Hit of shit: Kane – In Over My Head (video)

Ligt het aan mij of gaan de singles van Kane steeds meer en meer op elkaar lijken? De jongste vrucht heet In Over My Head en is afkomstig van het album No Surrender. Maar man man man, wat heeft dit liedje veel weg van eerdere singles No Surrender en Love Over Healing.

Ik weet, er is een hele groep critici die er veel genoegen uit haalt om Kane een veeg uit de pan te geven. Maar geloof me, daar ben ik niet op uit.

Sterker nog; er is een tijd geweest dat ik Kane heel tof vond. Vlak na de release van Damn Those Eyes speelden ze in een podium bij mij in de buurt en ik was toen behoorlijk onder de indruk van Kane. Kocht het debuutalbum op de dag van release en ook het tweede album So Glad You Made It had ik als één van de eersten in huis. Vond dat toen een prachtige plaat met mooie overgangen.

Maar ik en Kane gingen mis bij een optreden in de HMH ten tijde van die tweede plaat. Een dodelijk saai optreden en ik ging voor de toegift al weg. Daarna hebben ze lange tijd weinig spannends meer gedaan. Even leek het de goede kant uit te gaan met EverythingYouWant, waar ze artistiek nieuwe wegen bewandelden. Maar ook veel minder platen van verkochten en minder publiek mee trokken.

Nu lijken ze lafjes de platgereden paden van het succes nog eens uit te melken. Single No Surrender is dankzij Carice van Houten uitgegroeid tot de grootste Kane-hit ooit. Toch hoop ik vurig dat het een laatste stuiptrekking is. Volgens mij kunnen Dennis en Dinand allebei veel beter los van elkaar, met nieuwe prikkels. In Over My Head komt op mij in elk geval als fantasieloos over.

Kane - In Over My Head

Loading ... Loading ...

Bekijk de video hier.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Hit of shit: Kane – In Over My Head (video)

  1. Arjan Hensens

    ooit waren ze zo groot en succesvol…

    lijkt dat Anouk de enige NL artiest is die constant succesvol is en blijft.

      /   Reply  / 
  2. Deur Bel

    Flikker op metje No surrender bekend door carice van houten, ik denk dat jij de muziek nog maar us goed moet beluisteren want volgens mij lul jij maar iets wat je van je vader gehoort hebt.

    Kane!

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Beter lezen deurbel. Ik zeg dat het dankzij Carice de grootste Kane-hit is geworden. Nummer was namelijk al op weg naar uitgang hitlijst toen de duet-versie uitkwam. Daarna steeg het terug naar de top 3 en bleef weken plakken.

        /   Reply  / 
  3. BoycotIdols

    Kane is alleen in Nederland groot, het land waar nietszeggende bandjes die status kunnen hebben, zoals Kane dus.
    In het buitenland moeten ze er niks van hebben, het was niet voor niks dat ooit bij een editie van Rock Werchter de band letterlijk de rug toegekeerd werd. Een beetje festivalbezoeker weet wat dát betekent…

      /   Reply  / 
  4. Stefan

    Zucht

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Album Top 100: Kane en Jurk terug in top 10 | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>