Hit of shit: Blaudzun – Quiet German Girls (video)

Het stikt van de (top)modellen in de nieuwe videoclip van Blaudzun. Je zou zeggen dat Quiet German Girls een vermogen heeft gekost, maar niets is minder waar. De modellen reageerden op een online oproep van Hans Sigmond, de man achter Blaudzun. Allemaal schreeuwen ze de longen uit hun lijven, maar voor de aanschouwer is het niet te horen.

De video is een zoektocht naar het grootste vrouwelijke schreeuwtalent van Europa. Daarnaast is het een aanklacht tegen de ‘onzinnige talentenshows op tv’, aldus het persbericht. Waarbij vast met name wordt gedoeld op de modellenprogramma’s, waarin meisjes toch (in)direct worden gemotiveerd zo slank mogelijk te zijn.

En de muziek? Erg spannend! Op het album Seadrift Soundmachine (tijdelijk op 3VOOR12 Luisterpaal) doet Blaudzun me meermalen herinneren aan The Veils. Al vind ik Quiet German Girls ook wel iets weg hebben van Paranoid Android van Radiohead. Knap is dat nergens het tempo oploopt of de basis van het nummer aanzwelt, terwijl de sfeer toch steeds gespannener wordt. Het zit ‘m in de zang van Hans en de subtiele strijkers.

Quiet German Girls is een prachtig nummer met een prachtige videoclip. Zo zouden we ze meer moeten hebben.

Blaudzun - Quiet German Girls

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hit of shit: Blaudzun – Quiet German Girls (video)

  1. Pingback: WIN: 2x 2 kaartjes cd-presentatie Blaudzun | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>