Daar zijn ze weer: Jovink & De Voederbietels

Jovink & De VoederbietelsHet blijft knap: ze hebben 0 airplay maar bestormen toch eens in de zoveel tijd de hitlijsten: Jovink & De Voederbietels. Deze week is het weer raak. Dit keer niet single-succes, maar het album Wakker Worden! doet het goed; vanuit het niets komt het binnen op de 14de plaats in Mega Album Top 100. Alleen Prince is hoger binnengekomen dan Jovink & Zijn mannen.
Helemaal verwonderlijk is dat niet. Anno 2006 zitten de fans van de Achterhoekse band verspreid door heel het land. Regionale verkopen zoals in 2004, toen de band met het lied Luie Flikker opeens een hit scoorde, zijn blijkbaar niet meer nodig voor succes. Luie Flikker werd verkocht op het Zwarte Cross-festival, waar 55.000 man op afkwam. Velen kochten het singletje waardoor het de hitlijst ‘verstoorde’ op de tweede plaats. Hitlijstmaker GfK Megacharts wilde af van deze impulsverkopen en laat regionale verkopen voortaan niet meer meetellen in de hitlijst.

Maar Jovink & De Voederbietels hebben het dit keer dus op eigen kracht gedaan. Erg knap!

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Daar zijn ze weer: Jovink & De Voederbietels

  1. meh

    0 airplay? Ze waren pas geleden nog 3FM megahit. Je kon de radio niet aanzetten of je hoorde dat k*tlied weer voorbij komen!

      /   Reply  / 
  2. Roy

    Och och en dat was en reactie van een gefrustreerde en uiteraard simpele randstedeling….

      /   Reply  / 
  3. Jep

    randstedelingen zijn nu eenmaal simpell.. ze kunnen nergens tegen.. Laat ze maar eens een dag kruien dan beginne ze te janken.. JOVINK the BEST

      /   Reply  / 
  4. Ronald

    Veel Randstedelingen dan Jep. Ik vind Jovink bijv. een leuke band. Je stigmatiseerd een beetje. Dat is pas simpel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>