Single Top 100: Duck Sauce blijft 1, Froger + DJVT + New Kids in top 10

Het aantal Nederlandse platen in de top 10 blijft relatief dun gezaaid, na een periode van enkele jaren dat het Nederlands product de Single Top 100 domineerde. Deze week moeten René Froger, New Kids en De Jeugd van Tegenwoordig de eer hoog houden. Hoge binnenkomers net buiten de top 10 zijn er van Jeroen van der Boom en Jochem Myjer. Maar de best verkopende plaat in Nederland blijft Barbra Streisand van Duck Sauce, al doet Black Eyed Peas een poging een nieuwe nummer 1-hit te scoren.

De top 10:

1 (1) Barbra Streisand – Duck Sauce
2 (11) The Time (Dirty Bit) – Black Eyed Peas
3 (2) Only Girl – Rihanna
4 (4) Just the Way You Are – Bruno Mars
5 (3) ‘k Heb Je Lief – René Froger
6 (9) Turbo – New Kids ft Paul Elstak
7 (5) Like a G6 – Far East Movement
8 (7) SterrenstofDe Jeugd van Tegenwoordig
9 (17) DJ Got Us Falling in Love – Usher
10 (8) Dynamite – Taio Cruz

Marco Borsato heeft na drie weken de top 10 verlaten, zijn Waterkant zakt van 6 naar 12. Jeroen van der Boom is de hoogste nieuwe binnenkomer op 11 met Werd de Tijd maar Teruggedraaid, Jochem Myjer staat nieuw op 16 met Mijn Dag. Verder gaat het voortreffelijk met de voormalige 3fm-megahit van Handsome Poets; Dance (the war is over) stijgt van 68 naar 13.

The Voice of Holland begint intussen steeds invloedrijker te worden voor de Single Top 100. Vorige week profiteerde Fuck You van Cee Lo Green al van het RTL-programma, deze week zien we een ouder nummer van Usher opeens terug de top 10 in stijgen. En op 32 staat zelfs al een artiest uit The Voice of Holland: Ben Saunders. Zijn vertolking van I’m In Love with a Girl is de hoogste Voice-binnenkomer. Op 42 staat Joan Franka met Foolish Games en op 62 Lenny Keylard en Could You Be Loved.

Een andere opmerkelijke binnenkomer: de Beatles. Zij komen met meerdere nummers de Single Top 100 in, nu het oeuvre van de Britse popgroep ook in iTunes verkrijgbaar is. De kassa rinkelt dus even bij Paul McCartney en zijn muzikale vrienden.

De overige nieuwe NL binnenkomers:

36. Jettie Pallettie – Waar zijn de mannen
76. Piet van Vliet – Zwarte P, Witte L
80. Xander de Buisonjé – Hou van Mij
92. Gregor Salto – We Get High

De hele Single Top 100 vind je hier.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Single Top 100: Duck Sauce blijft 1, Froger + DJVT + New Kids in top 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>