Single Top 100: Jaap op 1, Maaike op 4, Hazes op 12

De zomerperiode is doorgaans een tijd van weinig releases. Maar niet in de Single Top 100. Deze week regent het werkelijk hoge binnenkomers in de lijst. Jaap van Reesema neemt het voortouw met Don’t Stop Believin’, dat meteen op 1 binnenkomt. Maar ook Maaike, Eurovisie Songfestival-winnaar Lena en K’naan (officiële WK-lied) komen hoog binnen.

Opmerkelijk is dat Marco Borsato & Guus Meeuwis meteen naar de 3de plaats zakken. Zelfs zonder Jaap hadden ze hun nummer 1-notering met Schouder aan Schouder dus al verloren.

De top 10:

1 (-) Don’t Stop Believin‘ – Jaap
2 (2) Alors on Danse – Stromae
3 (1) Schouder aan Schouder – Marco Borsato & Guus Meeuwis
4 (-) We Belong to the Night – Maaike
5 (-) Satellite – Lena
6 (-) Wavin’ Flag – K’naan
7
(3) De Voetbaldans – Kabouter Plop
8 (9) Hey, Soul Sister – Train
9 (14) Need You Now – Lady Antebellum
10 (6) Heartbreak Warfare – John Mayer

Alain Clark heeft de top 10 voor de tweede keer moeten verlaten. Zijn single Love Is Everywhere zakt van 4 naar 15. Nog harder gaat het met Katy Perry, die van 7 naar 25 keldert met California Gurls. Verder is Caro Emerland uit de top 10 verdwenen; A Night Like This zakt van 10 naar 11.

Het gelegenheidsduo André Jr. & Roxeanne Hazes komt op 12 binnen met Soms Doet ‘t Zo’n Pijn. Momenteel ontbreekt het aan een echte video en airplay. Mocht die laatste op gang komen, dan zouden deze Hazes-kinderen wel eens een top 3-notering kunnen bewerkstelligen.

Django Wagner heeft op miraculeuze wijze weer een single in de hogere regionen weten te krijgen. Dit keer gaat het om Maar toch blijf jij me trouw, dat op 20 binnenkomt. Django scoorde eerder dit jaar ook al een top 10-hit met een nummer dat vrijwel niemand kan meezingen.

Laura Jansen mocht afgelopen zondag in X De Leeuw komen optreden. Het heeft haar huidige single Wicked World nog niet echt omhooggeholpen, voorganger Use Somebody wel. Het nummer was al bijna uit de Single Top 100 verdwenen maar stijgt nu van 62 naar 22. Het nummer staat al 33 weken genoteerd.

Sieneke maakte vorige week een stormachtige re-entry op 21 met Ik Ben Verliefd (shalalie). Dat succes heeft ze na de nederlaag in Oslo niet weten uit te bouwen, want de voormalige nummer 1-hit blijft staan. Lena is dus ook in de onze hitlijst de grote winnaar van het Eurovisie Songfestival 2010. Wel gaan de Belgen goed; Tom Dice stijgt van 87 naar 30 met Me and My Guitar. Nederland gaf overigens zijn 12 punten aan de inzending van Armenië, maar die is niet terug te vinden in de Single Top 100.

Stef Ekkel komt nieuw binnen op 28 met Hopeloos terwijl de Hobbyïsten op 37 nieuw zijn binnengekomen met Wij Gaan Door. Esmée Denters kwam vorige week op 32 binnen met Love Dealer, maar zakt nu naar 40. Afgelopen week deed Esmée veel promotie in Nederland, mogelijk werpt dat nog zijn vruchten af in de charts van volgende week.

De overige NL binnenkomers:

67. Sidney Samson – Fill U Up
71. Lisa Lois – Little by Little
84. Rob Ronalds – We gaan voor niemand aan de kant
97. The Dream – Everybody is a Dancer
99. Max Jens – We worden wereldkampioen

De hele Single Top 100 vind je hier.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Single Top 100: Jaap op 1, Maaike op 4, Hazes op 12

  1. H6

    Django Wagner word gewoon in iedere kroeg gedraaid

      /   Reply  / 
  2. Robin

    Raar dat Maaike terug te vinden is, alleen de single van de winnaar hoort toch te koop tezijn.. raar!

      /   Reply  / 
  3. Evelien

    Ze zijn niet zo slim trouwens. Want hoe gaat Maaike van SYWBAP nou opereren. Of is zij niet actief als zangeres?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>