Hit of shit: Elske DeWall – Come See the End in Me (video)

De collega’s van FutureMusicCharts hebben het al een paar weken over Elske DeWall, een Fries talent dat op het punt van doorbreken staat. Inmiddels is de videoclip bij haar eerste single Come See the End in Me op YouTube geplaatst en nu moet het dus gaan gebeuren. Een eerste draaibeurt levert hier meteen de geestverwant Ilse deLange op.

En dan vooral de Ilse zoals ze klonk in het begin van haar carrière, toen de country-inslag er nog veel duidelijker inzat dan op haar laatste album Incredible. Toeval of niet, beide artiesten schrijven hun tweedelige achternaam aan elkaar vast.

Elske over haar eigen sound: “Ik zou mijn stijl omschrijven als organisch, er komt geen computer aan te pas. Ik heb een hekel aan het woord puur, maar zo klinkt het wel. Ik houd niet van opsmuk, schrijf mijn liedjes met een gitaar of achter de piano.”

Come See the End in Me is een prima visitekaartje voor het nog te verschijnen debuutalbum Balloon Over Paris. Het nummer is uiterst radiovriendelijk, best wel catchy zonder meteen mainstream te zijn en bovenal authentiek. Ik zou nog niet willen spreken van een instant hit of een enorm supertalent, maar wel iemand om eens in de gaten te houden.

Elske DeWall - Come See the End in Me

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hit of shit: Elske DeWall – Come See the End in Me (video)

  1. Ans Bosma

    Dit is echt ongelooflijk goed en mooi!!!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Elske DeWall in De Wereld Draait Door | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>