Songfestival 2017: Luister hier naar Lights and Shadows van OG3NE

#eurovision #teamog3ne • Meidengroep met powerballad naar Kiev

Vrijdagochtend is de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017 gelanceerd: OG3NE gaat het doen met powerballad Lights and Shadows!

Er is maanden gespeculeerd over het liedje. Uiteindelijk werd onthuld dat de vader van Lisa, Amy en Shelley het geschreven heeft. Toen wisten we nog niet veel, behalve dat het een ballad zou worden waarin een verhaal verteld werd. Het nummer is tevens een ode aan de zieke moeder van de drie zussen.

Lights and Shadows is een typisch OG3NE-liedje met hun bekende en geroemde harmonieën. Het heeft een interessante opbouw – houdt de aandacht goed vast – en heel veel vocale acrobatiek. Dat kan live erg indrukwekkend worden!

Haalt OG3NE de finale van het Eurovisie Songfestival?

Loading ... Loading ...

Videoclip: Lights and Shadows

OG3NE: Lisa, Amy & Shelley door de jaren heen

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Songfestival 2017: Luister hier naar Lights and Shadows van OG3NE

 1. Bastian

  Lees veel negatieve reacties, jammer. Moet zeggen dat ik het lied zelf (los van de vocalen) op een eerste gehoor niet sterk vind. Naarmate ik’m vaker hoor, vind ik’m beter. Ja, het is wat gedateerd, maar persoonlijk hou ik van deze 90′s sound. De vocalen zijn geweldig en dat gaat de meiden heel ver brengen. Finale is wat mij betreft een zekerheidje. Als er een sterk visueel plaatje wordt neergezet, mogelijk top 5. Het gaat in dit geval echt om de beleving in die 3 minuten, net als bij the common linnets. Op plaat niet indrukwekkend, maar live …., dat kan met deze dames ook gaan gebeuren.

    /   Reply  / 
 2. Johan van de Velde

  Zowel de muzikaliteit als de vocale capaciteiten van de dames komen goed tot uiting, maar het liedje heeft weinig met de huidige tijdgeest van doen.

  De componisten/tekstschrijvers zijn blijven steken in de 90s en ook bij dit nummer lijkt Wilson Philips weer model te hebben gestaan.

  Bovendien ben ik bang dat het een wat kitscherige vertoning gaat worden.

  Teleurstellend.

    /   Reply  / 
 3. Karel

  De 90s sound is gedateerd maar zou best kunnen werken op het Songfestival, daar veel oostbloklanden van gedateerde muziek horen. Wat mij een beetje zorgen baart is dat ze voor de diensten van Hans Pannecoucke hebben bedankt. Hij was – tenminste, dat lijkt me aannemelijk – met zijn regie absoluut verantwoordelijk voor de goede resultaten van Anouk, The Common Linnets en Douwe Bob (en als Trijntje er wat meer focus op had gehouden en het songfestival niet nog even ‘erbij’ deed, had ze het onder zijn regie ook beter gedaan). Ze gaan met Rolf Meter in zee, die op zich zijn sporen ook wel heeft verdiend maar meer in de hoek van Froger en de Toppers zit qua CV. En veel Duitse televisie… Hij heeft ook deze clip gedaan.

    /   Reply  / 
  1. Bastian

   Ik vind de clip erg mooi dus laat maar komen :) Hopelijk houden ze het wel simpel. Lijkt me dat ze prima met belichting en rustig camerawerk indruk kunnen maken.

     /   Reply  / 
   1. BéTé

    Drie (in uiterlijk & gedrag) bijna bejaarde dames op een (bijna) kerkhof … wat is daar in GODSNAAM mooi aan te noemen??

      /   Reply  / 
    1. Bastian

     Enige wat ik hier voor over heb: Bye!

     Jammer dat je er niet objectief naar kunt kijken. De clip is heel goed geregiseerd, erg passend bij het lied. Goed kleurgebruik maar ik ga je er niet mee lastig vallen, dit snap je toch niet blijkbaar.

       /   Reply  / 
 4. BéTé

  Nog érger dan verwacht. Wat een DRAAK van een nummer!!!!!!

    /   Reply  / 
 5. anonymous91

  zo saai, ik schaam me dat dit nederland vertegenwoordigt, zo jaren 90 stijl

  dit hoeft van mij echt niet naar de finale, er zijn nu landen met betere liedjes dan dit

    /   Reply  / 
 6. Fonda

  Tjonge wat een tegenvaller, en sorry dat ik het zeg.
  Maar dit is volgens mij songfestival voor Nederland ,en geen Familie aangelegenheid…Vreselijk als je ouder ziek is….Maar zet dit nummer dan gewoon op CD….

  Wat een aanfluiting schaam me zeer dat dit voor ons land is…

    /   Reply  / 
 7. jos

  Meiden zingen hardstikke goed,maar dit nummer heeft geen kans.
  AUB:Zoek een ander nummer lieve meiden!!

    /   Reply  / 
 8. GJ

  Eindelijk een echt song waar je niet om de kwaliteit heen kan ,in plaats van buitensporige herrie of uiterlijkvertoon drie frisse meiden bulkend van het talent ,kippe vel bij het luisteren.
  Ik hoop dat zang en muziek plus een uitvoering die hierbij past hoge ogen gaat gooien.

    /   Reply  / 
  1. Dick

   Hahaha. Omdat de meiden prima kunnen zingen maakt dit zeker niet een goede song. Het is oud, gedateerd, geen catchy hook. Daarnaast zijn goede harmonieën ook geen voorbeeld van een goed nummer. Iedereen met een beetje verstand van muziek en die niet meer in 1995 leeft hoort en ziet dat dit werkelijk niks gaat doen.

     /   Reply  / 
 9. BéTé

  Zonet toch maar ff de moeite genomen om het LIVE aan te horen bij RTL Late Night … maar mijn gedachten over het nummer zijn niet veranderd.

  Ook al zingen de dames goed… de song is: zéér gedateerd, té gekunsteld en OOK nog eens (niet in de laatste plaats) tekstueel zéér zwak Engels!!

  Leuk contrast trouwens in deze show met de welbekende Zara Larsonn, net als O’G3ne een kindsterretje. Zij is nu pas 19 en inmiddels een wereldster … en JA met eigentijdse muziek !!

    /   Reply  / 
 10. Yoshi

  Maakt niet uit welke artiest met wat voor liedje naar het songfestival gaat. Het wordt altijd afgezeken haha.
  Heb het nummer een paar keer voorbij gehoord op de radio. Prima nummer, finale waardig, maar geen winst.

  De meiden hebben een voordeel en dat is dat het songfestival publiek voor een groot deel uit homoseksuele bestaat. Hier zullen ze veel stemmen mee winnen denk.

    /   Reply  / 
 11. jojo

  Gaat iedereen nu verrast zijn dat een liedje door vader geschreven naar het ESC gaat? Als het een hit is in Europa strijken ze alle schrijversrechten zelf op. Tuurlijk besteden ze dat niet uit! DUH! Wakker worden!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>