Jim dendert Single Top 100 binnen

De nieuwe single van Jim is zijn grootste hit sinds tijden. Het nummer Doe Dit Doe Dat komt deze week vanuit het niets op 5 binnen in de Single Top 100. De nummer 1 lijkt evengoed nog niet binnen handbereik, dan moet Jim nog vijf keer zoveel singletjes zien te verkopen.

Opvallend is dat Erik Hulzebosch in geen velden of wegen te bekennen is, ook al kwam zijn single Extase (Zonder Jou) vorige week als winnaar uit de bus bij So You Wannabe a Popstar. Het blijkt dat de downloads via die website niet meetellen voor de hitlijst. Pas sinds woensdag zou zijn single in de schappen hebben gelegen.

De top 10:

1 (1) Blijf bij Mij – Gerard Joling en André Hazes
2 (2) Freefall – Jeckyll & Hyde 
3
(5) Tranen Gelachen – Guus Meeuwis
4 (3) Beautiful Liar – Beyonce & Shakira
5 (–) Doe Dit Doe Dat – Jim 
6 (4) Say it Right - Nelly Furtado
7
(7) Everything – Michael Buble
8 (–) Umbrella – Rihanna
9 (6) Grace Kelly – Mika
10 (16) Maak Me Gek – Gerard Joling

Opmerkelijk is dat Gerard Joling weer terugstijgt de top 10 in, terwijl Maak Me Gek al op zijn retour was. Joling staat nu met twee singles tegelijk in de top 10, iets wat hem in geen decennia is gebeurd.

Volgende week lijkt dj Jean een kans te maken op een top 10-notering, zijn single Sexy Lady vliegt deze week omhoog van 87 naar 17. Mogelijk kunnen we dan ook Hilbrand Nawijn verwelkomen, die met zijn debuutsingle Hey Jumpen deze week nieuw op 45 staat.

De overige Nederlandse binnenkomers:

51. Love is my Game – Dr Kucho! & Gregor Salto
60. Holiday – Patrick Jumpen
94 (re). Pomp je Booty – Brace feat. Heist Rockah
98 (re). Herwinnen – Nick & Simon

Zie ook:
- Edsilia toch een beetje On Top of the World
- André Hazes scoort postuum weer nummer 1-hit

facebook share facebook share

150 Reacties // Reageer

150 thoughts on “Jim dendert Single Top 100 binnen

  1. Robin

    Waar staat sharon kips met heaven knows deze week in de Top 100?

      /   Reply  / 
  2. Suzan

    Supernummer van Jim, ik kijk uit naar zijn nederlandstalige album.
    Sharon bungelt ergens onderaan!!

      /   Reply  / 
  3. Geesje

    En terecht het is een heel mooi nummer, ik ben reuze benieuwd naar zijn album.

      /   Reply  / 
  4. sanne

    Ha, de voorspellingen komen uit! De single-kopende doelgroep doet haar best!

      /   Reply  / 
  5. Suzan

    Wat is dat nou voor een rare opmerking?
    De voorspellingen van heel veel mensen was dat je van Jim binnen een jaar niets meer zou horen.
    Nou,niets is minder waar, hij bewijst toch maar weer dat hij gewoon een A-artiest is geworden.
    Als enige van idols.

      /   Reply  / 
  6. gulnur

    heeey

      /   Reply  / 
  7. martin

    sharon staat met heaven knows op 67!!

      /   Reply  / 
  8. merel

    Het is een geweldig nummer. Marco Borsato eat your hart out.

      /   Reply  / 
  9. Geesje

    Och Sanne blijft het interesant vinden om Jim in de kinderrichting te duwen, maar als dat haar het beter laat accepteren dat Jim het gewoon goed doet, de volgende keer komt er wel weer een ander excuus wat ze gebruiken voor zijn succes.Tot nu toe is hij de meest succesvolle Idol, Er zijn winnaars waar amper een single of album van verkocht word, en dan komen ze met het excuus dat die fans hebben die geen single’s kopen nu de albums doen het ook niet. De single’s van Marco Borsato, Blof, Guus meeuwis, Gerard Joling en zo kan ik nog wel even door gaan vliegen ook als warme broodjes over de tafel. Nee een reactie als deze dat alleen kinderen zijn single’s kopen die hoort in de kinderhoek thuis.

      /   Reply  / 
  10. sanne

    Kinderen en jongeren zijn nu eenmaal de doelgroep die graag singles kopen. Dat is toch bekend? En artiesten die nogal commercieel bezig zijn, die verkopen ook heel gemakkelijk singles. Dat is ook bekend. En volgens mij is Jim de enige idol die is voortgekomen uit idols. Anderen zijn met het vak muzikant bezig of is al muzikant of is musicalster. Je hebt het over winnaars: volgens mij heeft Jamai geen behoefte meer om muzikant te worden, hij heeft succes in de musicalwereld. Winnaar 2 is Boris ( is nooit idol geweest) en die heeft een niet-commerciele muziekstijl uitgekozen en doet het daar goed in als muzikant (album loopt goed, uitverkochte zalen,enz.) Je mag niet zomaar spelen op het North Sea Jazzfestival (of Noorderslag)
    Winnares 3 Rafaella moet volgens mij nog beginnen.
    En Suzan, je hoorde toch ook niets meer van Jim? Dus die voorspellingen klopten!! Nu wel ja door die dansprogramma. Daarna kwamen de aanbiedingen waar hij ja tegen zei. Gelukkig voor Jim. En daar profiteert hij van en ziet hij nu de resultaten van. Een A-artiest is hij nog niet, wordt hij misschien wel.

      /   Reply  / 
  11. Suzan

    Sanne,
    Dat album van Boris heeft het helemaal niet goed gedaan, zelfs niet met al die airplay van Giel.
    Hoogste notering, 1 week 15.
    Singles hebben nagenoeg niks gedaan.
    Oh, hij wil niet scoren met zijn muziek, hij is niet commercieel.
    Laat me niet lachen, iedere artiest wil scoren met zijn muziek, anders hoef je het ook niet uit te brengen.
    Hij mag wel uitkijken, hij wordt vast gedumpt door BMG, daar moet je scoren, anders kun je vertrekken.

      /   Reply  / 
  12. sanne

    Je bent niet goed op de hoogte, hij stond op plaats 9 en nu verkoopt het nog steeds (en heeft zeer goede recensies gekregen) Mede dankzij zijn concerten. En dat terwijl eigenlijk maar heel weinig mensen Boris kennen, men kent hem alleen van idols en dat is niet dezelfde als die van nu. En welke airplay?
    En natuurlijk wil hij wel verkopen, maar je weet net zo goed als ik dat vooral niet-commerciele artiesten het moeten hebben van optredens/concerten als ze hun broodje willen verdienen. En niet van de verkoop van singles en albums die je kan downloaden. En zijn concerten zijn zeer succesvol!!
    En dat hij mag spelen op Noorderslag en het North Sea Jazz zegt ook heel veel.
    Boris is muzikant, daar kiest hij voor.

      /   Reply  / 
  13. Geesje

    @ Sanne Jamai roept al 4 jaar dat hij een Nederlandstalig album wil uitbrengen, die wil echt wel scoren in de muziek, en inderdaad het is ook een tijdje rustiger geweest in de media met Jim, maar ook hij was bezig met optredens en studio werk, dat album waar hij toen mee aan het werk was werd uitgesteld door DWTS en nog andere projecten, maar wat is daar allemaal mis mee als hij daar voor kiest, wat is het verschil als de ene artiest “laten we voor het gemak Boris maar noemen”, een tijd niets van zich laat horen omdat hij met een nieuw album bezig is, dat is het zelfde als wat Jim aan het doen was, ik weet dat je dat niet wil horen maar het is wel zo! Het is ook niet nodig om minderwaardig te doen over een artiest die toevallig ook een jongere doelgroep aantrekt en dat als excuus gebruikt voor zijn succes, of zijn jonge mensen vanaf 15 – 16 jaar minder mens dan oudere. Natuurlijk trekt hij ook een jongere groep aan de jongen is die tijd nauwelijks zelf voorbij, maar dat vergeten de meeste mensen maar al te graag, hij heeft nog zoveel tijd om door te groeien maar als je dit al bereikt hebt op 19 jarige leeftijd en met al die kritiek die hij over zich heen heeft gekregen om weet te gaan, Petje af.
    Maar ook Boris heeft geprobeerd om meer de aandacht op hem te richten, anders verschijn je ook niet in commercieele programma’s Life& Cooking, Paul de Leeuw. dus ook die kant zou hij er graag bij hebben anders hield hij het wel bij de festivals waar hij nu staat, jammer voor hem dat het niet helemaal lukt.

      /   Reply  / 
  14. sanne

    Ik denk nog steeds dat Jamai geen behoefte heeft om aan een carriere als muzikant te werken. Het gaat hardstikke goed in de musicalwereld, dus waarom zou hij? Dat kan altijd nog als het daar minder gaat. En eindelijk wordt er toegegeven dat buitenstaanders een tijd lang niets van Jim hebben gehoord. Natuurlijk is hij nuttig bezig geweest, maar niet-fans merkten dat niet. Totdat hij gevraagd werd door DWTS, toen kwam hij voor de buitenwereld wel weer in de picture. En daar heeft hij gretig gebruik van gemaakt door meteen met een album aan te komen enz. En hij heeft andere aanbiedingen aangepakt die voortkwam uit DWTS waar hij nu ook gebruik van maakt door tussendoor een album uit te brengen en een tour te maken. Nu staat hij nog volop in de picture, aanpakken die kansen dus!
    Ja, ook van Boris hoorden de niet-fans een tijd lang weinig. Maar hij denkt er niet aan om mee te doen aan dat soort programma’s en in te gaan op aanbiedingen die niets met zijn vak te maken hebben. Hij wil bezig zijn met zijn muziek. Hij is op eigen kracht weer meer in de picture gekomen.
    Verder maakt het mij niet uit wat voor doelgroep Jim aantrekt hoor. En dat maakt volgens mij Jim ook niet uit, daar maken jullie je alleen maar druk om gezien jullie reacties. Waarom kunnen jullie gewoon niet blij zijn met het succes wat hij nu heeft op wat voor manier hij die ook heeft gekregen. Jim is er gelukkig mee, geniet er zelf dan ook van zolang het nog duurt.
    En natuurlijk is Boris bezig om zichzelf te promoten en daar zijn de radio, tv, krant en tijdschrift heel goed voor. Die promotie is nog nodig omdat bijna niemand hem kent. Ook tijdens zijn optredens en concerten promoot hij zichzelf en heeft hij het over zijn album en over zijn optredens/concerten die nog gaan volgen. En wat bedoel je dat het niet helemaal lukt? Zijn album verkoopt nog steeds en de zalen zijn (bijna) helemaal uitverkocht! Ook zijn concerten tijdens de (jazz)festivals zijn enorm succesvol, hij ontvangt daar vele positieve reacties van mensen die zeer verrast zijn over zijn muzikale kwaliteiten.

      /   Reply  / 
  15. merel

    Boris niet commercieel ? laat me niet lachen en al die casino optredens dan in dat apenpakkie !!!!!!!!!!!!!!!. en wat dacht je van de Boriskledinglijn !!!!!. Henk-Jan Smits hoorde ik de afgelopen week nog zeggen die Boris slaat nog geen deuk in een pakje boter. Trouwens iedereen die een liedje uitbrengt is muziekant. Of je nou Jan Smit, Jannes, Bono of Jim heeft.

      /   Reply  / 
  16. Kees

    Boris kan me gestolen worden, doe mij Jim maar!!

      /   Reply  / 
  17. Geesje

    En niet te vergeten de reclames van de casino’s die de TV op geslingerd worden met Boris! Hoezo niet commercieel?
    Ik was trouwens Jensen ook nog vergeten De fans van Jim maakt het niets uit welk publiek hem trekt, Nee dat zijn de niet fans die moeten zo nodig steeds weer vertellen dat Jim zoveel succes heeft om wat hij allemaal aangeboden krijgt en dat alleen jongere fans van hem zouden zijn, met als ondertoontje dat moeten zijn fans maar niet te serieus nemen want Jim is geen echte artiest volgens diegene. Alles wat hij tot nu toe doet doet hij met succes! Hoezo waarom kunnen zijn fans niet blij zijn met het succes? die zijn er supper blij mee! nee de niet fans kunnen maar niet accepteren dat die jongen succes heeft met alles wat hij doet, ze komen steeds met een of ander slap excuus aanzetten. Die festivals waar Boris staat daar staan heel wat meer artiesten dus heb maar niet de ilusie dat ze alleen voor Boris komen. En dat de reacties goed zijn is heel fijn voor hem word hij tenminste nog ergens gewaardeerd.
    Sanne je denkt ook te veel jij denkt te weten wat Jim wil of wat Jamai wil, ook zeg je steeds dat Jim nog niet weet wat hij wil, nu die weet precies wat hij wel en niet wil, en dat is wat hij allemaal doet en daar is hij behoorlijk succesvol in. Hij werkt zich uit de naad, met al zijn drukke werkzaamheden schrijft hij ook nog eens de meeste teksten van zijn album zelf en bij sommige werkt hij ook nog eens mee aan de muziek. Nee die komt er wel als hij er al niet is, hij is niet vies van hard werken en dat is de spirit, en dat beginnen gelukkig steeds meer mensen in te zien

      /   Reply  / 
  18. sanne

    Volgens mij heeft Merel er geen idee van wat Boris in de casino’s aan het doen is. Hij is er muziek aan het maken, concerten aan het geven. Eigen nummers en ook nummers zoals I’ve got you under my Skin en Jailhouse Rock. En hij verschijnt er met zijn bandleden niet in apenpakkies maar in pak met of zonder stropdas. In stijl van de casino. Okee, op promo-foto’s draagt hij wel zo’n wit pak, maar daar kan je ook gewoon de lol er van in zien. Naast serieus met je muziek bezig zijn kan je ook lekker gekheid en plezier maken.
    En nee, niet iedereen die een liedje uitbrengt is muzikant.
    Het is toch zo dat Jim zijn succes te danken heeft aan DWTS? En de aanbiedingen die hij heeft gekregen door DWTS? Zonder was hij er misschien niet geweest. En wie zegt dat Jim geen artiest is? Dat heeft niemand gezegt. Dat is hij wel, alleen geen muzikant (is ook een artiest). Ik weet ook niet of hij dat wil zijn, maar misschien wel in de toekomst. Op het moment is BN-er zijn leuker voor hem.
    En natuurlijk komt men op een festival niet voor een bepaalde artiest, dat heeft niemand beweert. Het mooie van een festival is dat je naar verschillende artiesten kan gaan luisteren en ook nieuwe artiesten kan gaan ontdekken die je nog niet kent.
    En verder weet ik niet wat Jim en Jamai willen, ik vermoed alleen. Dat betekent niet dat ik het ook weet. Zeg nu niet dat Jim zelf weet wat hij wil, want het bewijs is er dat hij dat zelf nog niet weet. Daarvoor doet hij teveel verschillende dingen. Hij zegt zelf dat hij alles aanpakt wat hem leuk lijkt. En het een ligt hem beter dan het andere. Hij is aan het ontdekken en ervaringen aan het opdoen. En dat is natuurlijk hardstikke leuk voor hem. Ik hoorde hem zeggen dat zijn dromen uitkomen en nu de kans krijgt om dingen te doen wat hij altijd had willen doen. En of hij daar succesvol in is moet nog blijken.
    Dat ik eigenlijk nog reageer. Je kan Boris en Jim helemaal niet met elkaar vergelijken. Ze zijn allebei met heel verschillende dingen bezig. Ze leven allebei in verschillende werelden. Ze hebben allebei een heel verschillend doel voor ogen. Het enige wat ze allebei doen is de teksten schrijven voor hun album. Ook Boris is tussendoor nummers aan het schrijven voor zijn derde album. En Boris schrijft dan niet alleen de teksten, maar ook de muziek.
    Oja, straks zijn ze ook allebei bezig met hun theatertour. Toch nog iets hetzelfde.

      /   Reply  / 
  19. Kees

    Frustraties Sanne??

      /   Reply  / 
  20. merel

    Boris 3e album ????????????????? hahahahahahah

      /   Reply  / 
  21. merel

    Oh ja en zonder idols GEEN BORIS !!!!!

      /   Reply  / 
  22. sanne

    Hoezo Kees?
    Ja hoor, 3e album. Dat gaat allemaal gewoon door hoor (of je kan ook zeggen 2e album als je zijn idols-moetje niet meerekent, haha)
    Merel weet zeker niet dat Boris voor idols ook al bezig was met musiceren?
    Zo, was hem weer even. Ja, ik verveel me vandaag. Dat is wel te merken geloof ik.

      /   Reply  / 
  23. merel

    moetje ? meegaand typje die Boris, maar ja je wil toch je plaatje verkopen he. Commercieel hoor om mee te doen met idols als het zo tegen je principe is en dan later gaan trappen tegen alle wat ook maar een beetje naar idols ruikt. Lekker typje die Boris van jouw. Jullie passen goed bij elkaar. Geluk samen ( Oh hij is al getrouwd of doet hij daar ook niet moeilijk over?)
    Vervelen !! moest Boris niet ergens optreden?

      /   Reply  / 
  24. sanne

    Ja, nadeel van winnaar zijn. Zo zijn er nog veel meer nadelen die ondertussen bij iedereen allemaal wel bekend zijn. Het enige voordeel was de zekerheid op een platencontract. Achteraf gezien had hij nooit mee moeten doen, het past helemaal niet bij hem. En die Boris is niet van mij, zou ik ook niet willen. Ik hou meer van een huiselijk typje. Wat begin je te raaskallen, Merel. Kan je er niet tegen dat ook een ander succes kan hebben en dan ook nog in de muziekwereld op eigen kracht? Er bestaat meer dan alleen Jim.

      /   Reply  / 
  25. merel

    Ach kom nou tochBoris had al met meerdere zangwedstrijden meegedaan. Voorronde songfestival bv. Boris is gewoon een hypocriet mannetje en dat hebben de meeste fans snel door. De meeste !!

      /   Reply  / 
  26. sanne

    Dan ben je wéér verkeerd ingelicht. Hij heeft alleen aan idols meegedaan. Het songfestival is geen talentenjacht. Of ken je het verschil niet tussen het songfestival en idols? Hebben we het wel over dezelfde Boris, want dat woord hypocriet….dat past niet bij de Boris waar ik het over heb. In de verste verte niet. Ik begin jouw raaskallerij wel grappig te vinden.

      /   Reply  / 
  27. Kees

    Het is een en al sores met Boris.
    Het is gewoon een arrogante bal en anders niks!!!!!!!
    Zo, dat is eruit!!!!
    Zo denkt bijna iedereen erover en dat heeft hij over zichzelf afgeroepen.

      /   Reply  / 
  28. Kees

    Het gaat hier trouwens over het succes van Jim, e niet over Boris!!

      /   Reply  / 
  29. merel

    Helemaal waar. Jim schiet de hitparade in en who the F.ck is Boris.

      /   Reply  / 
  30. Geesje

    Sanne je begint zo gefrustreerd te worden dat Boris nog steeds niet zo veel succes als Jim heeft dat je de grootste onzin bij elkaar schrijft, Boris op eigen kracht ik dacht het niet! hij heeft alle platenbazen van Nederland afgelopen en geen man die hem onder contract wilde dus er reste nog maar 1 ding en dat was Idols, dus hij heeft het alleen aan Idols te danken dat hij een platencontract in de wacht heeft gesleept, maar dat blijkt voor jou zo moeilijk te begrijpen, je duwt iedereen in een hokje het ligt bij andere allemaal aan andere dingen waarom ze succesvol zijn, nu Jim doet het toch echt allemaal zelf, hij had ook genadeloos op zijn bek kunnen gaan , maar nee hij doet het gewoon goed dat kan zelfs jij niet ontkennen anders heb je wel een hele grote plaat voor je kop, en nog maar steeds blijven herhalen dat hij niet weet wat hij wil, laat me toch niet lachen! Hij doet nog steeds bijna de zelfde dingen als voor Idols ook toen zat hij al 5 jaar bij een musicalgezeldschap, speelde in bandjes, deed mee met Jamseccies, is het wel eens bij je opgekomen dat er mensen zijn die meerdere dingen kunnen en willen! Dat Boris dat niet wil is zijn keuze dat maakt hem niets beter of minder, En je noemt voor Boris het meedoen aan Idols een nadeel, dat geld voor alle kandidaten dan niet alleen voor Boris, ze krijgen allemaal dat hokje opgeplakt. Maar verder hier op door gaan met jou heeft geen enkele zin, op de een of andere manier vind je het zo beter te pruimen waarom de een meer succes heeft bij een groter publiek dan de ander en dat is in dit geval Jim!!!

      /   Reply  / 
  31. Remko

    @Sanne…. Borisfan zeker?

    Maakt verder niet uit. Jim gaat gewoon lekker en dat doet hij als vanaf dat hij aan idols meedeed. Dat Jim toen hij van paltenmaatschappij wisselde heven rustiger was doet niets af aan het feit dat Jim nooit weg is geweest. Jim dook nogregelmatig op in de div showprogramma’s. DWTS heeft ham natuurlijk wel geholpen. Maar dan nog kan je je afvragen waarom Jim door het meedoen aan zo’n programma meteen weer alle spotlights op zich heeft en alle andere deelnmers aan dat soort shows niet. Zie en Sita of een Jody Bernal. Die rommelen toch nog steeds in de marge terwijl Jim vollevaart gaat.

    Boris en Jim zijn niet met elkaar te vergelijken maar Jim is inmiddels wel gevestigd en heeft zijn markt en plek in de showbiz gevonden. Boris heeft het ondanks een songfestival poging en deelnmae aan Idols gewoon nog niet helemaal te pakken. Want vergis je niet als arties wil je dat je muziek door zoveel mogelijk mensen gehoord wordt.

      /   Reply  / 
  32. Rick

    Zoo!! Wat een heibel om niks zeg!! Hahah vermakelijk wel om te lezen..
    Ik vind Jim en Boris allebei 3x niks.. Of wordt ik nu ook helemaal afgebrand??;)

    Jim heeft idd zijn wederkeer deels te danken aan DWTS, maar er zijn andere deelnemers die na dit programma opnieuw doorbraken, dus ik denk dat goede marketing ook wel een rol speelt. Dit nieuwe nummer klinkt wel lekker, maar Jim heeft hier dan ook niks aan ingebracht.. Alleen ingezongen.. En dat klinkt weer behoorlijk nasaal.. Wel complimenten voor de kracht waar hij nu mee zingt en de hoge noten die hij weet te raken.

    Boris vond ik vanaf het eerste moment al niets, arrogant, verwaand en echt zo’n wannabe-muzikant! Hij heeft wel een goede stem, maar daarmee weet hij mij op geen enkele manier te raken.. Zijn “niet-commerciele”-muziek verkoopt voor geen meter, want hij is in geen velden of wegen te bekennen in de top 100. Dit betekent dat het album niet gedownload wordt en ook niet gekocht wordt.. De gouden status heeft hij ook niet bereikt en aangezien zijn singles alledrie niet scoorden denk ik dat we inmiddels wel van een flop kunnen spreken.

      /   Reply  / 
  33. sanne

    Dat zeg ik toch, Geesje. Dat platencontract heeft Boris aan idols te danken. En ja, je leest het goed: op eigen kracht. Vlak na idols werd hij geleefd in een hype en kon hij zichzelf niet zijn. Na een tijd aan zijn album te hebben gewerkt is hij helemaal opnieuw begonnen en idols volledig achtergelaten. Eigenlijk vanaf de basis, dat kan wel gezegd worden. En kijk eens wat hij nu heeft bereikt na veel knokken en vechtlust. Zeer goede albumrecensies, zeer succesvolle optredens/concerten en erkenning in de muziekwereld. Dat is een goed begin en dat binnen een jaar!!! Je hebt niet aleen maar succes als je hitjes scoort. Er zijn zat artiesten die nog nooit in de charts hebben gestaan (Boris wel, op 9) maar wel heel veel succes hebben. Ik lees hier weer de woorden arrogant enz, die mensen lopen dus echt achter. Dat is allang geweest, dat stamt nog uit de idols-hype waar hij in zat.
    Ja, eigenlijk ging het hier om Jim. Maar ik ben niet degene die ineens over Boris is begonnen. Iemand anders had het over idols-winnaars. En omdat er daar onwaarheden over werden verteld, kon ik het niet laten om dat eventjes recht te zetten.

      /   Reply  / 
  34. Remko

    @ Rick
    Welke andere deelnemers braken dan opnieuw door? En wacht het album af. Daar heeft Jim 6 nummers zelf van geschreven. Luister eens naar het interview wat Jim had bij Schiffers. Het is echt niet zo’n muzikale nitwit waar jij hem graag voor wil houden.
    En hou toch op over nasaal. Dat is het allang niet meer.

    @Sanne
    Mooie recensie zijn leuk maar brengen niet het brood op de plank. Hij zal om zijn muziek te kunnen blijven maken ook gewoon albums moeten verkopen anders is er straks geen platenmaatschappij die hem nog wil hebben.

      /   Reply  / 
  35. sanne

    Mooie recensies helpen je wel aan veel mooie en belangrijke concerten. Die brengen brood op de plank. En daar verdient de platenmaatschappij ook weer aan, want dan worden er nog meer albums verkocht. Je denkt misschien van niet, maar ze verkopen toch echt. En straks als hij weer meer bekend begint te raken loopt het alleen maar op.

      /   Reply  / 
  36. Geesje

    @ Sanne
    Dat zeg je alsof het een feit is, eerst eens afwachten of dat inderdaad zo is dat het oploopt, er zullen misschien hier en daar nog eens een album over de toonbank gaan, maar dat loopt niet in de getalle want als je de drukte bekijkt in de casino’s en festivals getuigt het er van dat ze niet voor Boris komen, ja een handvol misschien! anders was hij allang de charts weer in gerold. Maar ik gun het hem van harte hoor , en dan zonder belachelijke excuses aan te halen waarom

    @ Remco
    De meeste mensen Remco weten niet eens wat monotoon of nasaal is, dat getuigd wel dat ze er nog steeds over blijven zeuren, die hebben eens een woord horen vallen en houden daar eigenwijs aan vast, misschien moeten ze eens een album van Boudewijn de Groot kopen dat is koning Nasaal en die scoort elk jaar geweldig in de top 2000

      /   Reply  / 
  37. sanne

    Geesje, ik kan je vertellen dat er in het casino van Enschede 400 man rond het podium van Boris stond. De pleinen/velden bij festivals staan bomvol. Je hebt gelijk dat ze niet allemaal voor Boris komen, maar bij enkele festivals (bijv. Amersfoortjazz) was hij het slotact en waren er geen andere artiesten meer en toch stond het bomvol.
    En inderdaad, het is inderdaad afwachten of het zo oploopt. Maar dat kan je wel verwachten, hij blijft niet eeuwig onbekend lijkt mij.
    Over Jim: ik heb hem gezien en gehoord bij Grease. Ik ben er mee eens dat hij niet meer nasaal is, dat is idd verleden tijd. Hij hield zich goed staande.

      /   Reply  / 
  38. Eef

    @ Sanne. Qua festivals is Boris veel succesvoller.Heeft al op menig festival van naam gestaan, Jim nog steeds tussen kinderacts. Zeg nu zelf, Jim zou nooit het podium van bijv. Pinkpop halen. Boris zou kans maken met n goede begeleidingsband.
    Jims stem is trouwens nog steeds nasaal. Is nu eenmaal een kenmerk.

      /   Reply  / 
  39. Eef

    @ Geesje. Ja, ik weet wat nasaal is, dus weet waar ik het over heb. Bij mij op de opleiding (ik doe iets nmet muziek) staat Jim bekend door zijn nasale geluid. Iets wat overigens niet gepropangeerd wordt. Klink je bij ons zo, dan wordt je een andere techniek aangeleerd.

      /   Reply  / 
  40. Remko

    Ha die Eef

    Daar staat Jim om bekend???? tja dat was toen. Ga een keer naar Grease. De openening is voor Jim. Laat de stront uit je oren spuiten en luister.

    Jim wordt wel volop ingezet om jeugdiger publiek kennis te laten maken met een festival(kinder parkpop) of het theater zodat die later als ze groot zijn naar bijvoorbeeld Boris kunnen luisteren… ach hebben die artiesten straks op die festivals nog veel aan Jim te danken ook…

    Jim zal je niet snel op een pinkpop zien maar daar zie je wel meer artiesten niet en toch gaan die behoorlijk goed.

    Het gros van de festival bands staan mij totaal niet aan. Het is een hoop geschreeuw en gejengel. Als er ergens vaak ongegeneerd vals wordt gezongen dan is het op de festivals wel en o wat vinden wij onzelf goed. Als je op een festival staat wil nog niet zeggen dat je ook een goede zanger bent. Je staat er omdat er een alto publiek voor je is en we heel diepzinnig over je gaan lullen terwijl het enige wat die gasten zoeken is drank, sex en drugs. En daar staan dan hele volksstammen bij te soppen want o het is zo fantastisch. Dan laat ik me liever ontroeren door een soms hartverscheurend mooi zingen van Jim die echt recht naar je hart kan zingen. Ik vind echt niet al zijn nummers top maar er zitten erbij daar krijg ik echt kippevel van.

    Hoe dan ook mensen het blijft een kwestie van smaak.

      /   Reply  / 
  41. Eef

    Hehe dimmen he Remko. Waarom zo gefrustreerd?
    Kan je wel lezen ofzo? Door mijn studie (ik doe iets met muziek, nogmaals) hoef ik me oren niet te laten uit spuiten hoor. Ik moe goed kunnen luisteren. Klassieke stukken analyseren. Jij hoort niet eens het verschil tussen een ‘bes’ of een ‘dis’ denk ik. En jongen, of je het leuk vind of niet, bij ons heet zijn manier van zingen nasaal. Als je het beter weet ga eens solliciteren bij ons ofzo, ze zoeken nog docenten.
    Bijdehand…je wordt redelijk vervelend eigenlijk. Sponsor je Jim ofzo of ben je zijn vriendje dat je Hem zo verdedigd? Kan natuurlijk, ik weet niet…

      /   Reply  / 
  42. merel

    Eef wat doe je voor werk ? cd’s inpakken (haha). Jim zingt niet nasaal dus ik denk dat je je oren wel uit HOEF te spuiten. bes of dis wie wordt er hier nou vervelend. Ik ben blij voor Jim dat hij binnenkomt op plek 5 in de top 100 !! en de rest zal Jim waarschijnlijk allemaal een rotzorg zijn. En hij heeft nog gelijk ook.

      /   Reply  / 
  43. Eef

    Ik kan wel gaan uitleggen wat ik doe, maar dat snap je toch niet merel.
    Dat heb je als je oppervlakkige muziek luistert

      /   Reply  / 
  44. Kees

    Nou, ik heb een poging gedaan om maar weer eens naar Pinkpop te kijken.
    Wat een laag nivea zeg, daar past Boris precies tussen.
    Er staat niks van naam.
    Dat was vroeger wel anders.

      /   Reply  / 
  45. Eef

    Nee, Kees jij KENT de bands niet, dat is wat anders. Maar dit jaar was de beste bill sinds jaren, met grote namen. Die hun sporen verdiend hebben in de muziekbusiness. Misschien verwar jij Pinkpop met wat anders.

    Als het zo’n laag niveau is waarom boeken ze Jim dan niet? Krikt dat het niveau toch wat op. Schrijf een berichtje aan Jan Smeets dan.
    Of is Jim dan van nog lager niveau dat ze hem daar zelfs niet voor vragen?
    Ik denk het tweede…

    Laat hem nu maar gelukkig zijn met zijn kinder en pubermeisjes doelgroep…

      /   Reply  / 
  46. Ronald

    Inderdaad Kees. Linkin Park. Ja stom stom. Natuurlijk lang niet zo’n grote naam als Jim. Of Muse, nee joh geen grote naam…evenals Within Temptation (verkopen alleen al 10 keer meer albums in Nederland dan die hele Jim, laat staan wereldwijd gezien). Jij bent grappig (not!)

      /   Reply  / 
  47. Ronald

    Ik ben het dus wel met Eef eens.
    Jim blijft een artiest in de marge. Want als je al niet geboekt wordt voor een festival van zo’n niveau als Pinkpop. Niet mijn woorden maar dat is wat Kees dus eigenlijk zegt…

      /   Reply  / 
  48. Remko

    Jim: Doe dit, doe dat (5)
    Dat het verliezen van een talentenjacht je carrière heus niet in de weg hoeft te staan, bewijst wel Gerard Joling. Hij wordt in 1985 slechts derde bij de Soundmixshow, maar staat inmiddels aan de top van de Nederlandse showbiz. Jim is er ook zo een: de verliezend finalist van Idols 1 blijkt de meest consistente hitscoorder te zijn in vier jaargangen Idols. Bakkum is toe aan zijn zevende hit (en vijfde top 10-hit), terwijl hij dit jaar nog twintig moet worden. In februari reed hij met z’n golfkarretje nog de orkestbak in tijdens een voorstelling van de musical Grease, maar dat liep goed af. Sterker nog, de hersenschudding van Jim en de gebroken hand van zijn tegenspeelster Bettina Holwerda bracht hen dusdanig dicht bij elkaar dat het tweetal inmiddels een koppeltje is.

    Bron: Megaman, http://www.planet.nl

      /   Reply  / 
  49. Remko

    @Eef
    Ik weet niet welke reaktie gefrustreerder was die van jou of die van mij. Lees je eigen reaktie nog eens terug. En nog erger waarom reageer je hier eigenlijk als je Jim eigenlijk de moeite niet waard vind. En ja ik kan heel erg goed horen of iemand vals zingt of nasaal. Daar hoef je namelijk geen opleiding voor te volgen. Een goed gehoor is namelijk aangeboren daar kan je geen studie voor volgen.

    Een grote naam is nog geen garantie dat de zang ook goed is. Linkin Park is nu niet het toonbeeld van het mooie zuiver zingen of helder stemgeluid. Ik moet persoonlijk altijd erg lachen om de mensen die met dat soort vergelijkingen komen tov Jim. Jim is een totaal andere artiest die op een heel ander segment van de markt opereerd. Dan gaat de vergelijking met bijvoorbeeld Marco Borsato weer meer op. Die zal je ook niet snel op Pinkpop tegenkomen.

    Verder blijf ik het heel bijzonder vinden dat bepaalde mensen altijd weer zoveel moeite doen om Jim de grond in te boren. Ik vraag me altijd af waarom? Als het je niet aanstaat sla je dit toch gewoon over en lees je hier lekker waar je wel van houdt en over lezen wil. Waarom iemand proberen te overtuigen van je eigen smaak? Ik vind het fantastisch voor jullie dat jullie je vermaken op festivals en met de bands die daar optreden. Laat mij lekker naar Jim luisteren en gebruik geen drog redenen waarom Jim niets is. Het is allemaal al zo erg achterhaald. Move on!

      /   Reply  / 
  50. Geesje

    Ach Remco,
    De frustraties vliegen er Bij Sanne, Ronald, en Eef vanaf je leest het in elke regel die ze hier neer zetten, Ik ben zelf tussen de muzikanten op gegroeit, en inderdaad het enige wat je nodig hebt is een goed musicaal gehoor, maar als je vast blijft houden wat toen een enkelemaal is voorgekomen en niet verder wil luisteren dan je neus lang is, is dat hun eigen probleem , dat ze steeds Jim zijn topics opzoeken bewijst al genoeg hoe gefrustreerd dat ze zijn dat die jongen zo’n succes heeft. Je zal mij niet vinden in topics van De Heide roosjes, Linking park, Within Temptation die bij Top of de pops zo vals zong als de neten, Of ze nu miljoenen platen verkoopt of niet! Dat doet Madonna ook en die zingt ook geen noot zuiver.

    Ze zitten zelf in de muziek “waar ik me vraagtekens bij zet” maar mocht dat wel zo zijn dan verklaren die frusstraties een hele hoop, namelijk ze krijgen zelf geen poot aan de grond

      /   Reply  / 
  51. Remko

    En dit zegt Jim er zelf over in het blad pauze http://www.pauze.nl

    Vrijheid boven alles. De titel van Jims nieuwe album Vrij is dan ook niet lukraak gekozen. “Ik wil iets dat ik zelf leuk vind, waar ik mijn ei in kwijt kan. Maar het moet ook aan kunnen slaan”, zegt de zanger in studio Fendel Sound, waar hij zijn nieuwe album aan het opnemen is. “Ik ben niet zo dat ik alleen mijn eigen muziek, de muziek waar ik zelf naar luister, wil maken. Ik bedoel, je hebt zo vaak mensen die zeggen ‘ik maak mijn eigen ding’, maar ik wil ook gewoon een hit scoren. Ik probeer daarom een middenweg te vinden. Zodat ik het leuk vind, dat kids het leuk vinden, maar dat het ook aanslaat.”

    Jim goes Dutch
    De titel Vrij geeft al aan dat dit vierde album in tegenstelling tot voorgangers Impressed, Ready en Dance with me Nederlandstalig is. Meer dan de helft is door Jim zelf geschreven. “Het album bestaat uit allemaal verschillende liedjes, er is niet voor een bepaalde stijl gekozen. Zo zitten er echte popnummers in, maar ook soul, een beetje dance of meer ‘disco feel’. Gewoon veel diversiteit waarin ik verschillende dingen van mijn stem kan laten horen, dat vind ik belangrijk.”
    “In Vrij is te horen dat ik gegroeid ben qua stem. Het geluid is nog steeds een Jim-geluid, maar het is wel veranderd. Voor mezelf heb ik het gevoel dat ik makkelijker zing. Op de single Doe dit doe dat zit een hoge uithaal. Net als in de single die op mij tweede album staat, daar zat ook zo’n hoge in. Ik heb een heel hoog bereik met m’n kopstem, maar dat laat ik eigenlijk nooit horen. Mensen kennen mij vooral als de jongen met de lage stem, Nu moet je niet denken dat het hele album zo klinkt, het is maar één uithaal hoor.”

    “Het is belangrijk dat je in jezelf gelooft”, besluit Jim. “En dat er andere mensen zijn die in je geloven, zoals de platenmaatschappij. Er zijn er altijd die het niet leuk vinden wat je doet, nou ja, dan niet. Ik heb een heel lieve fanclub die van alles organiseert en daar doe je het gewoon voor, voor de mensen die het wel leuk vinden. Uiteindelijk gaat er gewoon om dat je een goed album hebt.”

      /   Reply  / 
  52. Eef

    @ Remko. O ja, wanneer zint iemand nasaal dan? Leg maar uit. Maar als je het al van de meest nasale zanger van dit moment niet hoort ben ik bang dat je het niet kan uitleggen.
    Waarvoor zou ik gefrustreerd zijn? Ik ben het dus niet, integendeel. JIJ zit er als een bok op een haverkist bovenop als er maar dít over Jim gezegd wordt. (En zo’n reactie als de jouwe is toch al een teken van frustratie, maar oke). Koester je een heimelijke liefde voor hem ofzo?

    Echt Herman kan je niks doen aan valse insinuaities. Die Geesje en Remko worden gewoon zielig met hun reacties. Ze mogen zelf alles zeggen over mensen die niet van Jim houden, maar zeg je wat over Jim dan ben je van alles en nog wat. Maar goed, gelukkig zegt dat meer over hun dan over mij, maar het valt wel op.

    Wat betreft mijn muzikale dingetjes ben ik absoluut niet gefrustreerd, integendeel gaat weel lekker eigenlijk. Jammer joh Geesje, zoek wat anders om me op te pakken, doe je best, maak me aan het lachen

      /   Reply  / 
  53. Eef

    O ja en geen drogredenen ajb Geesje en of Remko. Kom met dingen die goed onderbouwd zijn. Want iemand gefrustreerd noemen die je niet echt kent is toch wel de grootste drogreden dus wat lul jij over drogredenen als je zelf ook gebruikt). Nou ja, ik zie jullie reacties wel weer.

      /   Reply  / 
  54. merel

    Oppervlakkige muziek Eef nou aan je reacties te lezen luister jij daar het meest naar.(hahaha).
    Ik luister omdat ik ergens van geniet en ik ga niet van te voren bedenken jeetje zou dit niet oppervlakkig zijn of niet. En weet je wat ik geniet van Jim !!!! Moet je misschien ook eens doen misschien knap je er van op.

      /   Reply  / 
  55. Eef

    Eh zei je wat, merel?

    O sorry, was het de bedoeling dat ik er serieus op in moest gaan?
    Sorry, maar ik ga niet in op loOs ge-ijl.
    Als jij maar 1 goeie analyse moet maken van wat ik allemaal moet lusiteren ben je al moe joh. En dan nog het feit dat je waarschijnlijk niet eens weet wie al die componisten zijn. Ik weet zeker dat je er (zonder hulp) niet 15 kan noemen. Dus mondje toe he.

      /   Reply  / 
  56. Harm

    Nederlandtalige, of: volksmuziek is voor paupers, vooral met teksten die inhoudelijk niet verder komen dan de gebruikelijke smartlap thema’s die alleen doe doelgroep aanspreekt. Het paupergehalte neemt de laatste jaren sterk toe in NL, vandaar dat dat soort artiesten meer succes hebben.
    Muzikaal stelt het geen reet voor, ze komen de studio in, en zingen een tekst (die voor ze is geschreven) in op een bandje waar sessiemuziekanten al de melodie hebben ingespeeld. Beetje aandacht van shownieuws, een opgebalzen ruzie tussen twee valse nichten en voila, een nummer 1 hit…

      /   Reply  / 
  57. Ronald

    Inderdaad. Zo gaat het de laatste jaren.
    Geen nr 1 hit meer door eigen toedoen, maar door een doortimmerd marketingplan. Ik zeg, Harm, volgend jaar in een TV show, Maud, Rafaella en Sharon Kips. Want: een mislukte carrière. en weer aandacht dan.
    Je ziet dat het bij Jim opnieuw aandacht bracht dus. Al zijn er diehard Jimvolgers die het blijven ontkennen, maar ja dat is niet mijn probleem. Zonder die show die ie won hadden ze nou andere posters op hun kamertjes hangen.

    Ik blijf het zeggen, dat kan die Jim wel, zichzelf marketen. Maar overdreven marketing betekent meestal dat ze wat anders willen verdoezelen (geen talent bijvoorbeeld)

      /   Reply  / 
  58. merel

    oh oh oh wat een jaloerse mannetjes hier. Geen talent misschien ? (hahah) Sorry hoor ik moet hier om gieren. Lekker stangen !!! Wat een aandacht voor Jim allemaal he. Dat is ook gek dat wordt door typjes als jullie in stand gehouden. Hoe zou dat toch komen. Kijk ik ben fan en jullie ???

      /   Reply  / 
  59. Ronald

    Ik heb een gezonde afkeer van die nitwit! Voor sommige moeilijk te begrijpen maar ja.

    Enneh, gebrek aan talent heb ik bij mezelf niet ontdekt. Ga je ook nog wat nuttigs vertellen of vragen?

      /   Reply  / 
  60. Kees

    Volgens mij is die dansshow al weer bijna 2 jaar geleden.
    Er zijn al 4 andere winnaars geweest, weet jij nog wie?
    Ik bedoel maar.
    Die zogenaamde kenners hier staan liever tot de enkels in de modder, dat is pas goed en leuk.
    Nou veel plezier.
    Als je met pinksteren eens naar een echt leuk festival wilt, moet je eens naar ribs en blues in raalte gaan.
    Ook 30.000 bezoekers, verhard terrein en helemaal gratis, met artiesten als Cuby en the blizzards, daniel lohues, rory gallager enz.
    Gaan jullie maar lekker bij pinkpop kijken naar die baggermuziek, ik heb genoten in Raalte.
    En Jim is top.

      /   Reply  / 
  61. Ronald

    En oh ja, ik vermaak me ook uitstekend. Hoe mensen allemaal kunnen reageren zeg als je hun idooltje niet niet mooi vind. Was het niet zo idioot en zielig dan zou je je werkelijk bescheuren…
    Maar het toppunt is toch wel proberen tegen iemand in te gaan die er duielijk zijn vak van heeft gemaakt, vruchteloze poging maar oke. Ben benieuwd of jullie ook tegen een schilder zeggen van ‘nee nee dat moet anders’ ofzo. Of tegen de dokter zeggen nee dat ie zijn diagnose misheeft.

    Echt bedankt voor het vermaak jongens en meiden, ga vooral door…

      /   Reply  / 
  62. Ronald

    @ Kees. Even voor de duidelijkheid. Ik vind ook dat er leukere festivals zijn dan Pinkpop. Voor festivals reis ik, deze zomer weer, zelfs af naar Budapest. Daar ten eerste niet de oppervlakkige muziek waar Nederland zich tegenwoordig mee profileert.

    Bij dat festival daar komt er bijvoorbeeld een band die zich bedient van 9/8, 8/8, 7/8 maten. In een nummer. Niet bepaald oppervlakkig dus. Jullie zullen de band niet kennen, maar ik heb zo het idee dat Eef wel weet waar ik het over heb.

    Nee ik kijk dat soort programma’s niet, dus wie de andere winnaars waren, geen idee. Ook niet boeiend. Maar van Jim kon je er niet onderuit hoe goed ie wel niet de show gewonnen had, werd uit breed uitgemeten he.
    (Daar kwam de marketing weer om de hoek kijken). Maar het zal jou toch ook opgevallen zijn dat mensen met een tanende carriere of gebrek aan aandacht aan dat soort shows meedoen. Ik bedoel Jody Bernal, Dries Roelvink… come on! Wie waren dat ook alweer?
    En volgend jaar dus Sharon en Rafaella, let maar op… maar ach wie doorziet die manipulatie nou joh?

      /   Reply  / 
  63. Rick

    @Remko: Ho.. had een foutje gemaakt; het is in mijn eerdere stukje: NIET opnieuw doorbraken ipv opnieuw doorbraken..;)
    Sorry hoor, maar ik moet Eef toch echt gelijk geven.. Ik ben ook geen zangleraar, maar volgens mij betekent nasaal zoiets als door je neus zingen.. En dat doet Jim. Daar heb ik geen muzikale opleiding voor nodig, en als jullie dat niet horen, dan zijn jullie vast allemaal heel erg betoverd door zijn guitige koppie en zijn zwoele blik.. Maar een goede zanger.. No way!!

    Hahah weet je wat ik nou grappig vind; staat er een reactie geplaatst van zo’n Jimmy B-fan, die een interview heeft geknipt uit een hoogstaande bron van muzikaal talent, jawel, de PAUZE.. En wat zegt Jimmyboy daarin? Ik citeer letterlijk: “Zodat ik het leuk vind, dat kids het leuk vinden, maar dat het ook aanslaat.”
    Kortom het gaat om verkoopcijfers geeft hij zelf hier aan en hij ziet ook gewoon in dat zijn singletjes voor het grootste deel gekocht worden door kids onder de 12!
    En een klein deel wordt gekocht door Geesje en Remko.

    Stemtechnisch is Boris een veel betere zanger, die meer noten kan halen en verschillende toonhoogtes kan zingen. Toch ben ik geen fan van Mr. ‘Keep To Soul Alive’ als je kijkt naar het aantal cd’s dat hij verkoopt zou je kunnen zeggen dat de Soul inmiddels overleden is…

      /   Reply  / 
  64. Ronald

    Hahaha, nice words, waarde Rick.

    Inderdaad, de Pauze ja dat is natuurlijk hét blad voor de muzikale diepgang. Dat soort bladen pennen neer wat de doelgroep wil horen, come on! (Ik lees redelijk wat muziekbladen, maar had er zelfs nooit van gehoord, kan je nagaan) Niet echt geloofwaardig, pardon, helemaal niet geloofwaardig

    En inderdaad, over die quote van hem, wat een dork joh, hij bevestigt inderdaad het beeld. Hij is een ‘kinderartiest’.
    Niet echt goed gezegd voor iemand die zich buiten de kinderdoelgroep wil profileren…
    En over festivals, ik dacht dat het bij Jensen was, had ie een keer laten ontglippen dat het hem wel heel leuk leek om op een groot festival te staan qua grootte Lowlands of Pinkpop. Maar helaas Jim, keep on dreaming…
    en ik weet zeker, ook al zeggen ze het niet, dat Remko en Geesje dat ook diep in hun binnenste ook wel zouden willen zien. Alleen al om types als Eef en mij de mond te snoeren (maar ben ik toch niet bang voor, dat zal toch niet gebeuren, dat publiek is veel te kritisch). Ben trouwens ook geen fan van Boris, veel te glad geproduceerd. Maar hij heeft zich ooit aan blues en jazz gewaagd, en dat is retemoeilijk (zeker jazz)

      /   Reply  / 
  65. Remko

    Maakt het uit beste Ronald waar iets geschreven staat? Gaat het niet om wat er staat? Wat Jim zegt is dat hij graag wil scooren dat hij daar voldoening uit haalt. Natuurlijk willen die bands die op pinkpop spelen ook gewoon weer allemaal een nummer 1 hit scooren en een aantal van hen doen dat ook en daarom worden ze door bepaalde personen ook meteen weer vervloekt. Want als die bandjes namelijk heeeel erg populair worden en dan bedoel bij iedereen dan haken al die lui die er nu zo speciaal over doen namelijk ook weer af want die zetten zich af tegen de andere door juist een zo obscuur moegelijk bandje goed te vinden.

    Maargoed. Als eerder hier gezegd ik heb totaal geen frustratie. Ik moet steeds lachen over hoe jullie zo gefrustreerd reageren op Jim en op mensen die Jim wel goed vinden. Daar spreekt volgens mij een behoorlijke dosis frustratie uit.

    Overigens mijn muziek smaak is erg breed. Hou alleen niet van metal maar verder vind ik in alle muziekstromingen wel iets mooi.

      /   Reply  / 
  66. Kees

    Weet je welke band daar het beste voorbeeld van is Remko?
    Doe maar, het ene jaar verafgod op Pinkpop, het jaar erop verguist, omdat ze toe te populair waren, ze werden zelfs bekogeld.
    Ze maakten overigens dezelfde muziek.
    Dat is het festivalpuliek.

      /   Reply  / 
  67. Geesje

    Inderdaad het was weer om te lachen.

      /   Reply  / 
  68. merel

    Hoe groter het sucses van Jim hoe meer reacties van de “kenners” de mensen die er verstand van hebben. (ahum) Want laten we eerlijk zijn als je niet scoort ben je niet niet in beeld en wordt er niet over je geschreven. Dus…. vooral doorgaan MANNEN.

      /   Reply  / 
  69. Suzan

    Tjonge, wat is dit allemaal hier?
    Zijn de haters weer lekker bezig?
    Dat ze de moeite nemen op te reageren op iemand die ze niet goed vinden, is toch lachen.
    Iedere dag even op Jimmusic kijken en op jimbakkum.hyves, dat kun je alles volgen.
    En dat wordt volgens mij stiekem ook wel gedaan.
    Wel leuk dat ze alles van hem weten en alles volgen, zelfs wat hij bij Jensen heeft gezegd.
    Dan moet je toch wel geinteresseert zijn, anders kun je dat niet allemaal onthouden.

      /   Reply  / 
  70. Ronald

    Nee Suzan, dat heet overkill. J ehoefde de TV maar aan te zetten en je zag die Jim voorbij huppelen. Dan kan je er moeilijk onderuit, he. En ja, Jensen is iets wat ik weleens kijk.

    En Remko. Leer eens lezen, Ik heb toch ergens geschreven dat ik net zo min als jij gefrustreerd bent. Dus zijn we het allebei niet. Mooi zo.
    Enne ken jij al die bands persoonlijk dan Remko, dat je weet dat ze allemaal een nr 1 hit willen. Er zijn er veel die zonder een hit toch wel goed bezig zijn. Nog beter dan de meeste Idols. Neem Arctic Monkeys, nooit een hit gescoord maar razend populair en miljoenenverkoop. Dus wat zegt zo’nnr 1 hit nu helemaal. Leuk voor de statistieken, maar geen garantie voor kwaliteit of een lange carriere. En Merel wat jij beweert is totale onzin. Ook bands waar weiniog over geschreven wordt kunnen zalen uitverkopen…

    En die mensen hebben er geen verstand van dan merel. Jij dus wel?
    Leg me dan maar het een en ander uit over muziek wat ik nog wilweten dan.
    Ik wil met een kwint crescendo met mijn stem van falset gaan naar een grunt, zonder het echt te voelen. Maar het moet niet te forte worden. Kan jij me een tip geven. Dank je wel alvast voor de tip…

      /   Reply  / 
  71. Suzan

    Ja Ronald, je hebt gestudeerd, geweldige kreten.
    En, wat moet ik ermee?
    Onder de indruk raken?

      /   Reply  / 
  72. Ronald

    @ Kees. Ja dat bedoel ik dus ja. Festival publiek is kritrisch, dus het zou zomaar kunnen dat je als band eerst geliefd bent en het jaar daarna verguisd wordt. Is dat erg dan? Dus jij vind alles goed wat je maar hoort? Jij slikt alles maar wat je aangeboden wordt zonder 1 puntje van kritiek.

    Ik ben bijv. al jaren fan van Metallica, maar de laatste CD von dik niet zo goed. Mag dat niet zeggen dan tegen de band?
    Liever iemand met kritiek dan iemand die overal ja en amen op zegt. Daardoor krijgen die Idols lui ook zoveel onnodige aandacht, als de meeste wat kritischer zouden zijn dan zouden ze horen dat ze een hoop troep voorgeschoteld krijgen. Maar ja als ze maar wat horen he.

    Maar goed, ik verwacht je antwoord wel merel…EINDELIJK iemand met verstand van muziek

      /   Reply  / 
  73. Ronald

    @ Remko. Dus je luistert ook industrial, breakcore, fusion en Oi enzo?

    Wat dan zoal, nu ben ik wel nieuwsgierig.
    Ik ben aan het oriënteren op met name Duitse EBM-bands. Kan jij me wat namen geven die de moeite waard zijn om te luisteren? Ook jij alvast bedankt.

      /   Reply  / 
  74. Ronald

    Nee Suzan je hoeft er niet van onder de indruk te zijn hoor. Maar als we toch hier onder elkaar zijn met mensen die er allemaal verstand van hebben waarom dan geen tips uitwisselen of puntjes van verbetering te vragen?

    In een motorforum of wat dan ook hebben ze het toch ook over dingen over hoe je die dingen kan veranderen, mooier maken enzo? Waarom dan hier niet. Ik stel een gewone vraag hoor, we weten waar we het over hebben dus. Ik vraag niet om een kilo rookworst bij de slager ofzo.

    Dus ik wacht merels antwoord maar af.

      /   Reply  / 
  75. merel

    Kom kom meneertje Ronald het gaat hier niet over JOUW maar over Jim. Hoe super het is dat hij de top 100 in schiet. NR. 5. Dus laten we het over je grote idool (obsessie) Jim hebben. Wel bij de les blijven hoor !!!
    Het is een geweldig nummer DDDD blijft ook lekker hangen. HELEMAAL SUPER. Gaan we nog heel veel van horen van Jim. Presentatieklussen, films, musical, cd’s, wat is het toch een duizendpoot die Jim. Vijf top 10 hits ook niet gek voor een beginner. Gouden cd’s ach het is eigenlijk te veel om op te noemen. Gewoon genieten met Jim!!!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  76. Rick

    Oh wat vind ik dit toch altijd weer prachtig!:D Zoals Herman al voorspelde, altijd als het over Jim gaat, breekt de hel los.. And I love it!!:P:P
    Even voor de duidelijkheid; ik ben geen Jim-hater, niet gefrustreerd en ook geen muziekleraar. Mag ik dan toch vinden dat Jim niet goed/nasaal zingt?
    Hij mag dan wel een duizendpoot genoemd worden, maar op mij komt hij daardoor vooral over als de schnabbelkoning die niet genoeg kan verdienen met zijn muziek. De portemonnees van kleine meisjes (en natuurlijk die van Geesje en Remko) zijn ook geen onuitputtelijke geldbron en met die 2 euro zakgeld per week, moet je heel wat weekjes sparen voor dat je een echte Jimmy-cd op je nachtkastje hebt liggen. Maar dan heb je ook wat!! Een cd-boekje vol met sexy foto’s van zijn zwoele glimlach en mooie ogen.. en natuurlijk een cd vol nasaal ingezongen kindercrap! Joepie!!
    Niet aan mij besteed in ieder geval..

    En ik heb al gezegd dat ik vond dat hij wel vooruit is gegaan, aangezien hij met meer kracht zingt en ook hogere noten weet te raken, maar hij blijft een matige zanger. Het feit dat dit nummer lekker klinkt komt omdat nu ook betere producers zien dat Jimmy weer scoort, dus als ze in een idool investeren door hem een goed nummer te laten inzingen, betekent dat kassa voor hen. Slim, heel slim.

      /   Reply  / 
  77. merel

    Happen mannen !!!!!

      /   Reply  / 
  78. Rick

    Oh trouwens, bij bovenstaand bericht van mij kan de naam van Merel ook wel toegevoegd worden zo te horen..

      /   Reply  / 
  79. Ronald

    Ja dat het niet over mij gaat weeet ik ook wel merel. Geef maar eerst antwoord op mijn vraag voor dat je weer gefrustreerd reageert. Jij beweerde verstand te hebben van muziek dus. Graag antwoord. Ik stel geen ongewone vraag.
    Ik zie je antwoord wel verschijnen. Geen slap geouwehoer over obsessies voor Jim…
    Gouden CD’s, ach gossie, dat is helemaal geen kunst meer om te behalen. In de top 25 staan en je hebt al goud. Dus wat heeft ie écht voor bijzonders op zijn naam staan? 10 keer platina? Dan onderscheid je je pas als artiest

    O ja voor de duidelijkheid

    -Nr 1 hit, maar nooit meer airplay. Die hit die vervolgens nog in een lijstje van minst succesvolste nr 1 hits terecht komt. (Er zijn nummers die nooit in de top 10 gestaan hebben en toch beter gescoord hebben)
    -Rolletje in een film die als een redelijke flop wordt beschouwd
    -Nominaties voor Grease, maar geen award voor Grease
    - Vijf top 10 hits… dus? er zijn er zoveel die dat ook hebben, of zelfs meer
    (Voorbeeld eerste 2 singles van Guus Meeuwis op nr 1 en darana nog wat top 10 hits)

    Dus waar blinkt ie nou echt in uit dan?

    Ik weidt weer uit, maar ik wilde eigenlijk alleen antwoord op een normale vraag van je merel.

      /   Reply  / 
  80. Ronald

    Ja dat het niet over mij gaat weeet ik ook wel merel. Geef maar eerst antwoord op mijn vraag voor dat je weer gefrustreerd reageert. Jij beweerde verstand te hebben van muziek dus. Graag antwoord. Ik stel geen ongewone vraag.
    Ik zie je antwoord wel verschijnen. Geen slap geouwehoer over obsessies voor Jim…
    Gouden CD’s, ach gossie, dat is helemaal geen kunst meer om te behalen. In de top 25 staan en je hebt al goud. Dus wat heeft ie écht voor bijzonders op zijn naam staan? 10 keer platina? Dan onderscheid je je pas als artiest

    O ja voor de duidelijkheid

    -Nr 1 hit, maar nooit meer airplay. Die hit die vervolgens nog in een lijstje van minst succesvolste nr 1 hits terecht komt. (Er zijn nummers die nooit in de top 10 gestaan hebben en toch beter gescoord hebben)
    -Rolletje in een film die als een redelijke flop wordt beschouwd
    -Nominaties voor Grease, maar geen award voor Grease
    - Vijf top 10 hits… dus? er zijn er zoveel die dat ook hebben, of zelfs meer
    (Voorbeeld eerste 2 singles van Guus Meeuwis op nr 1 en darana nog wat top 10 hits)

    Dus waar blinkt ie nou echt in uit dan?

    Ik weidt weer uit, maar ik wilde eigenlijk alleen antwoord op een normale vraag van je merel.

      /   Reply  / 
  81. Ronald

    Sorry was natuurlijk niet de bedoeling dubbel de posten.

      /   Reply  / 
  82. Ronald

    @ Rick.
    Ja dat schijnt raar te zijn he, niet van Jim houden zonder gefrustreerd enzo te zijn. Dan spoor je natuurlijk niet, en is opname noodzakelijk.
    Ach gozer, laat lekker lullen. Ik lach me een breuk omdat soort reacties, serieus nemen doe ik het toch niet al te erg. Gewoon om lachen joh…
    Zegt niks over jou, des te meer over hen

      /   Reply  / 
  83. Joep

    Get a life Ronald!!
    Als het je niks interreseert waarom besteed je er dan zoveel tijd aan?
    De meeste post hier zijn van jou.
    Wel grappig dat je alle details weet.
    Het zal je dus wel dwars zitten.

      /   Reply  / 
  84. merel

    Ronald post al jaaaaaaaaaaaaaren als het om Jim gaat. Jim staat nl al jaaaaaaaaaaaren in de belangstelling. he Ronald. Gouden platen awards top tien hits het gaat maar door he Ronald. !!!! Ik vind het echt geweldig dat Jim zoveel sucses heeft. Trouwens meest bekeken nwe videoclup bij TMF deze week. Heb je de clip van Jim al gezien Ronald ? Super clip met Nicolette van Dam.

      /   Reply  / 
  85. Remko

    Welke film heb je het over Ronald? Afblijven?. Tik even google in en zoek even op afblijven bezoekersaantallen ofzo…
    400.000 bezoekers dat is voor een nederlandse film voor pubers lang niet slecht (gouden film) en dan hebben we het nog niet over de DVD verkoop want die is ook goud en we weten ook dat de film ook nog in verschillende bioscopen nog wordt gedraaid. Het rolletje in snowfever was een halve minuut.

    Tell her was toch goed voor bijna 80.000 verkopen. Is toch een aardig verkoop. Er zijn zat artiesten die ervan dromen.

    En geloof me beste Ronald als de actic monkeys een nummer 1 zouden scooren dan zouden ze ook heel erg blij zijn want het is namelijk alijd een blijk van waardering bij een groot publiek. Je kan roepen schreeuwen dat ze het niet nodig hebben maar diep van binnen willen ze het ook echt wel.

    Leuk al die stromingen die jij noemt. Waar jij op dit moment naar luisterd. Het zegt heel erg veel over jou. Je wil namelijk door dit soort dingen jezelf boven andere plaatsen. Jij die zoveel weet van muziek. Maar Ronald leer nu eens dat het een kwestie van smaak is. Dat wij, en een heleboel met mij, Jim gewoon een goeie zanger vinden, dat wij zijn stem wel mooi vinden, dat wij de nummers die hij maakt erg goed vinden en dat wij er geen diepgravende discussie over hoeven te hebben hoe een gitaarsolo is gespeeld, dat interesseert ons namelijk geen ruk. We willen met muziek vermaakt worden op onze manier. Lekker luisteren en de rest vergeten.

    Verder is al je gepost in de diverse Jim topics hier toch echt een blijk van een bepaalde frustratie. Je wil ons zo graag overtuigen van je smaak dat je maar niet kan begrijpen dat we daar niet aan willen en het gewoon lekker bij ons ding houden. Zou jij ook moeten doen.

      /   Reply  / 
  86. merel

    Je komt Ronald als het om Jim gaat overal tegen op forums. Kijk ik ben fan dan lijkt het me logisch. Maar Ronald is geen fan, toch …? Beetje vreemd maar ja hij hoort ondertussen een beetje bij Jim laten we maar denken. Misschien is een meet & greet een idee of de fanclubdag die elk jaar georganiseerd wordt. Ronald kom gerust eens langs zal Jim erg leuk vinden. Hij eet je niet op en kan heel goed zingen !!

      /   Reply  / 
  87. Remko

    Oja was Grease nog even vergeten… de grootste prijs die deze Musical heeft gehad is dat die bij de best bezochte musicals van dit jaar behoort. Dat V en V hier record kaartverkopen mee hebben behaalt. Dat lijkt toch echt de grootste prijs die je kan krijgen. Iedere avond volle bak. Zie dat dan maar net als al die artiesten/bandjes die jij een warm hart toedraagt… je hoeft geen nummer 1 te halen om gewaardeerd te worden ha ha ha ha ha

    PS ze hebben overigens wel de prijs voor beste vrouwelijke bijrol gehad dus niet helemaal prijsloos.

      /   Reply  / 
  88. Ronald

    Remko. Ik weet het niet hoor, maar Grease was niet de enige musical die elke avond uitverkocht was hoor. Dat is bijna elke musical die nu draait. Musicals zijn gewoon populair zeg maar. Maar ja dan zie je het waarschijnlijk niet. Want dan zit je Jimmie er niet in natuurlijk.

    En gatver Remko, wat ben jij hypocriet met je stukje over smaaak opdringen. Dat doen jullie niet he. Zodra je al aangeeft niet van Jim te houden en het vreselijk te vinden zitten jullie er al bovenop met allerlei drogredenen. Niet bepaald respect voor andermans mening he? Wil je daarmee bereiken dat iedereen van Jim moet gaan houden. Dus beetje dimmen he over smaak opdringen, als je het zelf ook doet. Je ziet de splinter in mijn ogfen maar je ziet je eigen balk niet.

    @ Merel. Antwoorden op al je vragen: Nee, dank je. Ik bij Jim in een kamer en er is ruzie, dus daar maar niet. Ben ik eerlijk in, is gewoon zo. Ik kan slecht tegen fakers.

      /   Reply  / 
  89. Ronald

    @ Remko. Zwartboek had in het eerste weekend al die bezoekers aantallen. Ik bedoel maar. Dus…
    Ik zei trouwens ook RELATIEVE flop. Lezen is ook n kunst.

    En met dat nr 1 hit verhaal: er zijn bands die niet als hoofddoel hebben een nr1 hit te hebben hoor. Klinkt jou misschien erg vreemd (jij ziet een nr 1 hit als het hoogst haalbare)
    Zelf bijvoorbeeld heb ik ook zoiets van ja niet noodzakelijk. Ik ga niet krampachtig een hit najagen…
    Blift een feit dat er veel bands zijn die zonder een hit toch platina verkopen qua CD’s. Jim mog niet eens gelukt MET hits

      /   Reply  / 
  90. Ronald

    Stukj evergeten. Sorry.

    Aan Remko: Je hoeft inderdaad geen hit te hebben om gewaardeerd te worden, dat heb je goed gezien. Kom ik terug op een favoriete band van mij, sommigen weten welke band dat is. Nooit eeen hit, maar de tours zijn steevast uitverkocht. Tot diep in Italië aan toe. Dat vind ik meer een blijk van waardering dan een liedje dat toevallig vaak gedraaid wordt. Dat mensen misschien in de regen naar een zaal komen om jouw te zien. Dan weet je tenminste zeker dat ze voor JOU komen en niet omdat ze dat ene liedje toevallig kennen. Maar goed, jouw zal dat dus wel vreemd klinken. Jouw probleem.

    En hoe verklaar je dan dat bands zonder veel hits toch nog steeds grote concerten uitverkopen terwijl Idols e.d. mensjes proberen bekend te blijven en vaak al na 1, 2 hits al weer uitgekotst zijn?

      /   Reply  / 
  91. Remko

    Best Ronald hou toch op man. Een goude film is geen flop en ook geen relative flop. Dat is gewoon bullshit.

    Niet iedere musical is uitverkocht. Dat jij dat als de fantastische muziekkenner niet weet. Neem bijvoorbeeld Wat zien ik… die is op het randje van Failliet.De Wiz draait ook maar amper een Jaar in het beatrix theater. Normaal doen de v/d Ende musiclas
    het daar langer maar omdat het toch niet echt stormloopt houdt deze het niet langer vol.

    Lezen Ronald….. Een nummer 1 hit klan niet het doel zijn van een band maar als ze er een scooren zijn ze net zo goed blij. Het is een waardering. Dat kan jij niet zo willen zien maar het is echt wel zo en zo zullen zij het ook echt voelen.

    En ronald ik reageer alleen maar op oneigenlijke argumenten. Als je Jim niks vind omdat je er niet van houdt ok maar alle andere onzinnige shit daar reageer ik op.

    En geloof me jij zo echt geen ruzie met Jim krijgen. Luister eens naar het interview bij Schiffers daar kan je zien dat Jim waarschijnlijk een nog grotere liefhebber is van muziek dan jij. Hij altijd op zoek is naar bijzondere dingen in de muziek. Dat hij zelf die muziek niet maakt doet daar niets aan af.

      /   Reply  / 
  92. Suzan

    Volgens mij ben jij ook eens ooit een topic gestart op superdudes, ik heb er erg om moeten lachen.
    Ik zag je profiel en ik weet zeker dat jij dat was, want je favoriete band was de heideroosjes, dus BINGO.
    Er stond zelfs een foto bij, nou dat verklaarde alles, ik zou ook gefrustreerd zijn.

      /   Reply  / 
  93. merel

    Jim is zooooooooooooooooo geweldig !!!!

      /   Reply  / 
  94. Ronald

    Er zijn altijd uitzondringen he Remko, ook bij musicals. Blijven er genoeg over die naast Grease ook steevast uitverkocht zijn.
    Doe Maar de musical o.a.

    O ja Remko, wat luistert Jim dan zoal? Ik weet wel zeker dat ie het niet haalt bij mij. Mijn collectie varieert van Acda en de Munnik tot progressive metal met daartussen een beetje jazz en electro.
    Jim heeft maar dit stukje van het muzikale spectrum ontdekt joh, ga toch weg!

    Ik doe wat met metal, ik ben zanger in een koor en doe ook wat met EBM…

    @ Suzan. Wat heeft een foto te maken met van iemand fan zijn of niet en met gefrustreerd zijn? Ikke nie begrijp.

    En hoe weet je zo zeker dat ik dat zo zijn, zat andere fans van de Heideroosjes. Dus je kletst echt gigantische uit je nek, zoals zoveel fanatieke Jim fans. Ga geen dingen zitten zoeken en discussier normaal, ik lach nu alleen maar om je. Alleen al om het feit dat ik al eerder gemeld heb dat ik geen reden heb tot frustratie. Lezen is best moeilijk he. Niet zo zielig doen hoor

      /   Reply  / 
  95. Suzan

    Wel HEEEL toevallig dat die persoon ook Ronald heet!!!!!
    ??????????????
    Weet je zeker dat jij dat niet was???????

      /   Reply  / 
  96. Ronald

    En al ben ik het? En? Wat is de toegevoegde waarde dan om daar hier over te beginnen? Je bent me misschien op een andere site tegengekomen. Dus?

      /   Reply  / 
  97. Rick

    Mensen, mensen, nu vind ik er echt geen bal meer aan.. Eerst was het nog discussieren over Jim en zijn succes.. Lekker felle woordenwisselingen waarom hij nou wel of geen goede zanger is en of hij nou wel of niet succesvol is.. Dat was leuk.. Inmiddels zijn we aanbeland bij de persoonlijke aanval en dat is, lijkt me, niet echt de bedoeling.

      /   Reply  / 
  98. Ronald

    Ach Rick , maak je niet druk. Alleen maar een teken van onmacht en frustratie, dus dan gaan ze zulke dingen proberen he. Zegt nog steeds niks over mij, des te meer over diegene.
    Ze proberen maar een eind weg, doet me toch niet bijzonder veel.

      /   Reply  / 
  99. Geesje

    Ronald het zegt alles over jou!
    Het enige wat je kan is mensen afzeiken die fan zijn van iemand anders dan waar jij van houd, en je zit jezelf wel op een hele kinderachtige manier te promoten wat je allemaal wel kan en weet, maarja we zullen maar denken het lukt je niet via de media, nu probeer je hier wat aandacht te krijgen. En het stomme is dat we er nog intrappen ook

    Jongens het beste is om Ronald geen reactie meer te geven want het slaat toch nergens op wat hij uit kraamt die gast is zo vervult van zich zelf dat hij niet kan begrijpen dat er mensen zijn die meer succes weten te boekken dan hij zelf, best zielig eigenlijk

    @ Suzan
    Ik twijfel er geen moment aan dat hij het was, heb het namelijk ook gelezen, en dacht gelijk dit is toch wel heel zielig dat je met een smoes een of ander topic gaat starten om te kijken hoeveel mensen het met je eens zijn wat betreft Jim.

    @ Ronald het ga je goeed je zal het hard nodig hebben.

      /   Reply  / 
  100. astrid

    Het was leuk om te lezen. Maar ookal draaft Ronald wat door, hij heeft wel gelijk wat betreft Jim. Maar jullie kunnen niet lezen of willen niet begrijpen wat hij bedoelt. Niemand zeikt Jim af. En ik denk wel te weten hoor waarom Ronald in topics over Jim verschijnt. Het is toch ook lachen hoe jullie steeds weer reageren? Ik weet niet wie er kinderachtig bezig is hoor, maar dat zijn óók de fans van Jim, zelfs degenen die beweren dat ze volwassen zijn gedragen zich als pubers.
    Maar goed: Jim zijn doel is om een nummer 1 hit te scoren en om de kids blij te maken met een album die hij en die kids goed vinden.Hij was aardig op weg om binnen te komen op plaats 5. Jammer dat hij dan zo snel weer naar beneden kelderd. Dat komt waarschijnlijk omdat die kids allemaal direkt naar de winkel zijn gerend zodra die single uit was en nu hun single al thuis hebben liggen.

      /   Reply  / 
  101. merel

    Super geweldig de nieuwe single van Jim, DDDD. Ik wilde kaarten bestellen voor Fame 8-1-2008 maar er moet geloot worden want er is zoveel vraag. Hopen dat we erbij zitten. Maar gelukkig is er in oktober 2007 eerst zijn theatertour. Lekker alle nummer meezingen. Ik heb trouwens gelezen dat Jim bezig is met een tv programma (als presentator). Wat is het toch een duizenpoot die Jim. HIJ KAN ALLES !!!!!

      /   Reply  / 
  102. merel

    Als je de dingen leest die Ronald al jaren schrijft op verschillende forums (onderwerp Jim) dan kun je niet anders dan concluderen dat het (hij) toch niet helemaal normaal is. Misschien is het verstandig om daar in het commentaar rekening mee te houden.

      /   Reply  / 
  103. astrid

    Wat heeft Fame met de eventuele succes van Jim te maken? Niets. Het zegt alleen dat de musicals het nog steeds goed doen, ook Fame. Er zijn enorm veel musicals waar veel vraag naar is. Hij kan alles? Nee, hij probéért van alles. Omdat het hem leuk lijkt om te doen, nog een schnabbel erbij. Merel leert het nooit.

      /   Reply  / 
  104. merel

    Jim trekt volle zalen met Grease dit seizoen maar volgend jaar speelt hij samen met Kim Lian William Daphne Talita Giovanni Hein eva in de musical Fame. Jim speelt het personage Nick. Supersolo heeft hij te pakken met die rol. Ik hoop voor V&V dat Fame net zoveel sucses zal hebben als Grease. Maar eerst deze maand zijn album VRIJ. Kan niet wachten !!!. Leuke spannende tijden voor JIM en zijn fans natuurlijk. Groetjes en veel leesplezier.

      /   Reply  / 
  105. merel

    De clip van DDDD is deze week 24.000x bekeken op TMF en vanaf 4-6 de heleweek Superclip. Allemaal kijken hoor !!!!. De clip is net als de single TOP.

      /   Reply  / 
  106. astrid

    Het is niet Jim die volle zalen trekt met Grease. Het is de musical zelf die de volle zalen trekt. En zo zal het misschien ook met Fame gaan.

      /   Reply  / 
  107. Ronald

    He Astrid, Weet je wat nou zo leuk is. Dat Geesje zelf niet doorheeft dat ze ook niet helemaal normaal is. Ik hoef maar wat te zeggen over Jim en daar is ze weer. Alsof ze een soort alarm heeft. Is daar een naam voor.
    Het Ronald-zegt-weer-wat-lelijks-over -Jim obsessie. Duikt in elke krochten van het www en als ze al die naam tegenkomt al helemaal gek wordt. Alsof ik de enige ben, ik ken er zelf al 4 die zo heten.

    En inderdaad ik vermaak me hier echt uitstekend. Altijd grote mond van ja we geven geen reactie meer, maar ze zijn zo inconsequent als de neten, want ik zeg maar dít over Jim en je kan al 3 reacties verwachten, vol met allerlei onzin over de persoon die het typt. En zo arrogant te denken dat je gek bent als je kritiek op Jim hebt. Dat heel Nederland er maar van moet houden. Dat zij het helemaal gelijk. hebben en dat de rest het maar mis heeft. Maar ach iedereen krijgt de fans die het verdient he, die Jim zelf denkt ook al dat ie er al helamaal is, dat ie het al helemaal gemaakt heeft. Hij doet zoveel he. Dat is zo’n complete bullshit he. Je doet veel dus hij heeft het helemaal gemaakt…

    Maar als hun het hebben heet het geen obsessie meer, maar is het fan zijn. Ook zo arrogant, bij hun heet het dan ineens anders.
    Maar als hun willen denken dat ik gefrustreerd ben moeten ze dat zelf weten hoor, ik weet tenslotte zelf het beste hoe het echt zit he. Ik kan er alleen maar om lachen eigenlijk. In die tijd dat ze zich over mij druk maken hadden ze allang weer Jim ergens in kunnen supporteren, echt als ik hem was geweest, had ik door die onvolwassen reacties die Remko en Geesje niet eens als fan willen hebben.

    Maar inderdaad astrid, sommige leren het inderdaad nooit.

    Waarom zou ik het ook zijn?

    Heb ooit een droomreis waargemaakt die ik al wilde doen (Australië)
    Ben met leuke muzikale dingetejes bezig
    Leuke vriendin.
    Dus why complaining eigenlijk.

    Maar goed, ik wacht vol plezier wel weer een frusty reactie af. Ik was alweer een tijdje uitgelachen namelijk

      /   Reply  / 
  108. merel

    Ga eerst eens een curus foutloos Nederlands volgen Ronald. Stukje gemist tijdens je “opleiding”. Ik zag trouwens dat je je hebt aangemeld op de hyves van Jim als VRIEND. Zal Jim blij mee zijn elke fan is er een. (hahah) En zoals ik al eerder zei, volgende week DDDD superclip bij TMF. Clip is al meer dan 24.000x bekeken.

      /   Reply  / 
  109. Ronald

    Als jij het zo over goed Nederlands hebt merel? Wat is een CuRus? Mij is het altijd goed afgegaan in ieder geval, dank je wel. Beetje jammer, zulk commentaar als je zelf ook niet foutloos schrijft. Dag geloofwaardigheid. Hahaha (maar die had je toch al niet meer bij mij)
    En eh welke hyves bedoel je? Fijn voor hem dat het zoveel bekeken is. Dus? Volgende week wer een ander liedje. Bijzonder hoor… poe poe!

      /   Reply  / 
  110. Remko

    @Ronald

    Hoe weet jij nou wat Jim al dan niet ondekt heeft in de muziek. Hij heeft in ieder geval toegang tot veel muziek. Jim is er zeker de persoon niet naar om iemand zijn muzieksmaak niet te gunnen. Zoals jij dat duidelijk wel doet. Wederom plaats je je eigen smaak weer boven die van andere.

    Grease verkoopt uit omdat het een leuke musical is en omdat er altijd mensen zijn die benieuwd zijn hoe Jim het doet en vergeet niet dat door de deelname van Jim veel jongeren nu ook naar de musical gaan (dit heb ik niet van mijzelf maar dit is een statement van Verlinde zelf). Daarbij komt dat door de deelname van Jim ze veel nieuw en jongtalent hebben kunnen brengen in die musical (ook statment van Verlinden) Jim werkt hier namelijk als de bliksemafleider. Hij is gewend om shit over zich heen te krijgen en kan behoorlijk goed met de media-aandacht omgaan (allemaal statments van Verlinden)

    Met Fame hoopt V en V weer een succes in handen te hebben.

    Dat Doe maar nu goed scoort is een meevaller en komt door de goede recensies want in de voorverkoop liep het helemaal niet zo goed en was V en V bang dat ze er verlies op zouden leiden. (poeh Ronald ik dacht dat jij zo goed geinformeerd was)

    Wetende wat je nu doet in de muziek komt mij jou reakties toch meer en meer over uit een bepaalde form van afgunst. Het lijkt wel dat jij het Jim niet gunt dat het hem goed gaat en probeer je allse wat hij doet te kleineren.

    Laat los Ronald focus je op je eigen ding.

      /   Reply  / 
  111. Remko

    Geplaatst door Ronald: Antwoord
    02/06/2007, 00:05

    Ha ha ha ha ha deze reaktie van jou had ik nog niet eens gelezen.

    Mmmm onvolwassen reakties ha ha ha

    Ja die goed die houden we erin.

    Beste Ronald dit is toch wel een vermogen van onmacht wat je afgeeft. Kom op je kan echt beter hoor. Als de discussie je een beetje te lastig wordt kom je hiermee. Je vergeet alleen dat je contine weer reageert op die onvolwassen Geesje en Remko.

    He knul ik weet niet hoe oud je bent maarhet zou me niets verbazen als ik qua leeftijd je overtref. Kom op jongen nu niet kinderachtig gaan worden.

      /   Reply  / 
  112. Rick

    @Remko: Wat betreft die musicals, die verkopen inderdaad zo goed omdat Jim erin speelt, hij is gewoon een kinderidool en die willen graag naar musicals van Jimmyboy. Ik vind het fijn voor hem dat de musicals zo goed lopen, al is het natuurlijk nog veel fijner voor Verlinde, die nu zijn zakken flink aan het vullen is. Vind het trouwens prima dat je zijn statements steeds aanhaalt, maar hij is niet heilig he!;) Bovendien vind ik zijn statement dat meer jongeren musicals bezoeken door Jim echt een bullshit-argument!! Musicals zijn de laatste jaren sowieso erg in trek, als je kijkt naar het grote succes van Aida, De 3 Musketiers, The Lion King en nu ook Tarzan. Stuk voor stuk compleet uitverkocht, maar Jim was nergens te bekennen hoor..
    Vind het prima dat Jim scoort, (bij de jongere doelgroep dan) maar naar mijn mening is het geen groot acteertalent en zijn zangkunsten bekoren me evenmin.. Bovendien zingt hij -dat is een feit- nasaal.. Niet erg fijn om naar te luisteren.

      /   Reply  / 
  113. merel

    Ronald volwassen ? Kijk dat je iemands muziek niet leuk/goed vindt kan ik inkomen. Maar… de volgende reactie zegt zoveel over die Ronald.
    Artikel: 28-2-07 “Jim rijdt zichzelf hersenschudding”
    De reactie van Ronald om 13.26 uur.
    “Alleen maar een hersenschudding ? He jammer niet voorgoed uitgeschakeld”
    Hoe zielig kun je zijn. Heeeeeeeeeel zielig dus die Ronald.

      /   Reply  / 
  114. Remko

    Hmmm Rick een feit is duidelijk dat jij met een vooringenomen oor luisterd aangezien Jim wel laag zingt misschien monotoon (ook niet waar maargoed) maar Nasaal is het zeker niet meer. Jim zingt tegenwoordig erg open en voor in de mond.

    Je moet lezen…. jongeren gaan naar het Theater voor een Jim in een musical. Die jongeren vind je echt niet snel bij een musical Aïda.

      /   Reply  / 
  115. Ronald

    @ Rick. Een vraag he? Hoe komt het dan dat musicals waarin Jim NIET meespeeld ook uitverkopen dan?

    Je wil het niet begrijpen he, de musicals verkopen uit door zijn geheel niet door 1 persoon.

    En hou op met opdringen van je muzieksmaak, Je kan nog zoveel zeggen over dat het niet meer nasaal is, maar je bent alleen maar arrogant. Ik hecht meer waarde aan iemand als Eef, niet van iemand die zo idolaat is van iemand dat ie niks fout kan doen en elk gevoel van realisme verloren is.
    Waar haal je de arrogantie vandaan om het beter te weten dan iemand die duidelijk er meer verstand van heeft. Of ben je hoogleraar muziek ofzo? Sorry maar ik kan alleen maar om je lachen,wat je ook probeert. Stukjes van jou lees ik al niet helemaal meer.

      /   Reply  / 
  116. merel

    Oeh Ronald wordt boos !!!! lachen. Het zit Ronald nog steeds niet lekker dat Jim niet voorgoed is uitgeschakeld door zijn val in de orkestbak.

      /   Reply  / 
  117. Rick

    @Remko: Nu wordt het helemaal leuk.. Wie luistert hier nu met een vooringenomen oor? Ik denk eerder dat dat de fans van Jim zijn.. Ik haat Jim niet, hij hoeft van mij niet dood en hij mag ook best een hit scoren, maar ik houd gewoon niet van zijn nasale gezang. En ik heb echt geluisterd naar dit nummer van Jim om te horen hoe het klonk.. Het klinkt best aardig (goede productie, aardige tekst) maar ondanks zijn vooruitgang (hij zingt met meer kracht en haalt hogere noten) blijft het nasaal.. Je kunt wel bij hoog en laag beweren dat het niet zo is.. Maar het is een FEIT.. Er valt niet over te discussieren.. En dat kun je mooi, leuk en goed vinden, maar het hoort niet.. Op het conservatorium zouden ze hem daar zeker op afrekenen.

    @Ronald: Was die reactie aan mij gericht..??

      /   Reply  / 
  118. merel

    Feit is dat Jim geweldig zingt!!!!!!!!!! en daar valt niet over te discussieren. Die hoge noten haalde hij al tijdens idols. Je moet wel opletten hoor. Ene nog bedankt dat hij niet dood hoeft. Daar kan Ronald nog wat van leren. Tjonge jonge.

      /   Reply  / 
  119. Ronald

    Nee sorry Rick. Mijn laatste berichtje was gericht aan Remko.

    @ Merel. Kan wezen, maar het is en blijft nasaal

    @ Rick: Inderdaad, zoals ik al begrepen had uit de stukjes van Eef is dat ook zo. Het wordt absoluut niet aangeleerd op conservatoria om nasaal te zingen, eerder het tegenovergestelde.

    Maar ja sommigen blijven zo arrogant om dat maar niet in te zien.

      /   Reply  / 
  120. Ronald

    Weet je, Rick.
    n Maat van mij vertelde is dat Jim als voorbeeld wordt gebruikt op het conservatorium… hoe het niet moet.
    n Nasale klank wordt daar inmiddels al een ‘Jim Bakkum’genoemd… ach ja…heeft ie toch nog wat bereikt…

      /   Reply  / 
  121. merel

    Ga weg Ronald je hebt het met je “maten” ook al over Jim. Hij zit echt in je bloed he ?

      /   Reply  / 
  122. Ronald

    O en jij hebt er niet over met ‘vriendinnen’ dus, merel? Dat gesprek dat ik toen had ging over muziek en conservatoria niet specifiek over Jim. Die kwam ter sprake toen we het gingen hebben wat men op zo’n opleiding nou luistert of niet…Ach ja, klein verschil, dom meisje.

      /   Reply  / 
  123. Remko

    Ha ha haaaaaaaa Ronald noemt mij arrogant maar dicht zichzelf meer kennis van muziek toe. Beste Ronald het gaat om SMAAAAAAAAAAAKKKKKKKKKK. Daar gaat het om en iemand nasaal horen zingen is een kwestie van een goed gehoor en daar kan je jaren studies voor volgen maar dan nog gaat het je niet lukken om beter te horen. Dat is iets wat je aangeboren is.

      /   Reply  / 
  124. Ronald

    Dan heb jij dus geen goed gehoor he Remko. Want je hoort nog niet eens dat Jim nasaal klinkt. (en dat is zangtechnisch een feit, zoals eerder uitgelegd) Gehoor kan je trainen. Maar goed, mr Arrogant hem zelf denkt het toch steeds beter te weten dan menig conservatoriumstudent. Waarom solliciteer er niet, knul? Doe je nog wat nuttigs. Iemand met zo’n kennis als jij, dat ze je nog niet aangenomen hebben zeg…

      /   Reply  / 
  125. astrid

    Ronald, is het niet bij je opgekomen dat de Jimfans misschien wel houden van nasaal zingende zangers? Zij vinden het mooi. Net wat Remko zegt: het gaat om smaak.
    Het maakt jou toch niet uit wat zij mooi vinden? Jij hoeft het niet mooi te vinden.

      /   Reply  / 
  126. merel

    Ach joh die Ronald spoort niet dat is iets wat na deze hele discussie WEL duidelijk is. Als je toch hoop dat iemand verongelukt ben je niet helemaal fris. Maar mensen die niet sporen zijn helaar altijd de laatste die dat door hebben. haha

      /   Reply  / 
  127. Harm

    Ten eerste: musicals zijn heus niet van hoogstaande kwaliteit, het is ‘cultureel verantwoord doen’ voor de minder ontwikkelden onder ons, dezelfde mensen die dus naar Nederlandstalig luisteren (in de categorie Jim). Ga eens naar het theater, cabaret of een dansvoorstelling, DAN zie je pas expressiviteit en talent.

    En over het feit dat zijn clip superclip is op TMF… so what? Daar heeft zijn platenmaatschappij gewoon een flike zak geld voor op tafel gelegd hoor… zodat de clip vaak gedraaid wordt. Logisch dat dan veel mensen er naar kijken he. Ik ben er daar overigens niet een van, ik heb TMF al jaren geleden van mijn TV verwijderd, net asl MTV.

    Trouwens, ik weet wel waarom de single van Jim het zo goed doet; zag em nl laatst bij de V&D voor 2 euro ofzo in de schappen liggen. Precies een weekje zakgeld voor de gemiddelde fan.

    En aan allen die beweren dat Ronald Jaloers is op Jim’s succes… haha, jullie kennen hem niet eens, ik ook niet, daar niet van, maar IK ga er dan ook niet vanuit dat Ronald’s enige doel in zijn leven succesvol muzikant worden is, terwijl hij waarschijnlijk (zo komt dat tenminste uit zijn bijdrages hier op mij over) gewoon bezig is met muziek uit liefde ervoor. Logisch dat hij zich dan opwind over iemand als Jim, die (samen met zijn managers) de muziek ‘gebruikt’ om er beter van te worden. Daarom is hij ook zo’n ‘duizendpoot’… hij MOET wel, hij heeft een meerjarencontract ondertekend via Idols, en dat moet netjes worden uitgediend en een vooraf ten doel gesteld aantal centjes opleveren. Iets waar jullie, Jim fans, je voor laten gebruiken.

    Ikzelf heb ook een hekel aan Jim, maar niet alleen in hem in het bijzonder, maar aan alle mensen als hem die (met of zonder nasale stem) de muziek als middel zien om geld te verdienen. Want van artistieke expressie, of vaardigheid kun je bij dat soort types nauwelijks spreken. Maar het verkoopt! De top 40 staat er vol mee…

    Theo Maassen zei het al: “Er is kennelijk behoefte aan, en wie zijn wij om daar niet aan te voldoen…”

      /   Reply  / 
  128. Ronald

    Prachtig betoog, Harm, prachtig betoog.

    En geen greintje onwaarheid in (kunnen merel enzo nog heel wat van leren).

    Inderdaad, goed ingeschat. Ik doe het uit liefde voor muziek inderdaad.
    Types als Jim maken muziek als wegwerpartikel, dat is inderdaad wat me uitermate irriteert. Als het zo makkelijk gaat, waarom dan nog investeren in dure muziekscholen enzo?

    Ik bedoel je had vroeger van die ‘spelletjes’waarbij je vakjes moet inkleuren om een schilderij te krijgen, als je dat deed ben je toch ook nie meteen een kunstschilder.
    Net zoals bij muziek de laatste tijd. Alles is er al, ze hoeven het alleen maar ‘in te kleuren’, geeft niet welke naam het is. Degene die dan het populairst is.

    Ik las ergens dat er zelfs mensen waren die bij zo’n signeersessie twee singles kosten. Ja zo ken ik het ook. ( Maar goede , een week later was de vaart alweer uit de single gelukkig)

      /   Reply  / 
  129. Ronald

    Twee singles kosten = kochten

      /   Reply  / 
  130. merel

    He Harm hoeveel geld heeft Ronald op tafel gelegd voor jouw betoog. hahaha
    Leuke foto van jouw op de hyves van Jim Ronald. Volgende keer graag een in een outfitje van Jimmy B. Gelukkig dat jullie Jim hebben waar moeten jullie anders je energie kwijt. Wat een gefrustreerde jongetjes deze 2. Nou lekker blijven schrijven hoor over Jim en dat kan want Jim staat al jaren in de belangstelling en dankzij jullie zal hij dat nog jaren zo blijven. Veel plezier met Jim, Ronald en Harm.

      /   Reply  / 
  131. astrid

    Jezus Merel, hoe vaak moet Ronald nog zeggen dat hij nooit op Hyves komt? En al zou hij zich wel hebben aangemeld, hoe weet je dat dan trouwens? Beheer jij de hyves van Jim ofzo?
    Pfff, Jim al jaren in de belangstelling. Mocht hij willen. Nee hoor, dat is pas van de laatste tijd.
    En als jij zo door blijft gaan met zulke vreemde reacties plaatsen dan ontstaan er alleen nog maar méér Jimhaters. Is dat wat je wilt? Lekkere fan ben jij dan, daar heeft Jim wat aan.

      /   Reply  / 
  132. Harm

    Lees net de Veronica Gids… en kom de top 40 tegen, Jim kwam vorige week binnen op 33, staat nu 23e. Erik Hulzebosch (een schaatser notabene!) komt binnen op de 8e plek. Need I say more?

    Overigens waren de kritieken over het album 10, van Sharon Kips ook niet van de lucht…

      /   Reply  / 
  133. Ronald

    @ Merel. Jij bent gewoon te zielig om nog op te reageren. Misschien luister je meer naar astrid…
    Inderdaad Astrid, Hyves is een programma wat ik nog moet ontdekken. Klaar. Geloofd Merel het lekker niet, moet zij weten.

    Ik leg minder geld op tafel dan jij voor de reacties van Geesje, Remko en Dutchy, merel
    Dat moet je ondertussen een vermogen gekost hebben. Kijk je wel uit dat je wat geld overhoudt om Jim spulletjes te kopen meid?

    Mij kostte het in ieder geval niks
    (Ook weer zo’n topzielige reactie trouwens, alsof mensen mij mening niet kunnen delen. Hoe arrogant ben je dan omdat te denken?)

    Ja astrid, als Jim zijnde zou ik me werkelijk kapot schamen voor een ‘fan’als merel
    Wel grappig trouwens, hoe bozer mereltje wordt hoe meer onzin ze gaat uitkramen…

      /   Reply  / 
  134. merel

    Ronald, duidelijk een geval van meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Geeft niet hoor hoe meer “fans” hoe beter !! Hoe was trouwens de signeersessie vanmiddag Ronald heb je eindelijk de handtekening van Jim. Leuk dan kan je die op je hyves zetten.

      /   Reply  / 
  135. astrid

    Ronald, ken jij een goede psychiater voor Merel? Ik geloof mijn ogen niet, lees jij hetzelfde als ik?

      /   Reply  / 
  136. Ronald

    Wat heb ik gelezen moeten hebben, astrid. Ik had me al voorgenomen niks van Merel meer te lezen, komt toch niks zinnigs uit.

    Maar als jij er 1 voor dr kan vinden, succes.

      /   Reply  / 
  137. Remko

    Beste Harm.

    Jim is juist de persoon die mensen naar een theater lokt die er anders nooit zouden komen.

    Dat de clip superclip is op TMF zal niet aan de zak met geld liggen. Jim zit bij CMM dat is nu niet meteen de rijkste platenmaatschappij. Dat hij superclip wordt zal er voor een groot deel mee te maken hebben dat die clip in de doelgroep van de zender past. Dat jij dit soort zenders blokt is je goed recht, maar dan vraag ik me ook af wat je hier komt doen. Dat het je “cup of tea” niet is dat mag, maar val een ander niet met je jou smaak lastig als die daar niet lastig mee wil worden gevallen. Waarom is het dat figuren zoals jij en Ronald en nog wat andere altijd zo hard te keer gaan tegen artiesten als een Sharon of een Jim. Ze hebben je niets aan gedaan. Je hoeft hun single niet te kopen je hoeft er niet naar te luisteren. Is allemaal eigen keus. Ik bemoei me niet met jou smaak bemoei jij je niet met die van mij.

    En hou toch eens op met die hoogdravende toon over de muziek. Jim en cs zitten niet voor niets in de popmuziek. Populaire muziek ze maken muziek die het gross graag horen wil.
    Als we een discussie moeten gaan houden over wat wel of niet echte muziek is dan kunnen we de klassieke muziek er ook wel bij gaan halen (in mijn opinie ‘echte’ muziek). Weet je dat de klassieke muziek waar nu zo vreselijk elitair over gedaan wordt een paar 100 jaar geleden net zo gewoon was als de popmuziek van nu. Dan weet je ook dat iedereen die nu zo bla bla over de muziek van nu doet gewoon onzin aan het blaten is. We leven in een vrij land een ieder mag luisteren waar hij naar luisteren wil.

    En beste Harm… atistiek… als Jim 6 nummers op zijn album zelf schrijft (de tekst) dan is dat hoe dan ook een atistieke expressie.

    Een tip voor jullie soort. Als je hier een reaktie plaatst verdiep je dan ook een beetje in het onderwerp en haal geen domme dingen erbij. Als je niet voldoende van Jim weet kijk dan een beetje uit wat je schrijft het staat namelijk zo dom. Zeker als je schrijft dat hij nog aan een idols deal vast zit. Jim zit namelijk al twee jaar bij een andere platenmaatschappij. Als je het nieuws een beetje gevolgd had dan had je dat kunnen weten.

      /   Reply  / 
  138. merel

    Wijze woorden sluit ik me helemaal bij aan.

      /   Reply  / 
  139. Rick

    @ Remko: Jeeemig zeg wat een spelfouten!! Als jij de Nederlandse lessen ipv al het Jim-nieuws iets beter gevolgd had, dan had je dit ook kunnen weten!
    Zo wordt je natuurlijk helemaal niet serieus genomen..

    Het is jouw smaak met een w, gros met 1 s, artistiek met een r en reactie met een c. Om maar even een kort overzicht te geven van je spelfouten.

    Als jij niet voldoende over spelling weet, schrijf dan niet zo veel, want dat staat namelijk nog veel dommer…

      /   Reply  / 
  140. Remko

    Agh beste Rick het gaat om de inhout. Niet om de zpelling. Wad doed de zpelling ertoe. Als je me maar begreipt tog?

    Ik rammel die stukjes er zo op en ik ben idd geen neerlandicus. Spelling is niet mijn sterkste kant maar daarom mag ik nog wel een mening hebben en die verkondigen.

    Maargoed val me dus aan op de inhoud.

      /   Reply  / 
  141. Ronald

    Na 5 weken alweer de volle vaart eruit. Ja volle vaart naar beneden, vrije val Gelukkig maar…

      /   Reply  / 
  142. Suzan

    Waar staat dat album van de heideroojes toch ergens dat binnenkwam op 30?
    Ik zie hem nergens staan,of zie ik hem over het hoofd!!

      /   Reply  / 
  143. Ronald

    @ Suzan. Dat album heeft zijn weg naar de fans alweer gevonden. Dus, wat wil je zeggen.
    Voor hun is het alleen maar leuk dat het ook toevallig een notering in de albumlijst krijgt, is het niet zo dan jammer dan. Ze zijn in tegenstelling tot Sharon niet afhankelijk van een hitalbum, dus wat is je punt? Laat Sharon nou maar eerst zo’n carriere opbouwen als de Heideroosjes he, dan lullen we verder. Maar helaas, volgend jaar weet neimand meer wie het precies was…

      /   Reply  / 
  144. Ronald

    In tegenstelling tot Jim in dit geval dan he.

      /   Reply  / 
  145. Harm

    Remko, ‘het theater’ is niet het GEBOUW hè vriend…

    En Jim (of Sharon) heeft mijn idd persoonlijk niks aangedaan, het gaat mij erom wat hij (en zijn platenmaatschappij) met de muziek doen, hoe ze deze gebruiken om zichzelf te verrijken, in plaats van een substantiële bijdrage te leveren op muzikaal gebied. Er zal geen maatschappijkritische noot tussenzitten, uit de angst het grote publiek tegen de borst te stoten, iets wat de platenverkoop natuurlijk niet ten goede komt. De teksten blinken uit in hun simplisme, zodat ook (of vooral?) de jongeren het kunnen begrijpen. Dat heet nou muziek maken voor de doelgroep, routinematig albumpjes eruit persen om de fans tevreden te houden, omdat die nu eenmaal veel van hetzelfde willen horen. Zo heeeft BZN het ook 40+ jaar volgehouden.

    Denk je dat een artiest als Neil Young nu nog zo’n grote (en toegewijde) fanbase had gehad als ie alleen maar albums als ‘Harvest’ was blijven maken, in plaats van een totaal andere weg in te slaan, muzikaal na zijn grote doorbraak? Of Bob Dylan, als hij bij acoustische folk nummers was gebleven ipv Highway 61 of Bringing it All Back Home te maken… zou hij dan nog zo’n ster zijn als nu?

    Wat de invloed van Jim is op de muziek valt nog maar te bezien; maar ik betwijfel dat het over een paar decennia (laat staan een paar honderd jaar, zoals in het geval van bepaalde klassieke stukken) nog als zo invloedrijk en significant voor de muziek van dan zal worden beschouwd.

    En als je denkt dat de ‘arme’ platenmaatschappij van Jim nauwelijks geld heeft voor marketing en zich totaal niet bezigheid met het kopen van airplay ben je wel héél naief…

    Overigens blijft iedereen hier opvallend stil over de reactie die ik plaatste mbt Jim’s top 40 notering…

      /   Reply  / 
  146. Suzan

    Jim staat op 17 in de top 40, jou laatste reactie was 33, dat was de eerste week.
    Op het nieuwe album heeft Jim de meeste teksten zelf geschreven en natuurlijk begrijpen de jongeren die beter dan die diepe teksten van jou voorbeeld Niel Young.
    Jim is zelf nog maar 19 en schrijft ook in de belevingswereld van een 19 jarige.
    Het klinkt heel geloofwaardig en de nummers zijn gewoon goed.
    Volgende week komt het nieuwe album uit, luister eerst even en oordeel dan nog een keer.

      /   Reply  / 
  147. Harm

    Suzan… heb jij wel eens wat teksten gehoord van Bob Dylan van toen ie 19 was? Veel van zijn vroege klassiekers zijn rond die tijd geschreven, toen hij nog veel optrad in koffiehuizen. Hetzelfde geldt voor Neil Young, die bijvoorbeeld Sugar Mountain schreef toen hij 19 was.

    Inmiddels staat ie weer op 31; das dus weer 14 plaatsen gezakt. Hulzebosch staat op 9, vorige week op 8; beide weken hoger dan Jim. Nu jij weer :D

      /   Reply  / 
  148. Ronald

    Ja precies Harm. Leeftijd is niet iets wat er toe doet met teksten. Neem maar weer als voorbeeld mijn favo band Heideroosjes. Die waren 19 toen ze al hele maatschappijkritische teksten schreven en een visie gaven op bijv. Amerikaanse politiek. Dus leeftijd vs teksten is complete bullshit…

      /   Reply  / 
  149. Lea

    Wat een reacties! Ik vind Jim echt geen slechte zanger. Maar jim’s stemgeluid kan ik eigenlijk na 5 min niet meer horen. Het is een voorkeur dat je hebt. Dat hij eindelijk een succesvolle opvolger heeft, fijn voor hem. Als je het niet aanstaat boycot het dan ofzo. Wel moet ik zeggen dat ik hem zeker nooit als een geloofwaardige muzikant zal zien (ik voel dat dit gaat gevoelig liggen bij sommigen) maar echt als een gefabriceerde popster. Maar zooo erg is dat niet. Boris daarentegen, die kerel bezit echt muziekalitiet, passie en zangkwaliteiten (en was al veel langer met muziek bezig). Dat kan ik persoonlijk gewoon echt waarderen. Of je nou flop of hit bent, dat interesseert me niet zoveel. Hits heeft niet altijd iets te maken met je kwaliteiten? Maar dat is mijn mening. Gewoon respecteren die van elkaar toch?

      /   Reply  / 
  150. JG

    Ook ik vind Jim zeker niet slecht. Ik vind hem eigenlijk vocaal best goed. Ik zou naar zijn musicals gaat maar niet zijn plaat kopen. Dat hij nu een hit scoort, why not? Die jongen doet ook maar zn best. En zoals hij ook zei, je mag zijn muziek vreselijk vinden.

    Zelfde geldt voor Boris. Ook al gaat mijn voorkeur zeker naar hem. Boris staat ms wel minder in de top 40, maar dat wilt inderdaad niets zeggen over zijn kwaliteiten. Hij heeft op zijn beurt weer succes op festivals en gaat zelfs op het zeer gerespecteerde North Sea Jazz festival staan met vele andere grote namen. Voor mij is hij de rasartiest en zijn plaat zou ik wel kopen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>