Hit of shit: Beatfreakz – Superfreak

BeatfreakzDe Beatfreakz zijn al in heel Europa doorgebroken – ze scoorden zelfs een top 5-hit in Engeland – maar in Nederland wil het nog niet echt lukken. Weliswaar groeide Somebody’s Watching Me uit tot een bescheiden hit nadat heel Europa al had gedanst op het nummer, maar de status van superster is hier nog niet bereikt. Terwijl wij Hollanders doorgaans toch zo trots zijn op nationaal product dat het goed doet over de grens. Wellicht bezorgt de nieuwe single Superfreak ze hier een sterrenstatus?
Het lied zelf kenmerkt zich door het sample van MC Hammer’s Can’t Touch This uit de jaren tachtig. Verder borduurt het aardig voort op de vorige single, welke een cover was van Michael Jackson. Niet in de laatste plaats vanwege de video: die houdt ergens het midden tussen Thriller en Everybody van The Backstreet Boys.

Er is in elk geval een flink budget voor deze video, waarvoor heel wat grimeurs aan het werk zijn gezet. Telt u even mee aan wie allemaal geknipoogd wordt? Michael Jackson, Kylie Minogue, Justin Timberlake, Scissor Sisters en….

Oja, het oordeel van NLpop: geen heel sterke compositie, maar zal wel heel goed aansluiten op de tijdgeest. Wat ons betreft dus geen hit, maar het tegendeel zou wel eens kunnen blijken. Eens of oneens? Laat het weten!

Bekijk de video van Superfreak:

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Hit of shit: Beatfreakz – Superfreak

  1. ClemUns

    Shit…

      /   Reply  / 
  2. christina

    THIS IS THE SHIT!!!!!

      /   Reply  / 
  3. Casper Janssen

    Leuke frisse versie… absoluut hitpotentie. Van het bovenstaande verhaaltje klopt echter geen drol. Niks een MC Hammer sample… MC Hammer had deze legendarische basslijn immers ook gejat. De échte shit is van funkpionier Rick James (Goed hebbe zijn ziel) “Superfreak” was een wereldhit in 1981, en dit is simpelweg een wat opgejaagde coverversie (de stem van deze zanger lijkt erg veel op die van Rick James). Geinig gedaan, maar de oorspronkelijke Rick James versie is zoooooooveel lekkerder.
    Geen sterke compositie zegt NLblog??? Nou ja zeg…. “Superfreak” is een klassieker en wereldhit (een van de grootste funkhits van de jaren ’80) dus die compositie is waanzinnig! Ik wou dat ik het geschreven had! Dan hoefde ik nooit meer te werken en zat ik lekker in de zon op de Bahama’s met een paar mooie vrouwen om me heen ;-) !!

      /   Reply  / 
  4. Casper Janssen

    Vorige single “Somebody’s Watching Me” was géén cover van Michael Jackson, maar van Rockwell (de zoon van Motown baas Berry Gordy). Wél zong Michael een riedeltje mee op die originele versie, maar het was géén Michael Jackson plaat. Michael werd zelfs niet eens vernoemd op het hoesje van de single destijds!
    Wel goed je huiswerk doen, NLpop.blog.nl !! ;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>