Hit of shit: De Jeugd van Tegenwoordig – Buma in me Zak (video)

De Jeugd van Tegenwoordig zijn al meer dan eens in staat gebleken een (zelf) verzonnen woord te laten inburgeren. Watskeburt en Shenkie zijn toch algemeen bekende woorden. Buma lijkt het volgende te zijn, uit de titel van de nieuwe single Buma in me Zak. Afgaande op de (bijna onnavolgbare) lyrics is Buma een synoniem voor geld. En dat klopt ook wel in geval van artiesten, want auteursrechtenorganisatie Buma Stemra keert jaarlijks tonnen uit aan muzikanten. In de industrie wordt dat kortweg ‘buma’ genoemd.

Voor de videoclip hebben P. Fabergé, Willie Wartaal en Vieze Fur flink uitgepakt. Ze hebben zich laten inspireren door de Jackson Five en hun klassieker Can You Feel It, waarin de vijf als een soort zonnegoden door het scherm liepen. Ook De Jeugd heeft een gouden gloed gekregen in deze single met opnieuw briljante beats.

En of het ook een hit wordt? De Jeugd moet het niet hebben van de platenverkoop. Een hit scoren ze al jaren niet meer, maar wat zijn ze ongekend populair. Buma in me Zak was al een straathit en zal dankzij die mooie video alleen maar uitgroeien tot een nog groter begrip.

Buma in me Zak

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>