Hulzebosch blijft Sascha Visser voor in Single Top 100

Aan het begin van de week leek het er op dat Sascha Visser Erik Hulzebosch zou passeren in de Single Top 100. Ik Wil Met Je Mee verkocht toen nipt meer exemplaren dan Extase. Maar gaandeweg de week haalde Erik de runner-up van So You Wannabe a Popstar weer in en bouwde zijn voorsprong uiteindelijk ruim uit: Hulzebosch prijkt op de tweede plaats, Visser moet genoegen nemen met positie 5.

De top 10:

1 (1) Blijf bij Mij – Gerard Joling en André Hazes
2 (3) Extase – Erik Hulzebosch
3
(2) Hij – Nienke / Het Huis Anubis
4 (5) Umbrella – Rihanna
5 (22) Ik Wil Met Je Mee – Sascha Visser
6 (–) Thank You Whoever You Are – Marillion
7
(7) Do You Know – Enrique Iglesias
8 (13) Everything – Michael Buble
9 (4) Freefall – Jeckyll & Hyde
10 (6) Tranen Gelachen – Guus Meeuwis

Eerder deze week leek het er ook op dat de Toppers royaal hun derde top 10-hit zouden pakken met de Jackson 5-cover Can You Feel It. Dat is uiteindelijk ruimschoots niet gelukt; de drie heren in samenwerking met John Marks debuteren deze week op 22.

Verder zijn er twee opvallende singles te vinden bij de bovenste 20: Van 53 naar 13 stijgt deze week Peter Beense met Doe Het Nog Een Keer. Niet eerder stond de Amsterdamse volkszanger zo hoog genoteerd. Wat dat betreft komt zijn verplichte ziektebed beroerd uit. Ook snel gestegen: René Schuurmans met Laat De Zon In Je Hart, deze week van 87 naar 18.

De 3js kwamen vorige week nog veelbelovend op 10 binnen met Net Alsof. Deze week tuimelen ze een heel eind naar beneden; het Volendamse trio komen we pas tegen op 28.

Nieuw binnen op 30 is Armin van Buuren met Rush Hour. Mogelijk heeft hij een dikke hit te pakken met dit liedje, dat de tune is van het EK Voetbal tot 21 jaar. Dat is momenteel bij Tien te zien en zorgt voor de nodige airplay voor Van Buuren.

Op 34 is Helemaal Hollands nog vermeldenswaardig. Al negen weken staan ze met Een Ster Vernoemd Naar Jou genoteerd, maar deze week maken ze een flinke klapper door van 60 naar 34 te stijgen. Ook leuk om te noemen: Mai Tai komt na jaren van afwezigheid weer eens in de Single Top 100 voor en wel op 36 met 100% Voce. En ten slotte: De Jeugd van Tegenwoordig stijgt met Shenkie in de zevende week van 62 naar 43.

De overige Nederlandse binnenkomers

72. Melissa & Sir – Zonlicht in Mijn Hart
77. Popgirlz – Do the Jumpstyle
81. X6 – I Dare You
90. Mental Theo – Jawzz
98. Bastiaan & Moes – Laat Me Leven

Zie ook:
- Joling & Hazes niet van eerste plaats af te slaan
- Erik Hulzebosch niet op nummer 1

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>