Album Top 100: Froger en De Buisonjé nieuw in top 10

De top 10 van de Album Top 100 kent deze week niet minder dan vier nieuwe binnenkomers. X Factor-finalist Susan Boyle komt binnen op 1 met haar nieuwe album The Gift, gevolgd door landgenoot James Blunt. Van Nederlandse komaf komen René Froger (5) en Xander de Buisonjé (9) de top 10 binnen. Het best verkochte Nederlandse album blijft Nick & Simon met Fier, al zakken zij van 2 naar 3.

De top 10:

1 (-) The Gift – Susan Boyle
2 (-) Some Kind of Trouble – James Blunt
3 (2) Fier – Nick & Simon
4 (4) Deleted Scenes from the Cutting Room Floor – Caro Emerald
5 (-) ‘k Heb Je Lief – René Froger
6 (5) Come Around Sundown – Kings of Leon
7 (1) Rock Dust Light Star – Jamiroquai
8 (6) Hold on Tight – De Dijk & Solomon Burke
9 (-) Uit Liefde – Xander de Buisonjé
10 (12) 2010 – Finalisten Junior Songfestival

Met vijf wisselende titels in de top 10 zijn er ook wat albums die het onderspit delven. Zoals Bon Jovi (3 -11), Robbie Williams (8 – 15), Michael Bublé (9-19), Sieneke (7 – 22) en Alain Clark (10 – 39).

Net buiten de top 10 komt Elvis Presley met Viva Elvis, waarop ook het duet met Lisa Loïs staat. Voor elk land is een lokale artiest benaderd om het nummer Love Me Tender op te nemen.

Laura Jansen heeft een nieuwe versie van het album Bells uitgebracht en dat stimuleert de verkoop. Na 62 weken stijgt de plaat van 28 naar 14. Ook Ruben Hein krijgt vleugeltjes; vorige week binnen op 39 en nu naar 16 gestegen. Jurk maakt een re-entry op 21 met het album Avondjurk.

Spekkoper deze week – en waarschijnlijk tot het einde van dit jaar – is Kinderen voor Kinderen. Vorige week was de tv-special Hé Jullie te zien op Nederland 3 en met Sinterklaas en Kerst in het vooruitzicht, is dit een geliefd decembercadeau. Het 31ste album van het wisselende jeugdkoor stijgt deze week van 83 naar 33.

De overige nieuwe NL binnenkomers:

64. A Silent Express – Now
73. Claudia de Breij – Wat ik zeker weet

De hele Album Top 100 vind je hier

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Album Top 100: Froger en De Buisonjé nieuw in top 10

  1. me

    susan boyle is finalist brittains got talent

      /   Reply  / 
  2. BoycotIdols

    Daarmee is Susan Boyle dus de succesvolste persoon uit een grote talentenjacht op TV…

      /   Reply  / 
  3. Nel

    Fantastisch en Susan verdiend het.Met zo’n prachtige stem die ik nog nooit heb gehoord.Net als ‘I Dreamed A Dream’ is The Gift een cd die je niet alleen rond de kerst gaat beluisteren maar het hele jaar door.
    Wat ik zooooooooooooo graag zou willen zien,is dat Ivo Niehe Susan Boyle persoonlijk zijn exuses aan gaat bieden.Want wat hij eens bij DWDD heeft gezegt was wel zooooooooooo laag nadat hij eerst bij haar thuis was geweest en nog in zijn show een spetterend optreden heeft gehouden.Ik hoop dan ook dat Susan nooit en tenimmer weer eens in zijn show te zien zal zijn.

      /   Reply  / 
  4. BoycotIdols

    @ Nel.
    Ik hou niet van die talentenjachten, maar vind Susan Boyle een geval apart. Prachtig hoe het haar gegaan is. In de tijd dat muziek uiterlijk vertoon is geworden is zij toch een van de beroemste geworden. Zo zie je maar dat muzikale kwaliteiten niks te maken hebben met uiterlijk. En zij heeft zich daar niks van aangetrokken.
    Ook al is het mijn genre niet wat ze doet, maar zingen kan ze zeker.

      /   Reply  / 
    1. Nel

      Precies wat jij zegt,maar ook voor al die mensen die Susan zo naar beneden hebben gehaald in het begin.En als mens is ze ook echt een hele leuke vrouw met ontzettend veel humor en niks geen poeha.
      Ze zegt zelf ook “jij krijgt wat je ziet” hahaha en dat is ze nou precies.Ik heb vorige week een intervieuw van haar gezien met Piers Morgan en dan zie je pas de echte Susan Boyle.
      Ben echt zóóóóóóóóóóó blij voor haar.

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Precies. Zij meet zich geen masker aan, om even snel beroemd te willen zijn. Tot tegenstelling tot de meeste van die talentenjachtdeelnemers…

          /   Reply  / 
        1. Nel

          En net is bekend geworden dat Susan Boyle ook in de U.K op n.1 staat.
          Susan zou zeggen: There you go ……….

            /   Reply  / 
  5. Pingback: Xander de Buisonjé en René Froger bij finale BNTM | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>