Birds terug op 1 na finalesprong Anouk op Songfestival

Alle statistieken over Anouk op Eurovisie Songfestival na kwalificatie voor finale

Anouk verbrak de vloek. Nederland staat na negen jaar eindelijk weer in de finale van het Eurovisie Songfestival, en dit prachtige succes is goed terug te zien in alle ranglijsten.

iTunes Download Charts

In Nederland staat Anouk sinds gisteren weer stevig op de eerste plaats in de iTunes Download Top 100, maar ook in het buitenland vindt haar lied Birds gretig aftrek. We zien noteringen in onder meer Zweden, België, Estland, Noorwegen, Litouwen en Ierland.

001 Nederland
005 Nederland
011 Zweden
023 Zweden
027 België
046 Nederland
049 België
064 Estland
065 Noorwegen
076 Litouwen
095 Denemarken
101 Ierland
112 Nederland
160 Oostenrijk
209 Malta
211 Malta
311 Oostenrijk
316 Duitsland
350 Zwitserland

De dubbele noteringen worden veroorzaakt door het feit dat er van hetzelfde nummer meerdere downloads beschikbaar zijn. Zoals de officiële single en de losse track als onderdeel van het officiële verzamelalbum Eurovision Song Contest Malmo 2013.

Gisteravond vlak na de halve finale was Birds na het lied van topfavoriet Denemarken, het meest gedownloade Songfestivallied. Op dit moment staan we wat downloads betreft op de derde plek achter Denemarken en Rusland. Dit geeft uiteraard slechts een indicatie.

Bookmakers

Nederland is twee tot drie plaatsen gestegen bij de bookmakers. We staan nu op de zesde of zevende plek voor de eindoverwinning. De tweede halve finale van het Songfestival volgt morgen dus we kunnen hier nog weinig conclusies uit trekken.

01 Denemarken
02 Noorwegen
03 Oekraïne
04 Rusland
05 Azerbeidzjan
06 Duitsland
07 Nederland
08 Georgië
09 Italië
10 Finland

Wel blijkt dat Denemarken de rol van topfavoriet voor de eindoverwinning dubbel en dwars waarmaakt. Only Teardrops van de Deense Emmelie de Forest wordt met afstand het meest gedownload op iTunes en Denemarken staat nog steeds op 1 bij de wedkantoren.

Voorlopige conclusies

De punten die zijn gegeven tijdens de halve finale van dinsdagavond worden pas na de finale bekendgemaakt. Dit om beïnvloeding van de stemming voor de finale te beperken.

Gezien de grote media-aandacht die er in Zweden voor Anouk is, haar hoge scores daar in iTunes (zelfs Nobody’s Wife staat daar weer in de iTunes Top 100), is het aannemelijk dat we in de halve finale 10 punten van Zweden hebben gekregen. Heel misschien 12 punten als de Zweedse vakjury Anouk boven Emmelie heeft verkozen.

Van België hebben we vermoedelijk de volle 12 punten gekregen. Verder hebben we ook zo goed als zeker punten uit Estland, Litouwen, Denemarken, Ierland en Oostenrijk gekregen, maar hoeveel precies is iets moeilijker in te schatten.

We zijn waarschijnlijk niet door toedoen van enkel de jury’s in de finale beland, want Birds verkoopt vandaag van alle deelnemende liedjes gemiddeld genomen in de top 3. Na de tweede halve finale van donderdag zullen we wel een paar plekken zakken, en komen we vermoedelijk uit op de gemiddelde zevende plek die we bij de bookmakers zien.

Ook op Youtube staat Birds in de top 10 van Eurovisieliedjes met meeste views. Een top 10-resultaat in de grote finale van zaterdag is voor Nederland dus niet ondenkbaar, maar laten we niet te hard van stapel lopen. We eindigen in ieder geval niet als laatste!

Terugkijken: Optreden Anouk tijdens de eerste halve finale
Overzicht: Alle tv-uitzendingen rondom het Songfestival

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Birds terug op 1 na finalesprong Anouk op Songfestival

  1. Yoshi

    dat was ook wel te verwachten, dat hij weer op 1 zou komen.

    Het meest benieuwd ben ik naar die zure reacties van Gordon!!

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Ja hij heeft immers verstand van;-)
      Trouwens die LA Voices uit Kroatië klonken wel erg mooi. Daar moet Gordon eens naar luisteren.

        /   Reply  / 
  2. Peterke!

    Marcus, Denemarken staat op #11. Niet Zweden! ;)

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Nee, die 11 is de positie waarop Birds staat in Zweden. Dus dat eerste lijstje is allemaal Anouk met Birds.

        /   Reply  / 
      1. Noël

        Hoi Marcus,

        Heb jij de link naar de site waar die noteringen staan? Leuk om te volgen.

          /   Reply  / 
  3. Pingback: Alle nieuwtjes over Anouk en het Songfestival (overzicht) | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>