Alweer een hit voor Dries Roelvink

Dries Roelvink heeft lang moeten wachten op zijn eerste hit, maar deze zomer was het zo ver met Ik Kom Eraan. De tweede is een stuk sneller gerealiseerd. Deze week komt Doktersroman vanuit het niets op 9 binnen in de Single Top 100. De hoge notering is vooral het gevolg van een reeks instore optredens, maar Dries presteert het toch maar wel. Aan de top geen verandering: Hazes en Hazes nog steeds op 1, René Froger scoort zijn grootste hit sinds tijden.

Doe Maar Gewoon stijgt deze week van 4 naar 2 en ligt qua verkoop niet eens zo gek ver achter op Bedankt, Mijn Vriend, dat nu voor de tweede week op 1 staat. Ook Bløf komt weer dichtbij het duo Hazes. Toch is het onwaarschijnlijk dat één van deze drie artiesten komende week op 1 staat; zowel Jan Smit als de winnares van Popstar zal een succesvolle gooi doen naar die eerste plaats.

De top 10:

1 (1) Bedankt Mijn Vriend – André Hazes & André Hazes jr
2 (4) Doe Maar Gewoon – René Froger
3
(3) Alles is Liefde – Bløf
4 (6) Heater – Samim
5 (2) Jij Bent ZoJeroen van der Boom
6 (5) Maar Vanavond – Gerard Joling
(7) Tired of Being Sorry – Enrique Iglesias
8 (10) Hey There Delilah – Plain White T's
9 (–) Doktersroman – Dries Roelvink
10 (12) Wonderwoman – Leaf

Alain Clark staat te popelen om de top 10 te bestijgen, maar deze week moet hij nog genoegen nemen met een 11de plaats. Opmerkelijk, aangezien de artiest wel in de top 5 staat in hitlijsten als de Top 40, die van de Free Record Shop en de Mega Top 50.

Halverwege de hitlijst komen we een kleine competitie tegen, en wel die van de Gouden Kooi. Bewoners Huub en Brian brachten elk een plaatje uit en net zoals in de Eemnesse villa proberen ze elkaar ook in de hitlijst af te troeven. In de eerste week gaat dat Huub het beste af. Zijn Nooit Meer Naar Huis komen we tegen op 28. Hij wist de helft meer te verkopen dan Brian, die met Wat je Doet op 34 binnenkomt.

DJ Porny bereikt deze week de bovenste 50. Zijn Still Horny staat al vier weken genoteerd en klimt deze week van 52 naar 40. IOS staat al 5 weken in de lijst met Open en maakt deze week een reuzenstap van 97 naar 49.

De overige Nederlandse binnenkomers:

66. All My Life – Krezip
74. Het Regent Zonnestralen – DJ Serve featuring Starkoo
83. Best Shot – The Girls
87. Dilemma – Brace
99. Groupie Love – Ali B

NLpop komt komende week met een 8-delige serie genaamd Een Hit Scoren Doe Je Zo. De volledige Single Top 100 check je op Standby.fm

Zie ook:
- Vader en zoon Hazes na drie weken dan toch op 1
- Jij Bent Zo ook een hit in België

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Alweer een hit voor Dries Roelvink

  1. Bart

    Jammer dat Britney alweer zakt. Ik snap het niet. Het is een mooi nummer en een wereldwijde hit. Nederland is weer het enige land die zich laat meeslepen door al die negatieve publiciteit, jammer.
    Maar is haar single al uit??? Ik heb hem nog niet gezien. En de single top 100 wordt toch alleen aan de hand van verkopen samengesteld? Of ook door downloads.
    Dikke hiet voor de Sugabes, terrecht.

      /   Reply  / 
  2. Herman

    Ik denk dat het er wel mee te maken heeft dat het nummer al zo’n 6 weken overal is te downloaden en nu pas in de winkels ligt. beetje mosterd na de maaltijd.

      /   Reply  / 
  3. Megaman

    Alain heeft twee weken achtereen veel airplay gehad. Eerst Alarmschijf op 538 en vervolgens Megahit op 3FM. Voor de Top 40 en Mega Top 50 wordt ook de airplay meegetelt. Voor de Top 50 van 3FM en MTV, voor de Top 40 van alle, dus 3FM, 538 en MTV. Voor de Single Top 100 worden fysieke verkopen en downloadverkopen getelt, dus geen airplay. Qua single komt Alain tot #10, qua downloads tot #15. Per saldo #11. Lijkt me dus niets mis mee.

      /   Reply  / 
  4. Sjon van der Roggelkamp

    Toch opvallend hoeveel Nederlandstalig materiaal het afgelopen jaar steeds weer in de top van de lijsten staat

      /   Reply  / 
  5. [email protected]

    hay roel ik wilde je een opbeurend mailtje sturen ik snap niet waar al die mensen zich druk maken ik vond je leuk die avond je was wel lekker los je eigen jammer dat dat ook al niet meer kan op tv de zijn altijd wel zeikerts die niet weten dat een muzikant wel eens een slippertje tegen komt maar roel ik vind je een toffe peer ga zo door je komt er welgroetjes marinus

      /   Reply  / 
  6. AK

    In welke hitlijst staat Dries genoteerd dan? Zowel in de Mega Top 100 als de Top 40 komt ie niet voor…

    Nog altijd een zanger zonder hits dus. Nu is ook nog zijn Ahoy-concert afgeblazen. Laat die loser in hemelsnaam stoppen met zijn ‘carriere’!!!!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>