Hit of Shit: The Indien – The One (video)

Dikke alternatieve retrosound met boeiende nuances voor fijnproevers

Het is sowieso heerlijk om in het Nederlandse indie alternative circuit een helder vrouwengeluid te horen. Ook al is de muziek van The Indien misschien niet het meest toegankelijk, dit is een geluid dat in die scene gretig verwelkomd wordt.

3FM bombardeerde de band tot Serious Talent en muziekblad OOR riep The Indien uit tot een van de beloftes voor 2015. Een dikke alternatieve retrosound die je niet meteen kan vergelijken met andere acts. Authentiek en herkenbaar.

Volgens mij zijn het vooral de vocalen van frontvrouw Rianne Walther die dit zo oorspronkelijk maken. Ze zingt hoog en zeurend, maar het wordt niet irritant schril of knijperig. Ze blijft aangenaam en boeiend. De band bestaat verder uit Casper Talsma (gitaar), Maarten Hemmen (drum) en Janneke Nijhuijs (bass en vocals).

De nuances van The Indien zijn goed te horen in hun nieuwe single The One. De productie zit fijn in elkaar maar je moet ‘m eigenlijk wel een paar keer luisteren om alle sophisticated muzikale keuzes te horen. Voor de fijnproevers!

The One op iTunes en Spotify

The Indien - The One

Loading ... Loading ...

Video: preview The One

The Indien op Twitter en Facebook

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>