Spinvis beschouwt Popprijs als aanmoediging om nóg eigenwijzer te zijn

Hoe hard de journalist van het Algemeen Dagblad ook zijn best deed, Erik de Jong liet zich niet verleiden tot een onaardige uitspraak over Jan Smit. "Jan Smit verkoopt veel platen en hij lijkt me sympathiek," aldus Spinvis die uiteraard erg gelukkig was met zijn zojuist gewonnen Popprijs. "Nee, het grote publiek zal de keuze voor mij niet begrijpen. Waarschijnlijk doordat het mij niet kent. Ik hoop dat de prijs leidt tot grotere acceptatie voor wat ik doe."

De jury heeft de prijs aan Spinvis toegekend juist omdat hij eigenzinnigheid en originaliteit altijd hoog in het vaandel houdt. Zie bijvoorbeeld het tweede album "Dagen van stro, dagen van gras" dat een stuk ondoorgrondelijker klinkt dan het sprankelende debuut uit 2002, inclusief een totaal gebrek aan radiovriendelijke singles en een ruim 10 minuten durend sleutelnummer waarin Erik de Jong eerder een gedicht lijkt voor te dragen dan dat hij echt zingt.

Verwacht in de toekomst meer van dat.

Die conclusie trek ik tenminste als ik hem in het interview hoor zeggen dat hij de Popprijs beschouwt als een aanmoediging om voortaan nóg eigenwijzer te zijn. Ik kan niet wachten, dat gaat vast nog een paar hele unieke albums opleveren.

Lees het hele interview op op AD.nl

Zie ook:
Spinvis wint Popprijs
- Wandelen met Spinvis

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>