Borsato, Joling en DJVT vliegen door Single Top 100

Er waait weer een fris windje door de Single Top 100 van deze week. Niet alleen heeft de hitlijst weer een nieuwe nummer 1 – Marco Borsato – er zijn ook meerdere hoge binnenkomers en snelle stijgers. Het meest in het oog springend zijn de noteringen van Gerard Joling (van 34 naar 6) en de Jeugd van Tegenwoordig. Hollereer komt vanuit het niets op 11 binnen en is daarmee het grootste succes voor de groep sinds Watskeburt.

De top 10:

1 (–) Wit Licht – Marco Borsato
2 (1) 4 Minutes – Madonna 
3
(4) This is the Life – Amy MacDonald
4 (2) Shot of a Gun – Kane
5 (3) Mercy – Duffy
6 (34) 24 Uur Verliefd – Gerard Joling
7 (8) Disco Volante – Ida Engberg
8 (5) Rosanne – Nick & Simon
9 (7) Squeeze Me – Kraak & Smaak
10 (9) American Boy – Estelle feat. Kanye West

De benefietsingle van Ticket for Tibet valt met terugwerkende kracht toch een beetje door de mand. Twee weken terug kwam het nummer vanuit niets op 1 binnen, vorige week zakte het al naar 6 en deze week staat het liedje slechts op een 15de plaats.

Grote verrassing deze week is Alain Clark. Zijn single Father & Friend – toch al 18 weken genoteerd – stijgt van 25 naar 16. Afgelopen weekend werd het door luisteraars van 3fm uitgeroepen tot beste Nederlandse popsong van het afgelopen jaar. Mogelijk heeft dat aan de opleving bijgedragen.

Verder is Tiësto lekker bezit met Elements of Life. De single staat nu drie weken genoteerd en klimt deze week van 50 naar 19. Lieke van Lexmond pakt het bescheidener aan, en stijgt met Alles Altijd van 38 naar 29. Dat terwijl het nummer in de midweeks eerder deze week een plaatsje bij de bovenste 10 te pakken had. Wie weet zit dat er volgende week in voor de zingende actrice.

Ook stevig in het zadel: Bart Claessen met Catch Me, dat van 44 naar 30 stijgt. En Dash Berlin. Al zeven weken genoteerd en deze week een flinke slinger omhoog; van 81 naar 36 met Till the Sky Falls Down.

De overige Nederlandse binnenkomers:

47. dj Maurice – Carnaval de Paris
54. dj Jose – Forever
87. Peter Luts & Basto – On My Own
88. Floortje – Blind Spot

De volledige Single Top 100 check je op Standby.fm

Zie ook:
- Marco Borsato scoort 12de nummer 1-hit met Wit Licht
- Single Top 100: Fouradi heeft weer hit te pakken

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Borsato, Joling en DJVT vliegen door Single Top 100

  1. p|m

    Jammer dat Floortje haar single zo verwaarloost. Blind Spot is, naar mijn mening en die van veel andere fans, haar beste single tot nu toe, maar ze doet echt helemaal niks aan promotie. Zonde. Volgende week zal ie wel weer uit de Top 100 liggen.

      /   Reply  / 
  2. Jos

    Gewoon allemaal nog een x downloaden.

      /   Reply  / 
  3. Sharon

    pIm helemaal mee eens! Als Floortje wat meer gepromoot zou hebben zou het veel beter gegaan zijn, maar ze brengt de single totaal niet onder de aandacht!!

      /   Reply  / 
  4. suzanne

    waarom zou ik het nog een keer downloaden?? Floortje is zOO slecht bezig op het moment ;)

      /   Reply  / 
  5. Sander

    hoezo valt Ticket for tibet door de mand,het is en blijft een prachtig nummer en terecht hoog binnen gekomen op één twee weken geleden.Punt! is echter dat niet één radio station de single ondersteunt dan wordt het wel erg moeilijk om een hoge positie vast te houden en vind ik het nóg knap dat ie op 15 staat zonder airplay,…!!

      /   Reply  / 
  6. Ronald

    Face it gewoon: Floortje was niks, blijft niks…

      /   Reply  / 
  7. Helen

    Hind doet ook weinig met haar songfestivalliedje trouwens. Vorige week 66 en nu 63.. ben benieuwd of daar nog een stijging in komt. Opvallend dat ze amper airplay krijgt op radio 1 en 2, normaal toch altijd wel promoters van het ESF.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>