Hit of shit: A Balladeer – Fortune Teller

A BalladeerDe muziekindustrie lijkt er alles aan te doen om van A Balladeer een succes te maken. Platenmaatschappij EMI tekende de band. Op Lowlands mochten ze via Vodafone een mobiel video-dagboek maken en daar kregen ze ook een Essent Award uitgerekend. Last but not least knuffelt 3fm de band met radiovriendelijke pop zo ongeveer dood. De radiozender lijkt bang de nieuwe Racoon te missen. Maarja, er kan nog zo veel geld in een artiest worden gepompt, als het publiek er niet aan wil, dan is dat tevergeefs.

Niet geheel ontoevallig laat A Balladeer zich meten met soortgenoten als Racoon, maar ook Saybia, Coldplay en Counting Crows. Allemaal artiesten die rustige gitaarpop maken en daarmee worden grijsgedraaid. Een enkeling kan echter ook de vertaalslag naar superster maken. Racoon heeft er ook een jaar of zes voor moeten ploeteren voordat ze doorbraken met Love You More.

Ik vrees dat A Balladeer hetzelfde lot beschoren is. Het klinkt allemaal best leuk hoor, maar het ontstijgt dat niveau ook niet. Er is geen unique selling point. En dan moet je blijven wachten op een toevalstreffer. Verder een grappig video voor deze single Fortune Teller, al is het me volstrekt onduidelijk waarom al die mensen op het strand zo happy zijn. Hit of shit? Het laatste…

Bekijk de video voor Fortune Teller:

Zie ook:
- A Balladeer op je mobieltje

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Hit of shit: A Balladeer – Fortune Teller

  1. Roos

    Mwah, niet heel bijzonder, wel mooi maar niet speciaal =)

      /   Reply  / 
  2. Evelien

    Erg jammer als je deze prachtige muziek niet kunt waarderen, in mijn ogen mis je dan echt iets!
    Van mij hoeft a balladeer trouwens niet zo nodig de supersterrenstatus te krijgen, laat ze maar lekker klein blijven en mooie intieme concerten blijven geven :)

      /   Reply  / 
  3. Patrick

    Ik vind het echt prachtig en ik ben het met Evelien eens. Ik heb overigens stad en land afgegoogled en gelimewired maar dat liedje is nergens te vinden, dus weet iemand waar ik hem kan downloaden of misschien is er wel iemand die hem wil sturen. Ik vind het prachtig! je kan mailen of me op msn toevoegen: [email protected]

      /   Reply  / 
  4. Lotte

    Ik vind ze inderdaad ook geweldig! En ik zeg niet dat iedereen het met me eens moet zijn.. ik vind ze in ieder geval wel gaaf! :D Ik draai hun album ‘panama’ helemaal plat..
    Verder ben ik het inderdaad ook met Evelien eens.

    Gr. Lotte.

      /   Reply  / 
  5. Robin

    laat ze maar lekker klein blijven. Ga volgende week weer heerlijk concert bijwonen in Rotown. ‘t is muziek in z’n puurste vorm. Je kunt inderdaad van zeggen dat EMI en radiozender goed hun best doen. Dat misschien niet bij grote publiek aanslaat jammer maar zolang de band wel uitverkoopt kan ik aannemen dat er toch een groot publiek voor is. Racoon is nu ook teveel massa muziek geworden al draai ik ze ook nog regelmatig.

      /   Reply  / 
  6. esther

    wow.. mooi lied :D

      /   Reply  / 
  7. sanne

    wauw!! A BALLADEER RULLES!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>