Album Top 100: Caro terug op 1, Beste van Guus nieuw op 2

De Album Top 100 kent deze week een vertrouwde nummer 1. Het is Caro Emerald, die met Deleted Scenes from the Cutting Room Floor haar 29ste week op 1 ingaat. Volgende week wordt ze ongetwijfeld voor de derde keer van haar troon gestoten door Marco Borsato, maar ze heeft het hitlijstrecord toch maar mooi weer aangescherpt. Caro weet Susan Boyle van de eerste plaats te drukken en is bovendien Guus Meeuwis voorgebleven, die met zijn hitverzamelaar een geliefd decembercadeau op de markt heeft gebracht.

De top 10:

1 (4) Deleted Scenes from the Cutting Room Floor – Caro Emerald
2 (-) Het Beste van – Guus Meeuwis
3 (-) Greatest Hits… So Far – Pink
4 (-) The Promise: Darkness of the Edge of Town – Bruce Springsteen
5 (3) Fier – Nick & Simon
6 (-) Loud – Rihanna
7 (10) 2010 – Finalisten Junior Songfestival
8 (2) Some Kind of Trouble – James Blunt
9 (1) The Gift – Susan Boyle
10 (-) Illuminations – Josh Groban

De top 10 kent vijf nieuwe titels, dus zijn er ook vijf platen weggezakt. Sommige niet te zuinig! Solomon Burke & De Dijk gaan van 8 naar 13 in de zevende week van notering. Ook Kings of Leon houdt het na vier weken voor gezien en zakt van 6 naar 14. Jamiroquai doet het nog net even rapper; twee weken terug nog nieuw op 1, nu van 7 naar 19.

De grootste verliezers zijn echter Xander de Buisonjé en René Froger, die vorige week beiden nieuw de top 10 binnenkwamen. Xander zakt van 9 naar 20 en René moet onderuit van 5 naar 21.

Beter vergaat het Ilse deLange, die met Next to Me nog niet zo voortvarend te werk gaat als voorgangers Incredible en The Great Escape. Het 8-track-album staat nu 12 weken genoteerd en stijgt – mede geholpen door het KRO Profiel van afgelopen week en een nieuwe single – van 18 naar 11.

Armin van Buuren zette vorige week de Jaarbeurs in Utrecht op zijn kop voor Armin Only 2010. Een succes, want het album Mirage schiet omhoog van 29 naar 12 deze week. Ook Kinderen voor Kinderen boekt een succesje met de 31ste cd Hé Jullie en stijgt van 33 naar 23.

Connie Breukhoven heeft een jazzalbum uitgebracht onder de naam Just Conny, waarop bestaande liedjes (ook uit andere genres) opnieuw zijn opgenomen. Heel wat mensen blijken nieuwsgierig, want Just Conny komt nieuw binnen op 34.

Ruth Jacott stond in de theaters met een ode aan Billie Holiday. Er is ook een cd verschenen met dat werk en die plaat komt nu op 41 binnen.

De overige nieuwe NL binnenkomers:

74. Slot Marsepeinstein

De hele Album Top 100 vind je hier

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Album Top 100: Caro terug op 1, Beste van Guus nieuw op 2

  1. Richard

    Rihanna met Loud op nummer 6!
    Met dit album is het haar eerste keer in Nederland dat ze binnenkomt in de top10!
    Hopelijk stijgt ze volgende week verder de top5 of top3 in!
    Het is in ieder geval een geweldig goed album!

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Alleen jammer dat ze geen Nederlandse artiest is….

        /   Reply  / 
  2. Pingback: Pools platinum voor debuutalbum Caro Emerald | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>