Ilse deLange blijft Muse en Toppers voor

ToppersVorige week schreef ik hier nog dat Ilse deLange aan haar laatste weekje op 1 was begonnen. Maar dat blijkt toch iets te voorbarig van mij geweest. Weliswaar was de concurrentie deze week erg sterk, Ilse heeft toch de eerste plaats weten te behouden. Met The Great Escape bleef ze het nieuwe album van Muse (Black Holes and Revelations) voor net als de Toppers, die met hun concertregistratie 2006 vanuit het niets op 3 binnenkomen. Dat schijfje is in ijltempo gedrukt.
De concertreeks vond eind mei plaats, amper twee weken later zond Talpa het geheel al uit. Gerard Joling, Gordon en René Froger willen het ijzer smeden nu het nog enigszins heet is, en knallen dus nu al de cd op de markt. De bijbehorende dvd volgt pas een maand later. Hoewel het natuurlijk mooier zou zijn geweest wanneer deze twee een gelijktijdige release kregen. De concertregistratie uit 2005 komt overigens opnieuw binnen op 72.

De Nederlandse producties beleven verder weinig spannends deze week in de Album Top 100. Wellicht is Johan aardig om te noemen, omdat het album THX JHN deze week een smak maakt van 23 naar 43.

Op 74 komen de Topstars opnieuw binnen met hun titelloze debuut. De belangstelling hiervoor is aangewakkerd door de nieuwe single Met de sneltrein naar Zandvoort. Nieuw op 76 is Soulvation met Motivation en de verzamelaar Het Eind van het Begin van Bløf komt deze week opnieuw binnen op 88.

Zie ook:
- Ilse’s tweede en laatste weekje op 1
- Veel volgelingen Do in eerste week

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>