Single Top 100: Ramses Shaffy en veel kerstplaatjes

Ook aan de hitlijst is af te lezen dat het einde van het jaar nadert. De Single Top 100 wordt deze week overspoeld door kerstplaatjes. Veel oude vertrouwden als Wham en Mariah Carey, al voeren Nick & Simon nog altijd de lijst aan met Santa’s Party. Verder rukt Ramses Shaffy verder op na zijn overlijden van vorige week.

De top 10:

1 (1) Het Masker / Santa’s Party – Nick & Simon
2 (-) Broodje Bakpao – The Opposites
3 (9) Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder – Ramses Shaffy
4 (5) Empire State of Mind – Jay-Z & Alicia Keys
5 (4) Fireflies – Owl City
6 (2) Ma Masé – K3
7 (3) Just Say Yes – Snow Patrol
8 (7) Meet Me Halfway – Black Eyed Peas
9 (16) Laat Me – Ramses Shaffy
10 (14) Deja Vu – Inna ft Bob Taylor

Ramses staat nu dus twee keer in de top 10 waarvan de hoogste notering op 3. Hij komt ook terug op 13 (Laat Me/Vivre met Alderliefste en Liesbeth List), op 17 (Pastorale met Liesbeth List), 30 (Sammy), 42 (Wij Zullen Doorgaan), 53 (‘t Is Stil in Amsterdam) en 73 (Shaffy Cantate).

Jeroen van der Boom groeit gestaag richting een nieuwe top 10-notering. weer Geloven staat deze week op de 12de plaats. B-Yentl komt ook weer in de buurt van een top 10-hit, nu Miracle van 26 naar 19 stijgt.

Hind profiteert ongetwijfeld van alle media-aandacht rondom haar Sellaband-avontuur. Single Morgen bij de SpangaS-film stijgt van 38 naar 21.

Natuurlijk zijn er ook snelle zakkers. Kane bijvoorbeeld, dat met No Surrender van 6 naar 14 gaat. Django Wagner gaat van 12 naar 27 met Mooie Blauwe Ogen en De Smokkelaar van Johnny Hoes & Stef Ekkel moet van 19 naar 31. Di-Rect staat pas 5 weken genoteerd met Times are Changing en gaat van 22 naar 36.

Thomas Berge is flink op zijn retour met de nummer 1-hit Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn, dat van 29 naar 45 zakt. De opvolger heet Geen Kerstfeest Zonder Jou en komt binnen op 44.

De overige Nederlandse binnenkomers:

57. Jettie Palettie – Wie zijn vrouwtje lief heeft
65. Ronnie Ruysdael – Nooit Meer
79. Ramon – Opa Opa
95. Moke – Love My Life

De hele Single Top 100 vind je hier.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>