Sharon hard onderuit in Album Top 100

Het debuutalbum van Sharon lijkt geen lang leven beschoren in de hitlijst. Vorige week debuteerde '10' op de negende plaats in de Album Top 100, maar deze week keldert ze al naar de 22ste plaats. Ook Krezip (van 7 naar 13), Nelly Furtado (van 6 naar 12) en Maroon 5 (van 5 naar 11) krijgen rake klappen. Dat is deels het gevolg van een aantal hoge nieuwe binnenkomers.

Zo bestormen Dream Theater, Bruce Springsteen, Paul McCartney en Tokio Hotel in hun eerste week de top 10. Daarnaast komt Cat Stevens nieuw binnen op 14. Dat neemt niet weg dat andere artiesten, zoals Gerard Joling en Michael Buble, gewoon overeind blijven in de hitlijst.

De top 10:

1 (1) Michael Buble – Call Me Irresponsible
2 (–) Dream Theater – Systematic Chaos 
3 (3) Gerard Joling – Maak me Gek 
4 (–) Bruce Springsteen – Live in Dublin
5 (–) Barbara Streisand – Live in Concert
6 (–) Paul McCartney – Memory Almost Full
7 (2) Tiësto – Elements of Life
8 (4) Linkin Park – Minutes to Midnight
9 (12) Jeckyll & Hyde – The Album
10 (–) Tokio Hotel – Scream

Ook deze week is nog een Pinkpop-naschok waarneembaar. Albums van Muse, Maria Mena, Gabriel Rios en Ilse deLange stijgen bijvoorbeeld elk nog een paar plaatsen door. Verder komt Marilyn Manson binnen op 38 met het nieuwe album Eat Me, Drink Me en maakt Stone Sour een rentree op 40 met Come What (Ever May).

De New Cool Collective maakt deze week ook een rentree en wel op 47. Het titelloze album stond al eens twee weken eerder in de Album Top 100. Verder maakt het 14-jarige jazztalent Kim Hoorweg deze week een flinke klapper door met Kim is Back van 100 naar 49 te stijgen.

Zie ook:
- X Factor-winnares Sharon nipt in de top 10
- Joling bijna weer op 1 met album Maak Me Gek

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Sharon hard onderuit in Album Top 100

  1. Bart

    Het is erg jammer voor Sharon.
    Het is overigens erg jammer dat nederland een idol of een winnaar van x-factor geen carriere gunt. Sharon is en topartiest met een internationale stem. Ze moet het proberen in het buitenland. Hier in nederland worden haar platen toch niet gedraaid. En waarom…..ik snap het niet

      /   Reply  / 
  2. chansadres

    Laten we eerlijk zijn. De cd van Sharon is een draak. Enkel 10 nummers en de meeste niet eens de beste covers. Sharon moet beter kunnen. Hier ga ik mijn geld niet aan besteden (enkel om een paar portemonneetjes te vullen)

      /   Reply  / 
  3. Robin

    Hopelijk heeft haar tweede album met eigen nummers meer geluk, dit verdient ze niet namelijk. Deze zangeres heeft talent genoeg.

      /   Reply  / 
  4. jos

    hoe hoog staat floortje (laag)

      /   Reply  / 
  5. Flashback

    @ Bart

    Ze kan heus wel zingen, maar kunnen zingen alléén is niet genoeg om succes te behalen.

    Persoonlijk vind ik haar nogal saai overkomen, en ze heeft iets naars over zich. Iets onechts. Deze kritiek heb ik trouwens al meer mensen zien uiten, ik blijk niet de enige met die mening.

      /   Reply  / 
  6. Rick

    Dit was al te verwachten.. Hoe vaak moet het nu nog gezegd worden.. Coveralbums van nieuwbakken artiesten scoren niet!! Knoop dat nu eens in de oren, mensen bij Sony BMG!
    En al zeker niet wanneer de spanningsboog van finale naar albumreleasedatum 3 maanden bedraagt!! Ondanks dat de kwaliteit dan beter is dan Raffaela’s debuut, blijven het covers. Sowieso vind ik niet dat BMG de moeite doet om Sharon een kans te geven.
    - haar single is nauwelijks gepromoot
    - ze heeft maar 2 tv-optredens gedaan
    - haar album wordt helemaal niet gepromoot
    - beide singles hebben niet eens een videoclip gekregen..

    Gedoemd te mislukken dit project.. Mensen wilden niet weer If It’s Lovin’ That You’re After, Free en Lovin’ You horen.. Liedjes die al minstens 2 x live ten gehore zijn gebracht.. Ondanks dat er ook een paar goede nummers op staan als Imagine Me en Run To You, zal het niets worden met de verkoop van dit album..

    Ik hoop voor Sharon op een beter 2e album, dat pas haar echte debuut zal worden.. Als BMG haar tegen die tijd niet gedumpt heeft door de lage verkoopcijfers tenminste..

      /   Reply  / 
  7. Ronald

    Tja, niet verbazingwekkend…

      /   Reply  / 
  8. Robin

    Precies Rick, SONYBMG laat Sharon gewoon floppen.. Ik gun haar ook een beter album.
    Sharon Kips is een topartiest

      /   Reply  / 
  9. Ronald

    @ Robin. Dus? Als dat zo is, waarom laat ze het toe dan. Ze heeft een mond hoor, kan ze zeggen als dit niet is wat ze wil…

      /   Reply  / 
  10. Ronald

    enne Robin… Ik denk eerder dat het de zoveelste melkkoe van SonyBMG is. Ze verdienen nu aan X Factor cq Sharon Kips. Volgend jaar is ze weer ingewisseld door iemand anders…

      /   Reply  / 
  11. Steve

    DREAM THEATER…. Beste album van 2007!!!!!

    Buy or Die!

    Steve

      /   Reply  / 
  12. sharon van gentevoort

    Heel jammer! Had haar echt veeeeeeel hogere posities gegund!Toch kijk ik er niet zo erg van op dat het niet hoger is geeindigd… maar dat ligt absoluut niet aan Sharon en aan de CD. Wel ligt het aan de promotie… die was echt minimaal… veel te weinig! Waarom doet sony er niet veel meer aan?!
    Ik heb het album in huis, en ik vind het zelf heel erg goed! Sharon heeft duidelijk laten zien wie ze is en welke kant ze op wil. Het kunnen wel covers zijn, maar ze heeft in ieder nummer iets van zichzelf weten te leggen en alle nummer passen bij haar als een handschoen. Bart, ik ben het helemaal met jou eens! Ik vind het belachelijk dat er zulke vooroordelen zijn over artiesten die bekend zijn geworden door idolsachtige programma’s! Die moeten gewoon een eerlijke kans krijgen, en al helemaal zo iemand als Sharon! Daar moet het echt eens mee afgelopen zijn! Sharon kan niet alleen waanzinnig goed zingen, ze ziet er ook leuk uit, ze blijft heel dicht bij zichzelf
    ( vooral dat vind ik heel erg belangrijk) en ze weet je iedere keer weer te raken…. Ik hoop heeeeeeel erg dat ze de kans krijgt om een tweede eigen album op te nemen waarop eigen ( evt zelf geschreven) nummers staan!

      /   Reply  / 
  13. sharon van gentevoort

    Sharon, doe je fans een lol en trek je management eens flink aan hun oren!

      /   Reply  / 
  14. phunk07

    One day fly?
    Net zoals al de o-zo-grote Idols van een paar jaar geleden?

      /   Reply  / 
  15. Ronald

    @ Phunk07

    Ja grote kans dat ze zo eindigt ja.
    De zoveelste one day fly, Het wordt zeker geen carrière van 20 jaar…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>