Single Top 100: Lisa blijft 1, Michael Jackson blijft dominant aanwezig

De Single Top 100 van deze week verschilt niet zo heel veel met die van vorige week. Hallelujah staat voor een negende achtereenvolgende week op de eerste plaats maar de voorsprong op nummer 2 (Pitbull) is aanzienlijk geslonken. Volgende week een nieuwe nummer 1, eindelijk? Michael Jackson blijft intussen dominant aanwezig in de hitlijst met opnieuw vele tientallen nummers. Lang leve het downloadtijdperk!
Vroeger was het immers ondenkbaar geweest dat een artiest zo vaak genoteerd stond, toen moesten we het hebben van de fysieke singeltjes. Michael had dan misschien niet eens postuum de hitlijst ingedenderd.

De top 10:

1 (1) Hallelujah – Lisa Hordijk
2 (2) I Know You Want Me – Pitbull
3
(3) Billie Jean – Michael Jackson
4 (15) Haus am See – Peter Fox
5 (16) Zumba Yade – Kathleen & Soweto Gospel Choir
6 (19) When Love Takes Over – David Guetta & Kelly Rowland
7 (12) Beat It – Michael Jackson
8 (8) Beggin’ – Madcon
9 (9) Thriller – Michael Jackson
10 (6) Ben – Michael Jackson

Drie Nederlandse artiesten zijn uit de top 10 gezakt. Het gaat om Thomas Berge (van 4 naar 14), Jannes (van 5 naar 11) en Esmée Denters (van 7 naar 17). Net buiten de top 10 komt de Surinaamse Damaru aanvliegen met Mi Rowsu (Tuintje in m’n Hart). Het plan bestaat om dit liedje als duet uit te brengen met Jan Smit.

Dré Hazes heeft niet de hit gescoord waar hij op hoopte. In de vierde week van notering zakt Dat Weet Je van 18 naar 27. Zijn eerdere samenwerking met vader André behaalde nog de eerste plaats.

Verder is het enorme verlies voor Krezip opmerkelijk. Sweet Goodbyes was wekenlang niet uit de top 10 weg te slaan, maar dendert nu naar beneden van 11 naar 32. Slachtoffer van de vele Michael Jackson-singles?

Hansen Tomas heeft debuutsingle 1000 en 1 Gedachten opnieuw uitgebracht en dat lijkt aan te slaan in de charts. In totaal staat de track nu 13 weken genoteerd en stijgt deze week van 83 naar 38. Verder gaat de samenwerking tussen Armin van Buuren Jacqueline Govaert hard; van 91 naar 41. Rachid klimt van 81 naar 42 met De Wereld Draait Door.

Overige Nederlandse binnenkomers:

57. Slaap Lekker – Diggy Dex & Eva de Roovere
81. Tepels liegen niet – Mooi Wark
97. Draai mee met die Kermis – Janneke de Roo

De hele Single Top 100 met alle Jackson-noteringen vind je hier.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>