Hit of shit: Within Temptation – What Have You Done?

De afgelopen weken kon je hier al geregeld lezen over de nieuwe videoclip van Within Temptation. Gisteren ging het clipje in première, vandaag vraagt NLpop om je oordeel. Is What Have You Done? nu hit of shit?

Voor Within Temptation hangt er veel af van deze single. Weliswaar brak de band al door in continentaal Europa, dit is de eerste single die het ook daarbuiten gaat proberen. En de band hoopt natuurlijk op een doorbraak in Amerika, waar vele artiesten een gokje wagen. De band lijkt een goede kans te maken.

Want Within Temptation heeft de hulp ingeroepen van Keith Caputo, de zanger die bekend werd als frontman van Life of Agony. Dat is een naam die vele deuren opent. In combinatie met Within Temptation doet het geheel een beetje denken aan Evanescence; de hoge zang van Sharon vermengd met de ruige, bijna rappende zang van Keith.

NLpop is erg enthousiast over dit nummer. Het bevat alle ingrediënten die een hit nodig heeft: aanstekelijk refrein, pittig tempo en dito melodie. Bovendien is er een fraaie videoclip in elkaar geflanst. In de landen waar Within Temptation al succes had, zal dit nummer beslist de top 10 halen. Daarbuiten gooien ze zeker hoge ogen.


Create polls and vote for free. dPolls.com

Oordeel zelf en bekijk de video:

(Rechtstreekse link naar Myspace voor als deze embedded versie niet werkt)

Zie ook:
- Within Temptation wint weer Exportprijs
- Within Temptation doet concessie voor doorbraak VS
- Waar het Within Temptation-hart vol van is

facebook share facebook share

31 Reacties // Reageer

31 thoughts on “Hit of shit: Within Temptation – What Have You Done?

  1. Maikel

    De muziek, stijl, clips, uiterlijk en de sound… gewoon allemaal fucking hetzelfde met dit soort bands. Nooit iets vernieuwends ofso… AND PUT A SMILE ON YOUR FACE!!!

      /   Reply  / 
  2. Jah maikel. Bijna

    Within Temptation is geweldig, en die clips zijn zwaaar niet hetzelfde. En de sound ook niet. Er zijn andere dingen die veel meer op elkaar lijken, zoals bvb die leuke rappertjes :P . En kijken die soms wel blij?

      /   Reply  / 
  3. Anne

    Ik vind dit de leukste videoclip van WT =) [maar die andere zijn superrr goed ]En het is helemaal niet altijd hetzelfde.Dit is gewoon een hit =D zeker geen shit..

      /   Reply  / 
  4. Carla van de Graaf

    Ik vind het ook een gave clip al moest ik er wel aan wennen aan de single en de clip. Ja, ze hebben gezegt dat ze het over een andere boeg gingen gooien,en daar zijn ze goed ik geslaagd hoe meer ik de single hoor en de clip zie, heb ik er weer een favoriet bij. maar ja, dat is ieder z’n mening

    liefs xx

      /   Reply  / 
  5. Maikel

    Ik zeg niet dat die rappertjes geweldig zijn.. Ik zeg ook niet dat WT slecht is… Het lijkt in ieder geval erg veel op elkaar. Die zwart wit-clips, zangeressen met gothic-kleding, geen enkele glimlach in een clip te bekennen en ga zo maar door. Toen evanescense doorbrak was het wel leuk maar begint nu eigenlijk een beetje te vervelen. Ik denk als ik zo een heel album zou luisteren zou ik n beetje depri zijn (mocht ik niet in slaap vallen)

      /   Reply  / 
  6. John

    Maikel stel je aan dit is gewoon zoon hit als je ff goed gaat luistere is t egt niet t zelfde hoor! This gewoon een supertevette single! en het is cker niet depri!
    Doei!!!:D:D:D
    Ps this een geweldige clip!!

      /   Reply  / 
  7. Sipke

    Foking kut nmmr zeg!!! egt maikel je hebt gelijk en john jij moet je bek houwe!

      /   Reply  / 
  8. edd

    Allereerst heeft WT alweer een goede single gemaakt en een mooie clip… en Maikel t is inmiddels wel duidelijk dat je de 1e clip niet helemaal af hebt gekeken want jij zegt dat er geen enkele glimlach te vinden is in “zulk soort” clips en dat is wel zo in deze clip.. en je beoordeling slaat dus nergens op!!! Ow en BTW WT draait al iets langer mee dan Evanescence..

      /   Reply  / 
  9. Maikel

    Okej er zal heus wel eens een glimlach in zitten dat geef ik toe maar het ‘iksnijmijzelfinmijnpolsen’-level is toch wel een stuk hoger als gemiddeld. Ballads/droevige/emotionele nummers hebben sneller de neiging om mensen te raken. Vind ik een beetje zwak als je dat alleen maar kan. En evanescence draait egt wel langer mee, alleen in Europa nog niet;-)

      /   Reply  / 
  10. -_-

    En gelijk heb je…

      /   Reply  / 
  11. Sophie

    ze lachen wel.. maar is dat nodig dan??? gaa toch om de muziek

      /   Reply  / 
  12. Alex

    Okee, ik snap niet waarom iemand hierover gaat discussiëren: het is gewoon een vette clip, vette muziek en de beste nieuwe sound die ik in tijden gehoord heb… en dat is mijn MENING. Grote hit. btw als je hier niet van houdt, waarom luister je er dan naar? Ik vind gothic metal gewoon vet, dus ik luister hiernaar. Logisch toch?

      /   Reply  / 
  13. rowena

    ik vind dat alex helemaal gelijk heeft wrm discussiëren this goeie muziek nx op te zegge ok dan kheb alle liedjes van WT en ben nog steeds nie depresief na ze al zo veeeeeel keren te hebben geluisterd:p

      /   Reply  / 
  14. Thom

    Dat is niet waar,
    WT is al vanaf 1997, en Evanescence kwam later pas.
    Ik vind trouwens niet dat alle clips en alle muziek hetzelfde zijn, het is wel diep, dat is zo, en dat vind ik altijd vernieuwend en mooi.
    Dat ligt aan smaak, en als jij gewoon houdt van wat je direct hoort, en niet dieper is dat ook best.

      /   Reply  / 
  15. Thom

    En dat heb ik dus ook, ik luister het alleen maar, en ik ben toch een vrolijk persoon. :P

      /   Reply  / 
  16. Ronald

    Hahaha depri? Dit Maikel?
    Jij bent duidelijk niet op de hoogte. Je leeft zeker in een omgeving waar je dat aangepraat wordt om mensen zo te noemen die dit luisteren? Zielig hoor.
    Dit noem jij zeker gothics? Moehahahaha, jij weet dus helemaal niks. Dit is geen gothic, heeft er niks mee te maken. Sukkel.
    Wel weten war je het over hebt he

      /   Reply  / 
  17. edd

    En idd Thom gelijk heb je..! want Evanescence is pas ontstaan in 1998 en heeft pas in 1999 een cd uit gebracht met de naam Evanescence EP en WT daarentegen bestaat sins 1996 en heeft in 1997 hun eerste cd uitgebracht met de naam Enter..!

      /   Reply  / 
  18. edd

    Owjah en de nieuwe cd is echt onbeschrijfelijk VET.. niet dat ik anders verw8 had want WT is gwoon top ;-) !!

      /   Reply  / 
  19. Thom

    Daar ben ik het helemaal mee eens, alle nummers al een keer gehoord behalve…The Cross. :(
    Maar ik ben heel blij dat de cd zo goed eruit gekomen is, al vinden sommige mensen dat ze americanized zijn.
    Dat zal wel, maar in mijn ogen blijven ze super. :P

      /   Reply  / 
  20. Flabber

    Maikel, misschien heb je het probleem dat je geen engels kut, daardoor de tekst niet verstaan en daarom dus denkt dat het allemaal “bijna hetzelfde” is..

      /   Reply  / 
  21. Flabber

    **geen engels KUNT

      /   Reply  / 
  22. Laura

    weetje hoe fókkin vet lied =D=D=D=D

      /   Reply  / 
  23. Flabber

    jaah dat weten we, wij hebben hem namelijk ook al gehoord.. ^^

      /   Reply  / 
  24. Gothic_Girl

    DeesLiekeIsEchtDeMax !! ILoveIt EnVooralDieKnappeGastDatErInVoorkomt(l) WithinTemptationIsTheBest NowboddyCanStopTheLoveFromMyToWithinTemptatin LoveLoveLoveLOve ooooh ben zo verkocht

      /   Reply  / 
  25. Gothic_boy

    gulle moet zo nie zitte zevre en zeker diene maikel nie …dees is gwn de max meer valt dre nie ovr te zegge zevereirs vooral dieje maikel en voel u vooral nie cool door u naam want u naam schrijftnie zo –> maikel maar __> maechel zoo kieke der is niemand die zo een naam eeft alleja tenzy het verwijst naar maniak jhaa ps — ik noem echt maechel :) )

      /   Reply  / 
  26. Gothic_boy

    gulle moet zo nie zitte zevre en zeker diene maikel nie …dees is gwn de max meer valt dre nie ovr te zegge zevereirs vooral dieje maikel en voel u vooral nie cool door u naam want u naam schrijftnie zo –> maikel maar __> maechel zoo kieke der is niemand die zo een naam eeft alleja tenzy het verwijst naar maniak jhaa ps — ik noem echt maechel :) )

      /   Reply  / 
  27. Maikel

    Aan gothic_boy: erg raar op mijn ID pasje staat ook Maikel…
    Aan Flabber: jij kunt niet eens Nederlands dus zwijg maar:-)
    Aan Ronald: Ik luister meer muziek als jou denk ik jongen en weet ook dat WT geen slechte band is TOTAAL niet, muzikaal bij de sterkste bands van NL (niet dat dat moeilijk is in een land met Kane) maar ik vind het als muzikant zwak als je altijd maar op hetzelfde genre blijft doorhameren wanneer dit succes heeft gehad…

      /   Reply  / 
  28. Alex

    Aan Maikel: Heel goed: eerst zeggen dat Flabber geen Nederlands kan, vervolgens tegen Ronald zeggen dat jij meer muziek luistert ALS hij… You are just plain sad

      /   Reply  / 
  29. Maikel

    Okej Alex als je zo wilt beginnen…
    Achter heel goed moet geen: maar een; ;-)

      /   Reply  / 
  30. Real

    Tering, hou nou is op met dat eeuwige gezeik over spelling en zinsopbouw. Plaats jezelf is terug in je jeugd denk aan die vreselijke leraar die jou aan het uitleggen is hoe een zin correct is, waarna je denk: tering, ik wil later niet zoals die mafkees zijn en mensen steeds verbeteren. Wil iemand ook maar echt een betweterig manetje zijn die met een microscoop de kleinste foutjes uit elke zin haalt?

      /   Reply  / 
  31. Thom

    Inderdaad Real, spelling zorgt voor betere leesbaarheid, maar Nederlands is zo’n vage taal. :P
    Maar goed, dit nummer blijft een hit, ik heb hem nu meer dan 200 keer geluistert, en hij blijft boeien.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>