Hit of shit: Rigby – One Song (video)

Het debuutalbum van Rigby heeft nog niet echt indruk gemaakt bij het grote publiek. Het haalde de Album Top 100 net niet en de voorlaatste single Everything Must Go groeide ook niet uit tot de gehoopte hit. Maar het tij lijkt te gaan keren voor de band rondom Christon Kloosterboer. Ze zijn gebombardeerd tot de huisband van De Wereld Draait Door dit seizoen – waardoor ze elke laatste vrijdag van de maand optreden – en er is een pittige nieuwe single uit: One Song.

One Song is wat mij betreft één van de vier prijsnummers van het album. Het is het meest Brits klinkende nummer van de band en ook het hardste liedje – zonder meteen het publiek dat de andere nummers leuk vindt af te schrikken. Toen ik het voor de eerste keer live hoorde, deed het me wat denken aan Oasis.

One Song kent verder een weinig indrukwekkende tekst over een writer’s block, het zijn vooral de compositie van de muziek en het arrangement dat wel indruk maken. Heerlijk die snerpende gitaren en de krachtige drums. En natuurlijk dat optimistische pianodeuntje. Want Rigby claimt nog altijd optimistische muziek te maken.

Alle seinen lijken op groen te staan voor Rigby. Sterke nieuwe single, sterk album op zak en straks dus een maandelijks optreden voor een slordige driekwartmiljoen kijkers. Het heeft VanVelzen en Moke geen windeieren gelegd. Rigby ook?

Rigby - One Song

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hit of shit: Rigby – One Song (video)

  1. Sanne

    HIT, zeker weten. (:

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Rigby levert themasong Serious Request 2009 | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>