Vliegende start Songfestival-single 3js

De 3js hebben een vliegende start gemaakt met Je Vecht Nooit Alleen, het liedje dat voor Nederland zal meedingen op het Eurovisie Songfestival. Het nummer is op 5 binnengekomen in de Single Top 100 en kent daarmee de meest succesvolle start voor een Songfestival-single sinds decennia. Ter vergelijking: Sieneke kwam vorig jaar binnen op 13 met Ik Ben Verliefd (Shalalie) en de Toppers twee jaar terug op 12. De Nederlandse Songfestival-inzendingen daarvoor haalden vaak niet eens de top 10. Sieneke steeg een week later naar 1, dus in die zin valt er nog iets te ambiëren voor de 3js.

Morgen op NLpop zoals elke zaterdag een uitgebreide blik op de nieuwe Single Top 100.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Vliegende start Songfestival-single 3js

  1. Johan van de Velde

    Mag dan een vliegende start lijken, nieuw op 5, maar in feite is dit een tegenvaller.
    Recentelijk blijkt het voor singles gekoppeld aan TV programma’s geen uitzondering -eerder regel- te zijn om op 1 binnen te komen.

      /   Reply  / 
  2. Bazz

    Helemaal niet negatief! Voor een ‘songfestivallied’ is dit een hele vette prestatie! Vergeet niet dat in die andere programma’s zoals TVOH ten eerste een heel ander doelgroep naar kijkt en dat het om een hype gaat (van wel wekenlang). Van de 3JS zullen we sowiezo blijven horen en Jan is één van de beste zangers van Nederland. Dat bewees ie gister weer met het nummer Rood van Marco Borsato. Je vecht nooit alleen is een kwalitatief mooi lied dat het ver gaat schoppen.

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Hij zou toch echt eens aan zijn uitstraling en presentatie moeten werken.

        /   Reply  / 
  3. Patrick

    Ik blijf het een vreselijk stoffig geheel vinden, het nummer in combinatie met de 3Js. We zullen zien of ze de finale van het songfestival halen. Ik denk van niet.. Sorry guys!

      /   Reply  / 
  4. Frankly

    Blijft toch telkens een beetje appels met peren vergelijken wat je met die hitlijsten doet , Binnenkomen op 5 is nice news maar zegt nowadays erg weinig ( binnen 1 dag al 2 bij itunes en chartwatcher Sipko kan je zo vertellen hoeveel downloads dat zijn ;-) . de meest succesvolle Nederlandse Songfestivalhit blijft nog altijd Ik zie een ster van Mouth & Macneal die maar liefst 14 weken in de top 40 en 10 weken in de Hilversum 3 top 30 stond. dat nummer haalde zelfs de Britse top 10. Van Hemert had gewoon een goeie neus voor Polderglamrock. daarnaast was het liedje erg oorspronkelijk met die” daar bij die molen achtige” refrein . de 3J’s gaan wel breders coren dan Sieneke simpelweg omdat ze een popliedje hebben. en die Toppers waren eigenlijk slechter dan Sieneke dat arme meisje ;-)

      /   Reply  / 
  5. Frankly

    en dat gezever over uitstraling is irrelevant de 3 Volendamse J’s moeten gewoon weg hun Coldplay Keane achtige geluid laten knallen in de halve finale dan komt het wel goed .al vond ik de ballade veel beter en oorspronkelijker (Weelderig Waardeloos)

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      De 3 J’s maken geen onaardige muziek, maar een Coldplay of Keane achtig geluid hebben ze zeker niet.
      Als hun sound zo goed zou zijn zouden ze A, veel meer opvallen en B, waarschijnlijk niet mee hoeven doen aan het songfestival.

        /   Reply  / 
  6. Frankly

    ik doel meer op de vocaltunes en de uithalen Die zanger kan een aardig groot en hoog stemgeluid creeren :) . en laten we wel wezen de Nederlandse markt is de Britse niet( Coldplay weer nu ook hoe ze de VS markt moetren veroveren vooral veel Ohhh’s en megastadionrefreinen componeren)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>