Eindsprint levert Jeroen van der Boom nummer 1-hit op

Gefeliciteerd Jeroen van der Boom met je eerste nummer 1-hit. Zoals bezoekers van NLpop hebben kunnen lezen had ik nooit gedacht dat het hem zou lukken, al moet ik toegeven dat het nummer toch wel als een zomerhit klinkt wanneer je het vaak hoort. Maar dat is makkelijk achteraf praten. Feit is dat het er deze week lange tijd niet naar uitzag dat Jeroen die eerste plaats zou grijpen. Na woensdag werd er een stevige eindsprint ingezet.

In de midweeks (tussentijdse hitlijst) zat Gerard Joling met André Hazes nog stevig in het zadel. Op elke 100 exemplaren die er van Blijf Bij Mij werden verkocht, deed Jeroen van der Boom er 38. Dat leverde hem toen de derde plaats op. In de officiële Single Top 100 van afgelopen week bleef hij nog staan op 7 in de zesde week van notering.

Maar Jeroen trok het land in en deed veel instores bij Free Record Shop. Daar werden toen heel wat singles weggezet, waardoor Jeroen zijn achterstand op Joling/Hazes wegwerkte. Daarnaast betuigden de deejays van 3fm hem veel steun, wat natuurlijk goed van pas kwam.

Met instores is het altijd lastig om je (kop)positie te behouden. Niet zelden zagen we een single hard stijgen om vervolgens nog harder weg te zakken. Laten we voor Jeroen hopen dat het publiek hem ook komende week trouw blijft.

Morgen op NLpop een uitgebreider overzicht van de Single Top 100.

Zie ook:
- Gerard Joling en André Hazes terug naar 1
- Jeroen van der Boom krijgt concurrentie van Spaans origineel
- Hit of shit: Jeroen van der Boom – Jij Bent Zo

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eindsprint levert Jeroen van der Boom nummer 1-hit op

  1. Baz

    tsja, ik vond het eerst niks aan maar moet toegeven dat ik het nu meer kan waarderen! Leuk voor hem! Toch is het origineel beter en had van mij dan ook op 1 mogen staan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>