Hit of shit: Lange Frans & Baas B – Kamervragen

Toen Frans Frederiks en Bart Zeilstra een paar jaar terug doorbraken met Moppie, was een veelgehoord kritiekpunt, dat de twee wel erg commercieel bezig waren. Waar was de rauwe Lange Frans & Baas B zoals we die kenden van de Straatremixes? In plaats van expliciet taalgebruik en inhoudelijke nummers, zou het alleen nog over oppervlakkige dingen gaan. Voor al die mensen is er nu Kamervragen, een nummer waarin het betere complotdenken is vewerkt.

Lange Frans en Baas B vallen hiermee rechtstreeks de overheid aan, die volgens het liedje van alles in de doofpot stoppen, verantwoordelijk zijn voor de grootste tragedies van de afgelopen jaren (moord op Pim Fortuyn, vuurwerkramp) en waar ook sprake is van belangenverstrengeling, bijvoorbeeld bij de aanschaf van de Joint Strike Fighters. Het rapduo schroomt daarbij niet om personen te noemen, zoals politici Mat Herben en Els Borst.

De vraag is: spreken Frans en Bart hier hardop hun gedachten uit, of willen ze hun luisteraars alleen provoceren / motiveren na te denken over de wereld waarin zij leven? Het risico van dit nummer is namelijk, dat de twee voor doorgedraaide complotdenkers worden uitgemaakt. En als je eenmaal zo'n koekoek-imago hebt, kom je er maar heel moeilijk van af.

Buiten de tekst: muzikaal doet het erg denken aan Het Land Van Lange Frans & Baas B. De videoclip ziet er erg gaaf uit, die is erg grillig en deed mij denken aan het marteldrama van enkele maanden terug, waarbij een jongen op Hostel-achtige wijze werd afgeslacht terwijl buurtbewoners hem hoorden krijsen van pijn. Luguber sfeertje dus in de video van Kamervragen.

Create polls and vote for free. dPolls.com

Nieuwsgierig geworden? Kijk zelf:

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Hit of shit: Lange Frans & Baas B – Kamervragen

  1. patricksvader

    is wel hard

      /   Reply  / 
  2. Aardappel Sanders

    Nummer/tekst slaat nergens op, maar de clip is mooi.

      /   Reply  / 
  3. Down86

    Eerste leer dat ze het ergens over hebben.
    Complot theorien die er bestaan in nederland over de moord van pim fortuyn die geen joint strike fighters wil en de vuurwerk ramp in enschede waar we ineens nix meer over gehoord hebben.
    En dan de oorlog in Irak/Euro en de grondwet waar uiteindelijk ook niet naar geluisterd is.

    Ze hebben een kern van waarheid in deze rap eerste keer dat ik dat hun zie dun.

      /   Reply  / 
  4. blabla

    Nja, nu zit jou ook wel fout!
    je hebt wel gelijk!
    maar tis niet de eerste x dat je hun dat ziet doen..

      /   Reply  / 
  5. Donz

    mooie clips,
    lyrics gaan,
    maar wat ik echt mis in het nummer is een echte baslijn…

      /   Reply  / 
  6. Steelow

    lange frans & Baas B – kamervragen ….

    waar hoor je baas B dan? :S

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>