Hit of Shit: De Jeugd Van Tegenwoordig – De Formule

De Jeugd Van Tegenwoordig met De Formule in noodvaart op 2 in iTunes Top 100

Voor het eerst in twee jaar is er weer een nieuwe single van De Jeugd Van Tegenwoordig uit, en hij dendert werkelijk in een noodvaart naar de tweede plek in de iTunes Top 100. De fans waren hongerig voor nieuw werk van De Jeugd, zo blijkt maar weer.

Wie weet zit er ook wel een nummer 1-hit in, dat moeten we afwachten. Voorlopig wordt de eerste plek in iTunes nog steeds bezet door Maaike Ouboter, het fenomeen uit DBSSW.

De Formule is een typische Jeugd-track. Vette Nederlandstalige electro hiphop met bizarre teksten. Mocht het een nummer 1-hit worden dan zou dat de tweede keer zijn na hun grote doorbraak met Watskeburt?! in 2005. Het zou maar zo kunnen gebeuren.

Er is nog geen videoclip, maar De Jeugd streamt de track wel via Spotify. Het nieuwe album van De Jeugd van Tegenwoordig staat gepland voor na de zomer, eind september.

Download De Formule op iTunes

De Jeugd Van Tegenwoordig - De Formule

Loading ... Loading ...

http://youtu.be/EZPOfXLihnk

Foto: facebook.com/dejeugd

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hit of Shit: De Jeugd Van Tegenwoordig – De Formule

  1. Marco De Peenboer

    Het publiek had lekkere trek in nieuw werk van de Jeugd, maar het gezelschap heeft zich hierdoor niet onder druk laten zetten en de tijd genomen om dit soort sterk werk af te leveren.

    Typisch geluid van de Jeugd kan je zeggen, maar in tegenstelling tot andere bands, is het opnieuw een “ander” geluid. Ze vinden zich telkens opnieuw uit.

      /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

    Opvallende, zij het nogal irritant klinkende, plaat.
    Apart. Dat zeker. Niet volgens een vaste formule (…).
    Lovenswaardig.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>