 
    1. ArjanH

      Wat een onzin! De punten zijn nog niet eens bekend gemaakt wie wie wat heeft gegeven!!

        /   Reply  / 
  9. BéTé

    Trijntje heeft in Oostenrijk (voorafgaand aan het eigenlijke festival) al geen sympathie kunnen opwekken. Dat was de kracht van bv Anouk.

      /   Reply  / 
  10. Henk

    Je kon toch weten dat als Anouk iets maakt het nergens op zal slaan. Ze zal wel niet gewild hebben dat Trijntje verder zou komen. Zij gunt niemand anders wat. Anouk blijf lekker bij je kinderen en verdwijn rustig voor altijd!

      /   Reply  / 
    1. Reinout

      Beetje flauw, Henk … naast Anouk en Trijntje zijn er allereerst nog heel veel meer mensen (met veel meer zeggenschap) betrokken bij een product als dit. En dat Anouk de schuld krijgt, dat ze bewust iets slechts zou schrijven o.i.d. omdat het voor Trijntje is, is kort door de bocht en geloof ik ook niet. Het is ook in Anouk’s belang om nogmaals te scoren (alleen al commerciëel gezien). Er is gewoon gegokt op wat goed leek en verloren… that’s life.

        /   Reply  / 
      1. 020Nick

        Helemaal mee eens Reinout!

          /   Reply  / 
      2. Karin K

        Beste Henk,
        Mag ik je opmerkzaam maken op het feit dat Anouk het nummer niet voor Trijntje heeft geschreven?
        Trijntje is gaan struinen op Anouk’s computer en toen ze de demo hoorde van ‘Walk Along’ gaf ze aan dit graag te willen gebruiken voor haar ESF deelname. Trijntje zelf heeft dus de keuze gemaakt voor een song die Anouk zelf al een keer op de band had gezet, echter nog niet had gebruikt.
        Je opmerking is dan ook uiterst beledigend. Als je al los wilt gaan over Anouk’s integriteit is het in de toekomst wellicht handig dat je mening beter onderbouwd.

          /   Reply  / 
        1. BéTé

          + 1

            /   Reply  / 
  11. Jgscutcher

    Hoe is het hier met de vrijheid van meningsuiting . Dit songfestival is gekocht grkocht door de oostblokmafia , en Nederland mocht op belgie stemmen !

      /   Reply  / 
  12. Rosenhaeger

    Vreemd al die negatieve reacties. Veel herhaling in het nummer maar desondanks een goed nummer, goeie hook. Het pak was een beetje vreemd maar ze zag er mooi uit.Mooi gezicht heeft ze en volgens mij een andere make up , wat natuurlijker. En ze heeft een dijk van een stem. Misschien had ze het meer akoestisch moeten doen maar dat weet je nooit met dat song festival. Ze had net zo goed door kunnen gaan.
    Ach ja, wat maakt het ook eigenlijk uit allemaal. Het gaat toch niet echt over goede muziek….

      /   Reply  / 
  13. harm

    het was allemaal niks stuur volgend jaar maar jannes of evert babtist uit vriesceloo

      /   Reply  / 
  14. Reinout

    Vergeleken bij vorig jaar waren pakweg alle nummers slechter. Trijntje is een heel goede zangeres, maar om heel eerlijk te zijn is ook dit nummer op zijn hoogst een mindere filler-track op een van haar albums. Trijntje (en Total Touch) hebben veel beter nummers gemaakt, en ze heeft niet laten horen waar ze in uitblinkt.
    Het is ook geen Trijntje-nummer, maar een mix van Anouk en Ilse’s country sound, maar beiden niet creatief of eigenwijs genoeg, zoals de afgelopen twee jaar.
    Neemt niet weg dat Trijntje een Nederlands toptalent blijft, en dat je niet alles kan (of moet willen) winnen. Het gaat om het spel, niet om de knikkers.
    Dus, Trijntje, op naar de volgende plaat en neem revanche …

      /   Reply  / 
  15. tammer

    Kan het tenminste vanaf nu weer over muziek gaan ipv jurken.

      /   Reply  / 
  16. Pim

    België was slecht

      /   Reply  / 
  17. jojo

    steur gerard joling met alle toeters en bellen dan winnen we zekkers wel maar deze was net een rauw dienst vond het niks ze zal haar best gedaan hebben maar alles in het zwart geen kleur geen spektakel dat is pas waar het heen moet hoe gekke hoe beter steur gerard maar joling heeft dat zang en spektakel

      /   Reply  / 
  18. Ruud

    Goede zangeres, maar geen nummer dat bij haar past, en ook geen nummer voor het songfestival. Was een leuk nummer geweest met scoringsmogelijkheden in de jaren 80.

    Bij deze dijk van een zangeres had een pop / rocknummer het veel beter gedaan denk ik.

    Ik hoop dat volgend jaar weer een goede zangeres gaat met een stem zo zuiver als Trijntje, maar dan met een dijk van een lied!

    Caro Emerald misschien!

      /   Reply  / 
  19. Jasper

    Stuur alsjeblieft geen Caro Emerald!!!!! Zij wordt zwaar overschat en maakt ook maar middelmatige liedjes die ook maar doorkabbelen en niet zullen opvallen op het Eurovisie Songfestival.

      /   Reply  / 
    1. Karin K.

      Mee eens Jasper!
      Ik heb nooit begrepen dat men CE zo’n geweldige zangeres vindt. Ik vind het emotieloos en het doet mij helemaal niks.
      De muziek is gezellig, maar heb toch altijd het idee dat uit een marketingpen afkomstig is.
      Echter, internationaal, succes kun je haar niet ontzeggen, dus…..misschien bij uitstek voor het ESF….

        /   Reply  / 
  20. Henk

    Alles is eigenlijk al gezegd, maar ik kan het toch niet nalaten om ook mijn reactie hier te vermelden. Ik vond het gewoon een zeer belabberd optreden. Wat ik vooral jammer vond was dat Trijntje angst uitstraalde ipv energie en power. Ik denk dat dit haar vooral de das om heeft gedaan. Ze sprankelde niet zoals bijvoorbeeld die zangeres uit Griekenland met dat verschrikkelijke lied wat zoveel lijkt op het winnende lied van vorig jaar van Oostenrijk. (Deze zangeres zong wel goed, maar wat een draak van een lied was dit.) Ook de zang van Trijntje vond ik toch minder dan wat ik eerder heb gehoord. Ze had wel een plaats verdiend bij de top 10 vind ik omdat er landen zijn doorgegaan die veel minder waren. Maar ik snap wel heel goed dat ze niet door is. Ze is een door de wol geverfde zangeres, maar het leek of ze heel onervaren is.
    Trijntje beschouwt zichzelf als een soulzangeres, maar zo zie ik haar niet. Ik vind haar absoluut geen soulzangeres maar wel een hele goede zangeres die fantastische ballads kan zingen. Kortom één van de beste van Nederland die hoog blijft presenteren.

      /   Reply  / 
  21. elleke

    We hebben thuis gekeken naar de uitzending bij de bbc. Daar werd Trijntje volkomen afgekraakt. Opmerkingen werden gemaakt dat ze de sluier beter op had kunnen houden, dat het hysterisch was, ze werd belachelijk gemaakt en nagedaan door lachend steeds ai ai ai te roepen.
    Zelf vonden we het lied niet goed genoeg, te veel herhaling, te simpel en plat, erg nasaal en schreeuwerig gezongen.
    De outfit was echt vreselijk, erger kon bijna niet. Het leek op een belachelijk zweefvliegpak met van die vleugels, en vooral als ze van achteren werd gefilmd was het zeer onflatteus.
    Het hele optreden werd zeer slecht in beeld gebracht, het zag er onprofessioneel en goedkoop uit.
    We vinden het vervelend voor Trijntje, maar we begrijpen wel dat we niet door zijn. Echter ze zong beter dan een aantal van de deelnemers die wel door zijn met zwakkere nummers.

      /   Reply  / 
    1. johan

      Je hebt groot gelijk
      Ze dachten makkelijk te scoren maar er miste heel wat aan.

        /   Reply  / 
  22. MASH

    Ik vind het ook geen verrassing dat Trijntje niet door is. Het liedje was radiovriendelijk en catchy maar tegelijkertijd ook veel te simpel en te repetitief. Daardoor viel het gewoon totaal niet op. Hetzelfde geldt voor de act. Die was gewoon nietszeggend en saai en de kleding was vreselijk. Trijntje is een hele goede zangeres, één van de beste van de avond zelfs, alleen preformen kan ze gewoon niet zo goed. Ik had van te voren ook het idee dat ze niet zo goed wist wat ze nou wilde laten zien tijdens die 3 minuten. Als je kijkt naar Anouk en The Common Linnets in de voorgaande jaren, hadden beide een a-typisch songfestifalliedje. (valt op!) En hadden een act die hun liedje perfect complimenteerde. (Valt op!) En de kleding was ook goed. Zij hadden een echte visie, wisten tot in de details wat ze wilden laten zien. Trijntje heeft dat gewoon onderschat. Maar ze heeft haar nek uitgestoken en haar best gedaan. Jammer, maar volgend jaar beter! Voor volgend jaar hoop ik weer op een symphonische metalband (Scoort altijd in Europa), Eva Simons/Sharon Doorson (Goed dancepopnummer met een gewldige choreografie) of O’G3ne (Ballad ala Change will come of Emotions).

      /   Reply  / 
  23. bastian

    Terechte uitschakeling. Ik als songfestival ben teleurgesteld dat we na 2 topjaren weer terug bij af zijn: stuur een goede artiest en dan komt het wel goed. Dit deden we in het verleden ook fout, zie Edsilia en 3JS bijvoorbeeld. Ook nu, vocaal staat Trijntje in de finale. Punt. Maar het gaat niet alleen om de vocale capaciteiten. We hebben NIKS geleerd van de afgelopen 2 jaren. Het begon al met het lied dat middelmatig was. Vervolgens hadden ze maanden de tijd om te werken aan het visuele gebeuren. Sorry, maar wat je gisteren zag past totaal niet bij dit lied. Donkere belichting alsof ze een emotionele ballade staat te zingen. Slecht camera werk. Slechte kleding. Ik vind het zonde van zo’n goede zangeres! Maar we hebben het aan ons zelf te danken. We zijn geen Grieken die van een middelmatig lied een gouden inzending kunnen maken. We zijn geen Zweden die elk jaar een kloppend totaalplaatje sturen. Waar ligt onze kracht dan wel? Eigenzinnigheid? Eenvoud? Hongarije stuurt een vredesliedje, heel eenvoudig en zie hoe mooi zij in beeld werd gebracht. Durf te wedden dat ons dit nooit was gelukt. 2014 blijkt toeval te zijn geweest. Wat wil de AVROTROS? Winnen? Don’t think so. Die spirit is ver te zoeken namelijk.

      /   Reply  / 
  24. jeroen

    heb je die uithalen gehoord? ze zat er soms flink naast en dan nog die reverb en delay er overheen? telleurstellend gewoon, terug van Nord Sea Jazz naar kermis en braderie. Nederlandse muzak.

      /   Reply  / 
  25. jeroen

    heb je die uithalen gehoord? ze zat er soms flink naast en dan even out of tune herhalen met die vreselijke reverb en delay er overheen? ronduit teleurstellend; terug van Nord Sea Jazz naar kermis en braderie niveau. 100% muzak.

      /   Reply  / 
  26. Floor

    Mee eens, muzak haha

      /   Reply  / 
  27. Yoshi

    Was te verwachten he.. Trijntje is gewoon niet jong en fris genoeg. Daarom is België wel gewoon door.

    Als had een jonger iemand heen gegaan: Alain, Caro, Douwe Bob, Lisa, Niels Geusebroek of Mr Propz, dan hadden we wel een kans gehad.

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      Lisa???? Met een cover zeker ;)

      Maar je hebt helemaal gelijk hoor wb Trijntje. Na de successen van Anouk en Common Linnets heeft ze het met haar ervaring zwaar onderschat.

        /   Reply  / 
  28. BéTé

    Trijntje Oosterhuis zegt; ik zou zo weer meedoen met het songfestival.
    Ze sluit serieus niet uit dat ze in de toekomst nog eens mee wil doen aan het Eurovisiesongfestival.

    Lekker blijven dromen, Trijntje :D

      /   Reply  / 
  29. flop

    ik had niet anders verwacht
    plus het is allemaal zo politiek gedoe
    kijk nou wie er door zijn de meeste allemaal oost blok
    maar ja ik vond het zelf niet bepaald mooi nummer terwijl ze mooi kan zingen
    Kleding was ook niet mooi leek wel barba pappa van vroeger pffff

      /   Reply  / 
  30. Ruud

    Ach, het verbaasde mij niet… Het nummer was geen topper en de visuele presentatie had een stuk beter gekund. Dat whyayayayayayay is natuurelijk ook een enorm zwak stuk in het nummer. Dingen uitspinnen als ‘vulling’ werkt zelden. Als je niets te melden hebt, doe dan niks!
    Trijntje Oosterhuis mag dan in het verleden een paar successen gehad hebben, voor het eurovisie songfestival schoot ze duidelijk tekort.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      +1

        /   Reply  / 
  31. DS

    Het was overall gewoon niet goed, een misser van de bovenste plank.
    Oké, Trijntje zong goed, maar uitstraling miste zij volkomen (deze eigenschap was wel aanwezig bij o.a. de Servische, Georgische en ook Albanese dame) met als klapper op de vuurpijl het ongeconcentreerd wegkijken in het belangrijkste deel van haar 3 European minutes of Fame. Haar kledingkeuze was rampzalig en al met al verdiend dat Trijntje niet in de finale staat.

    En wat moeten we volgend jaar? Denken we nu aan Jan Smit (Europees gezien van hetzelfde niveau als Edsilia, de Toppers, Sieneke) of OG3NE (waarom willen Nederlanders altijd de beste zanger(es) van het festival?) dan kunnen we ons beter gaan richten op 2017.

    Mijn opties: een Nederlandse maar internationaal aandoende act die het voornamelijk de uitstraling moet hebben, maar met tegelijkertijd een lied die iedereen gelijk wilt downloaden en wilt blijven afspelen (a la Euphoria). Deze artiesten hebben wij in Nederland genoeg, maar zij worden nauwelijks genoemd bij de fans.
    Eva Simons, die momenteel met Policeman zeker niet zou misstaan in deze halve finale. Yellow Claw, samen met een zangeres (als in Till it Hurts (Ayden) en Shotgun (Rochelle)) zijn in staat om een Europese zomerhit te scoren. Natalie La Rose, die momenteel een van de grootste hits in de VS en binnenkort de rest van de wereld scoort, die grote Amerikaanse contacten heeft en hiermee een superhit kan maken, Mr Probz, die met een ballad de hele zaal kan stilleggen.

    Laten we hopen op een spectaculaire show zaterdag met een terechte winnaar (Estland of Zweden aub) en dan op naar volgend jaar!!

      /   Reply  / 
  32. MASH

    De reden dat we zo vaak niet doorgaan naar de finale ligt in het feit dat we te vaak alleen kijken naar wat scoort binnen de landsgrenzen en niet wat scoort in Europa. Welke Nederlandse artiesten hebben nou succes buiten de landgrenzen? Juist deze artiesten of iets soortgelijks moeten we naar het songfestifal sturen. Opvallende act erbij en we gaan sws hoge ogen gooien.

      /   Reply  / 
    1. @lbert

      Je slaat de spijker op zijn kop

        /   Reply  / 
    2. ArjanH

      Onzin we hebben de afgelopen jaren juist gescoord met 2 nummers die je van te voren niet in Europa zou kunnen plaatsen in de hitlijsten. Dus dat zegt niets. Je moet gewoon onderscheidend zijn vocaal en visueel.

        /   Reply  / 
  33. @lbert

    Wat een gezever allemaal, vorig jaar hoorde je niemand over het Oostblok, ze hebben daar een heel andere muziek smaak, wij stemmen ook vaak als Westerse landen op elkaar, en helaas zaten in de poule van gisteren niet veel Westerse landen, bovendien zag het complete plaatje er dit jaar niet niet zo spectaculair uit als vorig jaar toen klopt alles , nu niet Trijntje haar stem was super het lied ok, maar verder was het mager , volgend jaar zorgen dat alles weer perfect is, we hebben de afgelopen 2 jaar bewezen dat we ook goed kunnen scoren

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>