Hit of shit: XYP – Body to Body

Nog nooit van XYP gehoord? Dat zou wel eens heel snel kunnen veranderen. Want er werkten heel wat platenbobo's mee aan dit nummer. En in de zesmansformatie zitten twee figuren die we al kennen van talentenjachten op televisie. Die factoren zorgen doorgaans voor de nodige media-aandacht en airplay, daarmee heeft XYP de eerste winst al binnen. Om vervolgens een echte hit te scoren, moet het liedje van enige kwaliteit zijn. Dat gaan we vandaag beoordelen in Hit of Shit.

De feiten: XYP kent geen romantisch verhaal van een vriendengroep die na jarenlang ploeteren opeens doorbrak. Nee, XYP is net als de Spice Girls, Backstreet Boys en al die andere boy- en girlbands gewoon ordinair bij elkaar gezocht door een platenmaatschappij. Christon Kloosterboer (bekend van Idols III) en Bart Voncken (bekend van Starmaker, K-Otic) zijn twee zangers die werden gevraagd voor het internationale project. Want XYP bestaat uit drie Nederlandse en drie Britse leden.

Aan XYP werkten grote namen mee, zoals Gary Barlow (Take That) en Peter Gabriel. Tekstschrijvers van XYP waren eerder aan de slag voor artiesten als James Morrison en Christina Aguilera. In Nederland is XYP getekend door 8Ball Music, het label van John de Mol.

Genoeg feiten, het liedje zelf? Is Body to Body zielloze prut of is het toch wel te pruimen? Wat mij betreft het laatste. Ja, het is allemaal heel commercieel en gelikt, maar wel op een goede manier gedaan. Je hoort dat hier mensen achter zitten die weten wat een hit nodig heeft. Het levert misschien niet de meest echte muziek op, maar wel iets dat je graag op Radio 538 of TMF hoort.

Ik denk dat we wel eens heel veel zouden kunnen gaan horen van XYP.

Bekijk de video van Body to Body en oordeel zelf.

Zie ook:
- Christon uit Idols in internationale band: XYP
- Gerechtigheid: Henkjan Smits wil Christon aan platendeal helpen
- Help Christon, de verdiende winnaar van Idols III, aan een platendeal

facebook share facebook share

53 Reacties // Reageer

53 thoughts on “Hit of shit: XYP – Body to Body

  1. Judy

    Dat ene wijf dat het meest in beeld is, is echt arrogant!
    En verder vind ik het SHIT.
    Had eigenlijk ook niet van Christon verwacht dat hij zich hiervoor zou lenen…

      /   Reply  / 
  2. Leonie

    ik vind het een KINDER hitjeee een soort nieuwe chipz ofzoo verder vind ik het niet zo boeiend

      /   Reply  / 
  3. ClemUns

    Hit

      /   Reply  / 
  4. masco

    dit nummer lijkt heel veel op een al uit gebracht nummer van een paar jaar geleden.. shit

      /   Reply  / 
  5. ///

    Ik vind dit cker wel een hit hoor..boeit tog niks of ze arrogant zijn ofzo..gwoon of je het liedje wel leuk vind. Dus HIT

      /   Reply  / 
  6. Vinn

    HIT…
    Lekker dans nummer
    en kinder valt echt wel mee ze zingen nou niet echt over iets voor kinderen
    en dat zogenaamde arrogante wijf zal wel zo moete doen he

      /   Reply  / 
  7. Rick

    Het klinkt mij ook wel erg bekend in de oren.. Is er niet iets gecovered??
    Voor de rest vind ik t een bij elkaar geraapt groepje artiesten die solo maar niet willen doorbreken.. Het feit dat hier grote platenbobo’s achter zitten vind ik nog geen goede reden om het hit te noemen.. Ik vind t te commercieel en ook nogal kinderachtig.. Shit dus.

      /   Reply  / 
  8. Mary

    Het is inderdaad behoorlijk commercieel en ik denk dat het daarom ook een grote hit gaat worden.Ik heb me hier op deze site al vaker erg kritisch over de Nederlandse muziekindustrie uitgelaten ( over dat er nauwelijks kansen zijn voor artiesten die werkelijk iets bijzonders brengen) en kennelijk zijn er alleen kansen als iets erg commercieel wordt aangepakt.Zo heeft Boris ooit aan idols mee moeten doen om uiteindelijk zijn eigen ding te kunnen gaan doen.( wat ie erg goed doet trouwens) Hier in Nederland loopt iedereen altijd pas écht warm voor al het vernieuwende dat uit het buitenland komt.En zelfs Anouk redt het, terwijl ze zo goed en groot in Nederland is, niet in het buitenland.Dus Judy…ik snap dat Christon zich hier voor “leent”.Hij krijgt nu kansen binnen een Internationaal project als dit die geen enkele artiest in Nederland krijgt..en natuurlijk hoop ik ook van harte dat íe ooit de mogelijkheid krijgt om zijn eigen ding te kunnen gaan doen, want om heel eerlijk te zijn is dat ook meer mijn smaak.Hij maakte solo echt erg mooie dingen,alleen kreeg dat geen enkele kans…lijkt me ook frustrerend.

      /   Reply  / 
  9. cyberwomen

    Lekker vrolijk nummer! zomers! Hit dus!

      /   Reply  / 
  10. Willem

    Hit

      /   Reply  / 
  11. remkje

    Hit…. maar ik denk dan ook hun enige ;)
    Of dat ze zo iemand als Jumbo worden… paar hits maar niet vaak op tv te vinden..

      /   Reply  / 
  12. veerle

    ik vind het wel een goed nummer en video, kijk maar eens op hun site, kun je backstage kijken hoe de video gemaakt is…IK WENS ZE VEEL SUCCES TOE MET HUN CARRIERE………….ik ben fan!!

    groetjes van veerle

      /   Reply  / 
  13. Nathalie

    Nee man, arrogantie hoort in de clip zelf hoor en bij de tekst ook ;)
    HIT! Lekker vrolijk, makkelijk mee te zingen en ziet er goed uit uiteraard ;)

    x

      /   Reply  / 
  14. Linn

    Klinkt goed, ziet er goed uit… HIT als het aan mij ligt. Commercieel… ja, dat wel, maar who cares… Het klinkt lekker vind ik!

    Dat meisje dat vaak in beeld komt vind ik trouwens juist wel erg leuk :P Beetje arrogant kijken mag best wel, wil niet zeggen dat ze het ook echt is..

      /   Reply  / 
  15. Kitty

    haaaj Xyp jullie zijn the best is best m00je lietjuss

      /   Reply  / 
  16. rianne

    HIT… zeker weten. Het is misschien wel commercieel maar dat boeit me niet. Christon is van hun niet de enige die zelf liedjes schrijft maar dit liedje en nog een ander liejde dat op hun single staat, One Way Ticket, is zo mooi. Maar bijde liedjes hebben ze niet zelf geschreven, dus ik hoop dat voor hun CD er ook wat zelfgeschreven liedjes zijn, want in ieder geval kan christon het heel goed en ik vind XYP ook helemaal te gek. Ik heb zelfs een fansite voor hun gemaakt http://www.freewebs.com/xyprocks

      /   Reply  / 
  17. Sanne

    Dikke HIT!! XYP Rocks Your World! =D Body to body is zooo gaaf.

      /   Reply  / 
  18. Dianne

    HIT!

      /   Reply  / 
  19. Dianne

    I’M GONNA DRIVE YOU CRAZY
    THE WAY I SHAKE IT BABY
    JUST BRING YOU’RE HIP TO MY HIP
    DON’T TRIP WHEN I WHIP YOU UP

    Sorry [a]

      /   Reply  / 
  20. Houten

    oke duidelijk SHIT… en weet je wat dan zo jammer is, Iris heeft echt een mooie stem, jammer dat het nu verpest is door dit lied, want zeg nou eerlijk, t klinkt tog nergens naar!?

      /   Reply  / 
  21. Deborah

    Dikke vette HIT.
    Een van de definities die ik hanteer is als je een nieuwe song een paar keer gehoord hebt en de volgende dag zit het nog steeds in je hoofd, is het een hit.

    Ik voorspel het volgende: Het volgende nummer wat door XYP uitgebracht zal gaan worden, wordt nog een veel grotere hit. Zo gaat het altijd met nieuwe bands en formaties. Eerst is er tijd nodig om de nieuwe ploeg te promoten en bekend te maken bij het grote publiek. En als dat eenmaal gebeurd is dan is de 2e hit nog groter als de eerste. Hoewel niet voor iedere doelgroep weggelegd heeft XYP zeker HIT potentieel, zeker als ik hoor dat er grote namen achter zitten. De bandleden zelf zijn muzikaal ook aardig onderlegd, wat je van de meeste jonges en meisjes bandjes niet kan zeggen. Dit geeft ze een goede basis. Nu nog een beetje publiciteit en de HIT machine is daar…

    maar voor deze geldt HIT dus…

      /   Reply  / 
  22. Jz

    Dit is shit!
    Egt zo lomp.
    Stelletje wannaBeeZ.
    Best wel een beetJ Gay vin je nii xD.

    Te Namaak!

      /   Reply  / 
  23. body to body

    is echt leuk man …het klinkt echt leuk in de oren. ze doen het goed ne kunnen als het altijd beter. dit lied wordt zeker een HIT…!! te gek XYP ga zo doooorr!!
    hou van jullie(K)

      /   Reply  / 
  24. body to body

    christon love you

      /   Reply  / 
  25. laura

    Klinkt goed!

      /   Reply  / 
  26. sanne

    Ik hou helemaal niet van deze muziek..
    Maar dit vind ik echt een lekker nummer!

      /   Reply  / 
  27. Sanne

    Dikke hit!! Is nu de hoogste binnenkomer in de Top 40 op nr. 15 en het snelst stijgend in de Mega Single Top 100! Op naar nr. 1!! XYP Rocks Your Life!
    xx Sanne

      /   Reply  / 
  28. danielle

    hallo…

    we praten allemaal over christon maar kennen we bart ook niet ergens van?

      /   Reply  / 
  29. Yvonne

    Wauw, wat een heerlijk nummer. Het blijft maar in mijn hoofd zitten. Ik vind ze geweldig, die gasten van XYP, swingend en ze zien er goed uit.
    Ik hoop nog heel veel van ze te horen en zal goed in de gaten houden wanneer ze optreden, want daar ga ik zeker heen !!
    Ik vind trouwens die Iris wel een heeeele knappe meid, de mooiste van het stel. Wat een stuk zeg !!

      /   Reply  / 
  30. Nicolien

    HIT!! echt gewoon een heel lekker nummer, hoop echt dat ze ver gaan komen!

      /   Reply  / 
  31. Anonimouse

    Jaa, Bart kennen we van Starmaker en K-Otic! =D En Iris van Kinderen voor Kinderen, én ze is de zus van Levi van Kempen!

      /   Reply  / 
  32. Ling-ling

    hit, precies goed :
    cool,leuk,hip en alles.
    ken nie beeter!!!

      /   Reply  / 
  33. antoine

    Zeer zeker een grote hit, europees zeker ook wel. oke het is comercieel maar so what. alles wat in de top 40 staat is comercieel, niet bij de eerste single dan zeer zeker wel bij de tweede!!! dus waarom niet meteen al comercieel.

    alleen niet vergeten dat bart een aantal jaren op de rockacademie heeft gezeten en christon op het conservatorium dus kwaliteit zit er zeer zeker in !!! laat ze zo maar ervaring opdoen maar kunnen nu alleen al zoveel meer als dit.

    kijk en luister maar eens op brestonparker.nl ( of com ) daar hoor je bart ook op zingen en dat is zeer zeker goed

    ze redden het weet ik zeker

      /   Reply  / 
  34. tering

    best een leuk liedje en je mag best wel arrogant kijken ALS je mooi bent en die teef is dus lelijk dus siet het er niet uit! welke 3 zijn nederlands? (behalve christon)

      /   Reply  / 
  35. Christon

    Ik vind dit lietje echt een zware HIT!!
    Het valt wel mee met dat kinderachtig ;) kinderen vinden elk lietje leuk
    En dat arrogant vind ik juist bij het liente
    Het is een leuk nummer om op de dansen en je voelt je en ZWAAR lekker bij :D

      /   Reply  / 
  36. Lisaa

    aah man,. degenee die negatief zijn, moetn niet zeureen man:) hihihi, ik ben zooooo fan van XYP:) doeii hvdegene die positief zijn.. OJaa, ‘t is een HIT

      /   Reply  / 
  37. patrick

    ik vind het wel zwingen nou ballen he

      /   Reply  / 
  38. Wwz

    Ik vind het niks. Ik voel me teruggeworpen in 1998/1999/2000 als ik het hoor, toen de hitparade vol stond met dit soort aalgladde, nietszeggende liedjes/clips. En die stijl hoeft van mij niet terug te komen.

      /   Reply  / 
  39. karel

    laat seh genieten vanhun tijdelijke succes net als de rest gewoon 2de chips somige moge dit leuk vinden maar pas als de 2de nummer een hit wordt praten we over succes

    Nog wel een Hit

      /   Reply  / 
  40. Alexa

    ik snap niet wat iedereen nou zit te zeuren… het is egt een hit.
    staat nu op nr.1!!! ze zijn beaig met het opnemen van hun 2e single en volgens mij ook met hun 2e clip. XYP gaat het egt maken.

      /   Reply  / 
  41. Ikke

    Lekker nummer alleen jammer van de kinder-clip

      /   Reply  / 
  42. lotte

    heey ik vindt dit echt een stomee clip sorrie hoor maar heb je geen andere nummers

      /   Reply  / 
  43. Emma

    Ik vind het een dikke HIT!!!
    I love XYP!

      /   Reply  / 
  44. elise

    dit is wel een lekker muziekje maar je ziet gewoon dat ze playbecken!!! dat is zo fuck sorry maar nnu is het verpest!!!

      /   Reply  / 
  45. elise

    nou xyp is eigenlijk heel simpel gemaakt vind ik gewoon een lopende band enhup gemaakt met dat lopuh maar uh….wie vindt XYP leuk???
    ik in iedergeval een beetje hoor!!!!
    -xxx-elise-xxx-

      /   Reply  / 
  46. vincent

    er zitten 3 bekende nederlanders in christon van idols bart ex k-otic en de zus van junior(onm) levi van kempen

      /   Reply  / 
  47. Danniet

    Wow wat een leuke damens, vooral die kleine dame is errug dope shit man!

    Dat ze maar snel eens Nederlands leren zingen :D

      /   Reply  / 
  48. Wopper

    Lekker nummer en goeie beat! Ben benieuwd naar een full release van hun album!

      /   Reply  / 
  49. robin

    ik heb een vraagje aan jullie allemaal

    bart en tesni – klopt het dat jullie 14 februari (valentijnsdag) jarig zijn ???

    iris- klopt het dat je hebt meegezongen met= kinderen voor kinderen ???

    emma- ben jij engels zoja hoe is dat ???

    graig- hou jij echt veel van het leven geniet je er erg van ???

    kriston- ben jij echt 8ste geworden met Idols ???

    XxX-Robin-XxX
    P.S. ik ben jullie grootste fan

      /   Reply  / 
  50. markie

    pure shit

      /   Reply  / 
  51. rianne smelt

    @ Robin

    - Bart en Tesni zijn alle twee op 14 februari jarig.

    - Iris heeft idd meegezongen in Kinderen voor Kinderen. En wist je ook al dat zij de zus is van Levi van Kempen (junior in ONM)!?

    - Emma is idd Engels, en had de vraag dus ook nooit kunnen lezen. Emma komt uit Reading, dat ligt redelijk dichtbij Londen.

    - Die vraag aan Craig kan ik niet beantwoorden maar als je op de site van XYP kijkt kan je de vraag altijd nog sturen. Daar kan je ook veel antwoorden vinden op je vragen.

    - Christon is jammer genoeg niet 8e geworden maar 9e. Maar ik vond hem wel beter dan een aantal anderen.

    groetjes Rianne

      /   Reply  / 
  52. cherety

    dikke shit man! babby lietje en de tekst slaat nergens op!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>