Album Top 100: 3js vliegen omhoog met Songfestival-editie

De 3js zijn de grote stijgers in de Album Top 100 van deze week. De Songfestival-editie van Dromers en Dwazen heeft voor hernieuwde belangstelling gezorgd; de plaat stijgt van 28 naar 5. Alleen in de eerste week van notering, nu bijna een jaar geleden, stonden de 3js hoger genoteerd en wel op 3. Die positie was nu te hoog gegrepen, mede door de aanhoudend enorme belangstelling voor Adele. En Gerry Rafferty, die postuum de top 3 inknalt.

De top 10:

1 (1) 21 – Adele
2 (2) Doo-wops & Hooligans – Bruno Mars
3 (-) Collected – Gerry Rafferty
4 (3) Deleted Scenes from the Cutting Room Floor – Caro Emerald
5 (28) Dromers en Dwazen – 3js
6 (-) James Blake – James Blake
7 (7) Dromen Durven Delen – Marco Borsato
8 (8) Greatest Hits… so far – Pink
9 (6) Fier – Nick & Simon
10 (5) Sigh no More – Mumford & Sons

De verzamelaar van The Voice of Holland is hard weggezakt nu de aandacht voor het RTL-programma wegebt. Het album gaat van 4 naar 16. Ook Helemaal Hollands weet de hoge positie niet vast te houden; vorige week binnen op 10, nu gezakt naar 33. Dazzled Kid gaat in de tweede week van 14 naar 28.

Laura Jansen staat nu al 75 weken genoteerd met Bells maar blijft het album goed verkopen. Deze week stijgt Bells van 20 naar 11. Ook Jurk heeft de wind in de zeilen; een jaar na de release stijgt het album van 96 naar 26.

Youp van ‘t Hek is de hoogste binnenkomer van Nederlandse komaf. Zijn album Omdat de Nacht staat op de 29ste plaats. Op 43 vinden we een re-entry van kroegzanger Django Wagner, die met Kali nu in totaal 42 weken genoteerd staat.

De overige nieuwe NL binnenkomers:

65. Ronnie Ruisdael – Oud en Nieuw
66. Laura Fygi – The Best Is Yet to Come

De hele Album Top 100 vind je hier

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>