Album Top 100: Adele 1, Caro en Guus stijgen in top 10

Adele blijft de best verkopende artiest van Nederland. Ze voert met Rolling in the Deep weer eens de Single Top 100 aan maar album 21 doet het al vijf weken aan de koppositie. In haar eentje verkoopt ze deze week meer dan de hele top 10 bij elkaar. Caro Emerald veert verder op en komt op 3 uit met Deleted Scenes from the Cutting Room Floor. Verder stijgen Los Angeles the Voices en heeft ook Guus Meeuwis de wind in de zeilen.

De top 10:

1 (1) 21 – Adele
2 (3) Doo-wops & Hooligans – Bruno Mars
3 (5) Deleted Scenes from the Cutting Room Floor – Caro Emerald
4 (4) Collected – Gerry Rafferty
5 (2) Seasons of my Soul – Rumer
6 (10) Los Angeles – Los Angeles the Voices
7 (20) Het Beste van – Guus Meeuwis
8 (7) Dromen Durven Delen – Marco Borsato
9 (13) Sigh no More – Mumford & Sons
10 (11) Next to Me – Ilse deLange

Nick & Simon hebben na vijf maanden de top 10 verlaten met Fier, het album gaat van 9 naar 11. Daniël Lohues kwam vorige week binnen op 6 en zakt nu naar 12 met Hout Moet. De 3js gaan van 8 naar 18 met Dromers en Dwazen.

Go Back to the Zoo is dit seizoen de huisband van De Wereld Draait Door en krijgt daardoor heel wat exposure. Ook een campagne voor Comedy Central-serie Californication wordt door de band opgeluisterd. Alle aandacht resulteert in meer platenverkoop; debuutalbum Benny Blisto stijgt van 27 naar 17 en staat nu een half jaar genoteerd.

De dames en heren van Happy Camper kwamen vorige week binnen op 69 en stijgen nu naar 25. De groep was deze week te zien in ‘het minuutje’ van De Wereld Draait Door. Ook Pien Feith was daar onlangs te gast, haar debuutalbum Dance on Time komt nu op 29 binnen. Het tweede album van Rigby verwelkomen we eveneens in de Album Top 100 en wel op 39. Voorganger Everything Must Go kwam toentertijd niet verder dan 101.

De overige nieuwe NL binnenkomers:

70. W-Dreej – Vandaag
94. Zwarejongenz – Woorden en Daden

De hele Album Top 100 vind je hier

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>