Dan toch! O’G3NE naar Eurovisie Songfestival 2017

#Eurovision #teamog3ne • Eindelijk komt publiekswens in vervulling

Er waren al heel lang speculaties maar nu is het dan bevestigd door Avrotros. De meidengroep O’G3NE vertegenwoordigt ons land volgend jaar mei op de 62e editie van het Eurovisie Songfestival in de Oekraïense hoofdstad Kiev!

De zusjes Lisa, Amy en Shelley zijn door het Avrotros-team geselecteerd. Zij gelden al sinds hun deelname aan The Voice of Holland in 2014 als een favoriet van een groot deel van het publiek. Die wens komt nu dus in vervulling.

Andere opties

Volgens het AD heeft Avrotros voor het komende Songfestival ook gesproken met Dotan, Waylon en VanVelzen. Zij haakten om verschillende redenen af.

Nou van Dotan is dat heel erg jammer, maar we wisten al dat hij het deze keer niet kon doen. Bij Waylon en VanVelzen is het een ander verhaal. Waylon ging in 2014 al naar het festival als deel van The Common Linnets, en VanVelzen heeft al een paar jaar geen plaat of single uitgebracht die niet geflopt is.

O’G3NE is hot

Avrotros zegt altijd een top-act te willen selecteren. De keuze voor O’G3NE is dan logisch. Ze hebben net een nummer 1-album gelanceerd, diverse singles, en de dames spelen een vrijwel uitverkochte theatertour. O’G3NE is hot!

Totaal nieuw is het Songfestival voor de meiden niet. In 2007 deden zij al eens mee aan het Junior Eurovisie Songfestival. Als Lisa, Amy & Shelley eindigden zij toen met het liedje Adem In, Adem Uit als elfde van de 17 deelnemers.

Het liedje

We hopen natuurlijk dat zo’n lage middenmootplek ons volgend jaar bespaard blijft, en O’G3NE als volwassen trio met een topresultaat thuiskomt! Maar hoe dan ook, het wordt vast een inzending om trots op te zijn. Vocaal zijn de drie dames geweldig, en ze zien er prachtig uit. Nu alleen nog een goed liedje…

Dat liedje van O’G3NE wordt op een later moment onthuld. Vermoedelijk pas over een paar maanden. Het Eurovisie Songfestival vindt plaats op 9, 11 en 13 mei 2017. De deadline om het liedje in te dienen is pas ergens half maart.

O’G3NE naar Songfestival?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Alles over O’G3NE
Alles over Eurovisie Songfestival

Video: onthulling O’G3NE

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Dan toch! O’G3NE naar Eurovisie Songfestival 2017

 1. Bastian

  Super keuze. Deze dames zijn zo enorm gedreven en hebben een passie voor het esf. Ik denk dan ook dat ze omarmd gaan worden door de escommunity :) , ook belangrijk tegenwoordig! Met hun vocalen vallen ze gegarandeerd op. Ze kunnen onder druk presteren en willen winnen. What more do we want? Well, give us that fucking winning song. Dat is het enige waar ik me zorgen over maak en da’s best zorgwekkend haha, ja echt. De basis moet gewoon een goed lied zijn maar echt goede nummers hebben ze niet uitgebracht. In ieder geval een goed gevoel bij deze dames. Potential winners? Hmm, could be :)

    /   Reply  / 
  1. BéTé

   Op basis van zangkwaliteiten zouden ze ver KUNNEN komen… en ook het feit dat het om drie (jonge) zusjes gaat maakt hen waarschijnlijk bijzonder voor het ESF.

   Maar die goede song gaat er niet komen … want de kans is groot dat alleen NIET hippe producers in zee willen met deze NIET hippe dames. Ik relateer dat dan vooral ook aan hun leeftijd.

   Zoals ik al eerder zei: deze meiden zijn omstreeks de 20, willen zich voor doen als 16 … maar gedragen zich als iemand van 30, kleden zich als 40 jarige en praten als iemand van 50.

     /   Reply  / 
   1. Love music

    Het is allemaal braafjes. Qua performance zullen ze niet opvallen, ook de zang eigenlijk niet, meerstemmig oke, maar niet meer dan een octaaf. Misschien bij sexy kleding dat ze op gaan vallen.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

     “Meerstemmig oke, maar niet meer dan een octaaf”?

     Misschien moet je niet met muziek-theoretische termen smijten, als je niet begrijpt wat ze betekenen.

       /   Reply  / 
     1. Love music

      Ik weet donders goed wat ze betekenen,Johan.
      Wat begrijp je niet aan wat ik schreef?
      Geeft niet dat je niet van alle termen op de hoogte bent.

        /  
     2. Johan van de Velde

      Je hebt geen termen gebruikt waar ik niet van op de hoogte ben, maar kun je svp uitleggen wat je bedoelt met meerstemmig zingen, maar minder dan een octaaf?

      Als je dat niet lukt, kun je je wellicht beter bezig blijven houden met je kruistocht tegen talentenshows. .

        /  
   2. Yoshi

    Hahaha BeTe, jouw reactie is serieus grappig en je hebt helemaal gelijk 😀

    Ik snapte alleen het stukje van VanVelzen niet echt? Omdat hij alleen succes had met zijn eerder uitgebrachte singles mocht hij niet? Welke singles en albums waren dit dan???? Na TVOH heeft hij in mijn ogen niet echt meer gescoord

      /   Reply  / 
 2. Johan van de Velde

  Inderdaad, ‘nu alleen nog een goed liedje…’. Je lichte ironie is niet aan me voorbijgegaan, Marcus. Lol

  Ik denk zeker dat er belangstelling is bij, al dan niet ‘hippe’ componisten/producers om een, hopelijk kansrijk, nummer aan te leveren.

    /   Reply  / 
 3. ivo

  songfestival is net als de beurs successen uit het verleden zijn geen gerantie voor de toekomst. En laat iedereen in nl het maar afkraken of ophemelen wij kunnen toch niet op ze stemmen. Mijn mening og3ne vind ik zelf heerlijk om naar te luisteren en verder gewoon het songfestival zelf af wachten ik hoop dat ze de finale halen en daarna maakt het me niet zo veel meer uit

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>