Jannes hoogste binnenkomer in slappe hitlijst

Jannes singleZijn single Adio Amore Adio ligt pas een week in de winkel, maar nu al is het nummer van Jannes goed voor een 16de plaats in de Single Top 100. Daarmee is Jannes de hoogste binnenkomer, nog net voor het paradoxale duo Patty Brard en Ome Henk. Grote kans trouwens dat Jannes volgende week doorstoot naar de top 10, want het is deze week een bijzonder slappe hitlijst. Op elke 100 exemplaren die de nummer 1 Coldplay verkocht, gingen er 24 over de toonbank van Jannes. Doorgaans sta je met zo’n verhouding veel hoger in de hitlijst, maar in de top worden er zo weinig singles verkocht, dat het een vertekend beeld oplevert.
Dat is ook wel te zien in de top 10. Allerlei ouwe meuk stijgt opeens weer, bij gebrek aan nieuwe impulsen. Januari is nu eenmaal niet de meest aantrekkelijke maand om een nieuwe single uit te brengen, dus moeten we het doen met nummers die al wat langer uit zijn. En ja, daarvoor is de belangstelling minder.

Om te bewijzen dat het een slappe hap is: Bob Sinclar stijgt in de 15de week terug van 8 naar 4 met Love Generation. Ook Jan Smit en Anouk stijgen opnieuw in de top 10, terwijl zij toch op retour waren in de hitlijst.

Stevie AnnEr is echter wel concurrentie onderweg. Naast eerdergenoemde Patty Brard en Ome Henk (nieuw op 21) is ook Adje (van 27 naar 18) aan een opmars bezig. Verder stijgt Stevie Ann (van 59 naar 33) onverminderd hard door.

Helemaal onderin de lijst een aantal Nederlandse binnenkomers. Op 85 Santa Rosia met Viva Hollandia, Op 92 Bob met Laat Het Sneeuwen en een plaatsje lager Rene Schuurmans met Zomaar Verliefd. En last but not least: Jan Smit op 98 met Vrienden Voor Het Leven. De Volendammer komt opnieuw binnen met dit nummer, dat in totaal 36 (!) weken genoteerd staat.

Zie ook:
- Strijd om de carnavalshit: Adje vs Patty Brard en Ome Henk
- De opmars van Stevie Ann
- Boem Is Ho Tuut Tuut één na hoogste binnenkomer

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Jannes hoogste binnenkomer in slappe hitlijst

  1. Pingback: Zie dat zonnetje schijnen bij Jannes! | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>