Spotify-effect: Taylor Swift -50 in Single Top 100

Dramatische neergang van Shake It Off na terugtrekking uit Spotify

In de nieuwe Single Top 100 lijkt op het eerste gezicht weinig aan de hand. De top 3 is hetzelfde als vorige week en de verschuivingen aan de top zijn vrij gering.

Maar afgelopen week speelde ook een flinke rel rond Taylor Swift die haar muziek van Spotify heeft gehaald. Die streams tellen mee in de samenstelling van de Single Top 100. Taylor levert daardoor in een week maar liefst 50 plaatsen in. Haar hitsong Shake It Off zakt van de 18e naar de 68e plaats.

In de kleinere iTunes Top 30, puur gebaseerd op iTunes-downloads, stijgt Shake It Off deze week van de tiende naar de zevende positie. Een immens verschil.

Eerder constateerden we al dat het voor artiesten tientallen plaatsen kan uitmaken als zij laag scoren in streaming. Taylor bewijst nu dat wie goed wil scoren in de wekelijkse Single Top 100, echt niet meer op Spotify heen kan.

Single Top 10

1. Mr. Probz – Nothing Really Matter
2. AronChupa – I’m An Albatraoz
3. Ed Sheeran – Thinking Out Loud
4. David Guetta ft Sam Martin – Dangerous
5. Meghan Trainor – All About That Bass
6. Nielson – Sexy Als Ik Dans
7. Calvin Harris ft John Newman – Blame
8. Sam Smith – Stay With Me
9. Pitbull ft John Ryan – Fireball
10. Sam Smith – I’m Not The Only One

De hoogste binnenkomer deze week is Danny de Munk met zijn levenslied Ze Wacht Nog Steeds Op Mij op de 43ste plaats. Ook hij heeft last van zijn slechte prestaties in streaming. In de iTunes Top 30 komt hij binnen op de 12e plaats.

Video: Taylor Swift – Shake It Off

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>