Hit of shit: Erik Hulzebosch & Maud – Zo Zijn Wij

De derde single van Erik Hulzebosch is een duet met Maud Mulder. Maud kennen we allemaal nog van Idols, maar tijdens So You Wanna Be a Popstar zong ze ook al eens een duet met Erik. Dat beviel blijkbaar, getuige de release van Zo Zijn Wij. Afgelopen weekend traden ze samen op in de halve finale van het SBS-programma. Is het nummer een hit of shit?

Voor de gelegenheid speelden Erik en Maud leentjebuur bij Dewi Pechler, die de muziek al eens gebruikte voor haar liedje Like I Do. De inhoud van de tekst komt ook nog eens behoorlijk overeen, al is het zeker geen letterlijke vertaling te noemen.

Wat mij opvalt aan dit duet, is dat de stemmen van Erik en Maud slecht bij elkaar passen. In de samenzang is Erik nauwelijks hoorbaar, Maud overstemt duidelijk. Verder doen de twee denken aan Twarres, bepaalde stukjes lijken best op Wer Bisto.

Zit er ook een hit in? Ik denk het niet. Beetje geijkt nummer en de muzikale bridge is tenenkrommend cheesy. Bovendien: als Dewi er al niet mee scoorde, waarom deze mindere zangers dan wel?

Create polls and vote for free. dPolls.com

Bekijk de video:

Bekijk een live-opname van Like I Do van Dewi:

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Hit of shit: Erik Hulzebosch & Maud – Zo Zijn Wij

  1. Rik

    Pff doe ff beter je werk valt me laatste tijd heel erg op. Like i do was geen single van Dewi was alleen een track op haar album.

      /   Reply  / 
  2. jack

    like i do mag je geen geflopte single noemen, t is nooit een single geweest!

      /   Reply  / 
  3. Alex

    Zo zijn wij klinkt in ieder geval wel even wat beter dan die versie van Dewi, bovendien kijk es naar de grote ‘hit’ van Jeroen van de Boom en Van Velzen ( baby get higher ), allemaal regelrechte covers van het origineel, niks mis mee toch, als het goeie liedjes zijn ! Maud en Erik hebben er tenminste nog iets moois van gemaakt.

      /   Reply  / 
  4. :)

    Goed liedje! :) mooi hoor.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>