Hit of shit: Intwine – Feel It

IntwineEr is een nieuw album van Intwine op komst en single Feel It is daar de voorbode van. Toevallig vonden ze dat bij de film Nachtrit wel een tof nummer, en dus werd een één-tweetje gemaakt. Intwine gebruikt beelden uit de film in de videoclip, en bij spotjes van de film hoor je de muziek van Intwine. Mooie kruisbestuiving, weet ook Intwine. Want eerder leenden ze al het lied Cruel Man uit aan De Dominee, en dat werd de één-na-grootste hit van Intwine. Nu dus Feel It.
Eerlijkgezegd is het nogal een niemendalletje. Je zou bij Feel It een nummer met veel gevoel of energie verwachten, maar het is hier het ene oor in en het andere net zo snel weer uit. Intwine wist vroeger nogal eens een scherp randje in zijn sound aan te brengen, maar dit is nog ongevaarlijker dan mainstream. Een behoorlijk overbodig nummer. Shit dus.

Bekijk de video voor Feel It:

Zie ook:
- Nieuw album Intwine op komst

facebook share facebook share

56 Reacties // Reageer

56 thoughts on “Hit of shit: Intwine – Feel It

  1. Remko

    Mwahhh weer veel van hetzelfde. Roger staat weer door zijn knietjes gebogen de longen uit zijn lijf te schreeuwen waardoor de tekst je af en toe ontgaat en de muziek is vooral weer hard. Eigenlijk niets bijzonders dus. Zal wel scoren.

      /   Reply  / 
  2. Sam

    Dit nummer is zoals tot nu toe alle nummers helemaal toppie… :D
    Gr. Big intwine fan

      /   Reply  / 
  3. James

    wat is hun grootste hit dan??

      /   Reply  / 
  4. Ronald

    ‘You’ en ‘Cruel Man’ zijn de grootste hits van Intwine (beide top 10), James

      /   Reply  / 
  5. Eva

    Shit?? Wat een onzin, Feel It is een super nummer!! :D

      /   Reply  / 
  6. yessie

    Er zit zeker gevoel in het nummer, de tekst is verstaanbaar en geeft duidelijk weer wat er zich speelt.Voor mijn gevoel beslist geen niemendalletje!

      /   Reply  / 
  7. Malinda

    Voordat je zo snel over Intwine oordeelt luister dan eerst eens verder dan je hersenen klein zijn,ze hebben meer nummers dan alleen Cruel man en You.. Feel it is ook weer geweldig,ga eens een keertje naar een live gig zou ik zeggen dan hoor je pas wat echte muziek is!! Gooooo Intwine

      /   Reply  / 
  8. Patricia

    Dat je Feel it een niemendalletje durft te noemen en dat t het ene oor in gaat en t andere uit..tja dan moet er idd wel iets tussen die oren zitten wat je schijnbaar mist.Kom idd maar eens naar een gig en zeg dan wat je ervan vindt.Intwine blijft juist verrassen en komt niet steeds met dezelfde soort muziek…Pyrrhic victory is zeker het luisteren en kopen waard

      /   Reply  / 
  9. frengotchi

    k vat inderdaad ook niet helemaal wat er op dit nummer aan te merken is. Goed nummer, lekkere rocksound, en dat ie misschien wel erg vlug in het gehoor ligt is denk ik heel logisch aangezien het voor een film is. Was het niet zo dat het nummer juist voor de film maakte, ipv dat de makers het nr ‘er wel bij vonden passen’? Hoe dan ook, iedereen zijn mening, maar om met 1 enkel nummer (dat mede als titelsong voor een film dient) te denken dat Intwine een minder scherp randje als in het begin zou bevatten, vind ik redelijk belachelijk. Wacht maar effe tot het komende album, oke?

      /   Reply  / 
  10. Maikel

    Je zou tog verwachten dat iemand die artikels voor dit soort sites publiceerd verstand van zaken heeft, in dit geval duidelijk niet, deze persoon kan beter even naar wat intwine albums luisteren en er dan achter komen dat intwine ALLES behalve mainstream is

      /   Reply  / 
  11. Marije (angel.love)

    Intwine is ckers een HIT.. en vooral Feel IT.
    Je weet gewoon niet wat goede muziek is..
    zou zeggen.. spoel die hersens eens door..
    tot dat je weet wat muziek is…

      /   Reply  / 
  12. Adrianne

    Ik vind het dus geen “niemendalletje”. En vind het ook heel jammer dat je duidelijk geen research hebt gedaan en alleen een paar nummers kent. 1: Als ik het goed begrepen heb hebben zij het nummer gemaakt NADAT ze gevraagd werden het te maken. Ik heb een aantal nieuwe nummers gehoord en het grappige is dat ik ze MINDER mainstream geworden vind. Gek he? Vind het gewoon jammer dat duidelijk is dat dit geschreven is door iemand die geen verstand heeft van de muziek van Intwine en er WEL een review over heeft geschreven..

    Gelukkig weten mensen die Intwine kennen wel beter :)

      /   Reply  / 
  13. Herman

    Ik heb Intwine een paar keer live gezien, en toen vond ik ze meer pit hebben dan op dit nummer. maar het staat iedereen vrij om van die mening af te wijken.

      /   Reply  / 
  14. Judith

    Het is idd jammer dat er zo weinig research is gedaan voor zo’n goeie band als Intwine.
    Ik vind het ook echt totaal geen “niemendalletje”.

      /   Reply  / 
  15. Leonie

    Whaha duidelijk geen smaak voor muziek jij!

    “Intwine wist vroeger nogal eens een scherp randje in zijn sound aan te brengen, maar dit is nog ongevaarlijker dan mainstream.”

    Kom maar is een keer naar een gig van Intwine! En je zult t tegendeel vinden!

      /   Reply  / 
  16. Utop

    Dat heeft hij meerdere keren gedaan, waarde fans-met-oorkleppen.

      /   Reply  / 
  17. Melanie

    Vage journalist dit… waarschijnlijk is dit weer zo’n persoon dat zich niet heel goed verdiept in de muziek.. Maar leg mij eens uit waarom er in ieder liedje een scherp randje moet zitten? rot toch op joh.. mjaa beetje jammer weer dat op de een of andere manier Intwine geen succes ofzo mag hebben.. zijn we ergens bang voor ofzo? achjaa als wij het maar goed vinden toch!

      /   Reply  / 
  18. Melanie

    Oow okee niet veder gelezen maar je bent dus al eens bij een gig geweest.. Er zit nu nog steeds dat scherpe randje aan wat jij bedoelt hoor.. misschien niet in dit nummer naar jouwn woorden maar jaa koop de cd maar of beluister hem en het tegendeel zal je bewijzen…

      /   Reply  / 
  19. Fleur

    Iedereen zijn eigen mening, maar mijn mening inderdaad te weinig research gedaan. Ik vind het altijd weer knap als mensen van te voren al kunnen zeggen hoe een cd klinkt zonder dat ze de cd gehoord hebben (klapt in haar handen). Ik blijf erbij dat de sound er nog steeds is en dat ze nog steeds het gevoel enorm over kunnen brengen in hun muziek wat nog heel weinig bandjes hebben tegenwoordig! Ik denk dan weer bij mijn eigen denk maar wat je denken wil intwine blijft toch wel rocken!

    Gelukkig bestaan er nog wel mensen die echte muziek waarderen en de muziek pas af gaan kraken nadat ze het hebben gehoord en niet na 1 nr!

      /   Reply  / 
  20. Herman

    over het album dat er aankomt, heb ik geen oordeel laten horen hoor, alleen de single Feel It. Daar vind ik niks aan. De rest heb ik niet gehoord en kan ik dus ook niet beoordelen.

    over slechte research gesproken, lees eerst eens wat er staat….

      /   Reply  / 
  21. Patricia

    Hoe dan ook…INTWINE is gewoon een HIT en HERMAN is SHIT , dus schrijf geen onzin ,hoef je je ook niet op te winden over de reacties en wij niet over zo’n onnozele “journalist” dikke punt

      /   Reply  / 
  22. Anne

    Tjonge, wie wind zich hier op zeg.
    Reageer eens normaal, niet iedereen vind INTWINE leuk,en daar ben ik er ook een van.
    SHIT dus.

      /   Reply  / 
  23. Ronald

    En dat uitgerekend van Anne, zo’n opmerking. Opmerkelijk, opmerkelijk

      /   Reply  / 
  24. Edith

    for real… dit is een van de beste nummers die ik in tijden gehoord heb!! Intwine zelf gaat er alleen maar op vooruit.. júist met die scherpe rantjes.. ga voor de gein effe volgende week donderdag naar t paard in den haag naar de nieuwe setlist luisteren én et album halen.. dan hoor je vanzelf wat ik (en duidelijk een hoop anderen..) bedoelen… inderdaad een beetje jammer dat er zomaar zulke “recencies” of wat dan ook online komen van mensen die blijkbaar niet eens goed geluisterd hebben.. tip.. luister naar coockie jar and keep your fat fingers OUT of this coockie jar!(A)

      /   Reply  / 
  25. Edith

    Tjonge, wie wind zich hier op zeg.
    Reageer eens normaal, niet iedereen vind INTWINE leuk,en daar ben ik er ook een van.
    SHIT dus.

    en wat dat betreft.. groot gelijk.. gelukkig SMAKEN VERSCHILLEN!
    neemt niet weg dat dit niet over een kwestie van smaak gaat.. want het scherpe randje dat IS er gewoon. en dat is een FEIT… of je er van houdt is een tweede.. maar wat hier staat is gewoon klare onzin:)

      /   Reply  / 
  26. Maikel

    Haha Herman heeft duidelij wel research gedaan hoe het komt dat zoveel mensen op dit artikel reageren, hij had beter wat meer research naar inwine kunnen doen, bij welke nummers vind je dan dat een scherp randje zit en welke niet meer (as je er meer als 2 kent wil dat zeggen)?

      /   Reply  / 
  27. Malinda

    Tis te hopen dat Herman over het scherpe randje struikelt en erin valt:P

      /   Reply  / 
  28. kim

    Herman…Heb jij wel oren???

      /   Reply  / 
  29. Herman

    jep, en ik kan jullie heel goed horen.
    voor de bron van al deze fanspam hoefde ik niet ver te zoeken, dat houden de statistieken allemaal netjes voor mij bij.

    en ik ben heel blij met jullie reacties, alleen jammer dat ze niet zo gefundeerd zijn. Maargoed, discussie uitlokken is het doel van de rubriek Hit of Shit, iedereen mag een eigen mening hebben. Ik vind dit toevallig niet zo’n goed nummer en heb nog geen overtuigend argument gehoord of gelezen waarom ik dat wel zou moeten vinden. Maar smaken verschillen.

    We zullen uiteindelijk aan het succes in de hitlijsten zien wie de meeste medestanders heeft. herman ‘de zuurpruim zonder oren’ roggeveen of de intwine-fans

      /   Reply  / 
  30. Maikel

    Laten we niet te ver gaan, okej het blijft zijn mening (zeg niet wat voor een) maarjah, zo kinderachtig zijn de intwine-fans niet

      /   Reply  / 
  31. Patricia

    je kan ons niet horen ,maar lezen :D maar goed tis jouw mening en laat ons nu maar gewoon van onze muziek genieten

      /   Reply  / 
  32. Debby

    Nouja hitlijsten zijn tegenwoordig ook nergens meer op gebaseerd, dus daar kun je niet altijd van uit gaan. Daarbij, een beetje “rauwe rock” scoort tegenwoordig niet zo goed meer, wanneer heeft er voor het laatst een écht rocknummer op 1 gestaan?
    Tegenwoordig zie je kansloze liedjes als Schnappi of Jan Smit hoog in de hitlijsten… nee die nummers hebben echt heel veel inhoud hoor! Stralen ook echt energie en gevoel uit.. NOT!

    Prima dat JIJ die single misschien niks vindt, maar ik vraag me af wat je dan (bijvoorbeeld) wel een recente goede hit vindt…

      /   Reply  / 
  33. frengotchi

    oke nu ik dit weer allemaal lees moet er denk ik op gewezen worden dat het de recencist’s mening is! en hoe dan ook, gelukkig heeft iedereen in Nederland het recht een mening over elk nummer dat ooit geschreven wordt door welke band dan ook, te hebben, dus!
    Ik reageerde in een eerdere reactie ook wel dat ik de recensie een beetje overhaast vond (“Wacht maar effe tot het komende album, oke?”), maar ik vind deze reacties van alle Intwine fans wel erg vijandig. Ik vind Feel It ook super, maar zal niemand verplichten dat ook te vinden (al zou ik dat wel graag zoveel mogelijk zien gebeuren :) .

    Voor Herman: live gigs hebben altijd wel een nog iets scherper randje, dus dat vergelijken met een studio opname kan vaker tegenvallen. Heb je de eerste 2 albums in je bezit? Zoniet, moet je echt effe helemaal beluisteren, is echt kick ass goed voor Nederlandse begrippen dan :) . vind ik.

      /   Reply  / 
  34. yessie

    Idd…flutliedjes zonder inhoudelijke tekst..Ja Herman…vertel…wat vind JIJ nu een goede recentelijke hit met een goede inhoudelijke tekst?Feel it is naar mijn mening een zeer toepasselijk nummer voor deze film.

      /   Reply  / 
  35. Adrianne

    “Ik heb Intwine een paar keer live gezien, en toen vond ik ze meer pit hebben dan op dit nummer. maar het staat iedereen vrij om van die mening af te wijken.”

    Nou, ben iig blij dat je ze toch een paar keer gezien hebt en dus niet vanuit het niets schrijft ;) .
    Ik vind wel dat een nummer en een clip iets heel anders is dan een concert. Dan is de hele sfeer er omheen ook anders en dat zou misschien het “pit” gedeelte uit kunnen leggen. En tuurlijk mag iedereen een mening hebben, gelukkig! En dit was mijn mening :p. Had toen ook nog niet door dat iedereen dr ineens over viel, komt dan inderdeed wat vijandig over, vind ik.

    Ok, lees net alleen de post hierboven en zeg volgens mij een aantal dingen hetzelfde. Sorry als dit al 10x is gezegd, heb niet alle reacties gelezen!!!

      /   Reply  / 
  36. Herman

    waar ik recent veel naar luister is:
    The Ride – Joan as Policewoman
    Samson – Regina Spektor
    When You Were Young – The Killers
    Red Thread – Lisa Germano
    Marble House – The Knife
    You Give Me Something – James Morrison
    Let’s Make Love and listen to Death from above – CSS

    dat vind ik goeie nummers, maar dat is slechts een mening

      /   Reply  / 
  37. Patricia

    Tja ……anders……..ook nog wat uit eigen land????? :D

      /   Reply  / 
  38. Debby

    Okay, zo merk je maar weer, dit kunnen best goede nummers zijn (ik ken ze overigens niet) maar toch scoren ze niet in die fluthitparades… wel jammer dat het bij Intwine ook niet vanzelfsprekend is dat ze een hitje scoren!

      /   Reply  / 
  39. Herman

    kijk daarvoor eens in de rubriek Hit of Shit. Allemaal Nederlandse recente liedjes die ik beoordeel en vervolgens ter beoordeling aan de bezoekers overlaat.

      /   Reply  / 
  40. Patricia

    maar Herman wat zijn dan WEL NL-se bands waar je naar luistert en wel GOED vind??? Dan kunnen we inschatten waarom Feel it niet bij je in de smaak valt…t verschil met een trompetist of intwine kan ik niet veel mee en deze bands die je nu opgeeft kan je wel op internet op gaan zoeken , maar verder????

      /   Reply  / 
  41. Nance

    Aiaiaiiii..ja Herman, dit had je kunnen verwachten als je je mening geeft over iets waar je duidelijk geen verstand van hebt. Er zijn toch duidelijk meer Intwine fans!!
    Maar volgens mij kun je niet echt tegen een ander zijn mening of kritiek, anders kom je er zelf niet tussen door met nogal domme opmerkingen?! Ik vind het nogal kleineren van de Intwine-fans…beetje kinderachting, nietwaar?
    De meeste nummers van Intwine hebben juist dat scherpe randje. Maarja, dat hoeft niet altijd; kijk maar naar Happy, naar mijn mening geen scherp randje, en die heeft het toch, jammer voor jou, erg goed gedaan in de hitlijsten…dus daar gaat jouw argument!!!
    De nieuwe single is net uit, maar de film nog niet. Het Nederlandse publiek kent het nummer dus ook nog niet eens. Je moet het wel een kans geven. En ja, dat jij het niks vind Herman….dat noem ik een niemandalletje…je bent duidelijk de enige!

      /   Reply  / 
  42. M'riek

    wat een gezeik. Het feit dat Intwine niet veel grote hits scoort is juist omdat ze goede muziek maken. Goede muziek scoort nauwlijks! Bagger muziek als Toppertje scoort??!! Onbegrijpelijk waarom, maar het muziek niveau van de top 40 is over het algemeen niet echt iets om nou erg trots op te wezen. Intwine is live super, om kippevel van te krijgen. Heb heel veel grote bands live gezien, waartegen Intwine anyday kan zeggen ‘EAT THIS’.

    Zoek even snel iemand met verstand van echte muziek en geen commerciele Kane mensen en laat die een goede recensie doen!

      /   Reply  / 
  43. Debby

    Okay, dit heeft er niks mee te maken, maar Kane is live ook heel goed hoor M’riek ;) ook al zijn ze commercieel…

    Echt commercieel vind ik nummers als “toppertje”, of “schnappi”, weinig inhoud, makkelijke melodie e.d.

    Maargoed people, als Herman de single niet leuk vindt.. so be it, wij kopen de single toch wel.

      /   Reply  / 
  44. Elise

    Intwine heeft zeker een scherp randje, kom gewoon eens naar een gig van intwine, dan krijg je vanzelf HET gevoel!

      /   Reply  / 
  45. Maikel

    Geplaatst door M’riek INTWINE_FEEL IT [ Antwoord ]
    19/09/2006, 19:10

    wat een gezeik. Het feit dat Intwine niet veel grote hits scoort is juist omdat ze goede muziek maken. Goede muziek scoort nauwlijks! Bagger muziek als Toppertje scoort??!! Onbegrijpelijk waarom, maar het muziek niveau van de top 40 is over het algemeen niet echt iets om nou erg trots op te wezen. Intwine is live super, om kippevel van te krijgen. Heb heel veel grote bands live gezien, waartegen Intwine anyday kan zeggen ‘EAT THIS’.

    Zoek even snel iemand met verstand van echte muziek en geen commerciele Kane mensen en laat die een goede recensie doen
    IK WIL DAT IEDEREEN DIT BERICHT VAN M’riek leest! gewelige uitspraak! dat die domme mensen maar lekker naar kane en direct gaan luisteren, zij maken alleen maar muziek voor zelfverheerlijking, kijk eens hoe leuk, knap grappig wij zijn!:-D oja muziek, hmm laten we iets lekker simpels maken dat lekker in het gehoor ligt, dan laten we er een goede clip bij maken en dan scoren we wel:-D
    intwine houdt zich niet bezig met die poespas

      /   Reply  / 
  46. frengotchi

    ‘die domme mensen die naar kane en direct luisteren’ ??
    Kom op, ik heb ook niks met deze 2 bands, maar om de emnsen die ernaar luisteren daarom dom te noemen? Di-rect zal op n eigen manier ook iets hebben dat de massa blijkbaar aanspreekt. Dat kan netzogoed een kunst zijn, goed in het gehoor liggende liedjes maken. Ik houd daar nietvan, maar is on orgineel daarom slecht en nog erger: ‘dom’ ?

      /   Reply  / 
  47. M'riek

    Het gaat er niet om of Kane wel of niet goed is, maar ze hebben met heel veel commerciele hits een naam gemaakt. Ze kunnen nu bij wijze van spreken een scheet van 10 minuten op single zetten en dan zullen de recensies geweldig zijn. Di-rect is een leuke band, maar zijn tekstueel en musicaal niet van een heel erg hoog niveau.Maar die hebben ook een naam.
    Intwine zal dat niet bereiken, omdat ze geen liedjes schrijven als mogelijke hits, maar gewoon topliedjes!

      /   Reply  / 
  48. Debby

    Hm, maar dat komt puur ook alleen omdat Kane in de afgelopen jaren een goede naam heeft opgebouwd en hierdoor ook een grote groep vaste “fans” heeft. Maar bij Intwine gaat dat ook de goede kant op hoor! Ze hebben misschien niet altijd hits, maar hebben inmiddels ook wel een aardig vaste fanbase, en dat is ook erg belangrijk! (kijk maar eens hoeveel reacties er al op deze recensie zijn, haha!)

      /   Reply  / 
  49. Utop

    Ja, 50. Da’s nog nét geen platina.

      /   Reply  / 
  50. teletubbie

    vreselijk intwine, ik snap nie dat mensen dat mooi vinden, wat een bagger!!!

      /   Reply  / 
  51. Patricia

    teletubbies moeten t ook bij lala en po houden en anders tinkie winkie en dipsey;)
    Gister hebben jullie een vette gig gemist, maar iedereen kan volgende week de vetste show komen kijken donderdag 28e in ‘t Paard van troje in Den Haag……KOMEN DUS!!!!

      /   Reply  / 
  52. Maikel

    waarvan houdt teletubbie dan?

      /   Reply  / 
  53. L..

    Echtt super nummer !!

      /   Reply  / 
  54. Maritjuh

    INTWINE RULES!!!
    Ik snap echt niet waar ze die mensen vandaan halen hoor, die duidelijk absoluut geen verstand van muziek hebben! Feel it is superrr… net als alle andere nummers!!!
    http://www.intwine.nl/songs/ is echt een aanrader!!!
    Vooral het nummer “SOLO” is ook geweldig!
    Ik kan niet wachten tot het 9 oktober is…dan ga ik de CD meteen kopen… tot die tijd maar gewoon op internet beluisteren!

    en nogmaals…. INTWINE RULES!!!!

    xX_Maritjuh_Xx
    (concert in P60 was ook weer superrrr)

      /   Reply  / 
  55. intwinefan

    DE single Feel it is geweldig, hoe kom je erbij een niemendalletje? De CD is ook klasse, hij zou zo in het buitenland uitgegeven kunnen worden. Welke CD vindt jij dan goed? De teksten muziek alles is goed

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>