Nix Factor-finalisten met terugwerkende kracht geflopt

Winnaars Nix FactorWat was ik verbaasd, toen vorige week de liedjes van de Nix Factor op plaats 11, 12 en 13 binnenkwamen in de Single Top 100, de hitlijst gebaseerd op alleen verkopen. Het programma trok amper een kwart miljoen kijkers, en dan toch nog zo hoog in de hitlijst binnenkomen? Ik hield het bijna niet voor mogelijk. De singles konden bijna niet voor flop doorgaan. Inderdaad, bijna. Want met terugwerkende kracht, is dat toch nog gebeurd.
Deze week kelderen namelijk alle drie de single in de hitlijst. So What Dan Nix! van Pimp Paulusma en Giomama, de uiteindelijke winnaars van de non-talentenjacht, gaan van 11 naar 55. De droom van Claartje valt in duigen, zij moet van 12 naar 60. En de ex-pornoster Anton Molotov gaat met Hey Baboushka onderuit van 13 naar 68.

De makers van het programma hadden ongetwijfeld een top 10-hit beoogt. Daarvoor hadden ze zelf net wat meer exemplaren moeten inkopen. Nu lijkt het twijfelachtige succes van de drie als een nachtkaars uit de gaan. Ik ben benieuwd of ze volgende week uberhaupt nog in de lijst zijn terug te vinden. En of we daarna ooit nog iets van deze non-talenten horen.

Zie ook:
- Hoera! Eén Nix Factor-act uitgeschakeld

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>