Carnaval: Stemmen voor Carnavalshit van het Jaar

Giel opent traditionele verkiezing met 120 nieuwe carnavalskrakers

De verkiezing van de Carnavalshit van het Jaar bij Giel Beelen op 3FM is inmiddels een jaarlijkse traditie. Vanochtend opende hij de stemming voor 2016!

Met in totaal 120 gegadigden kan er eigenlijk geen enkele andere uitverkiezing tegen die van Giel op. Stel je voor dat we op NLpop een poll zouden openen met 120 opties en evenveel YouTube-clipjes. Dat wordt veel te veel en erg rommelig.

Maar gelukkig kan je op Giels site alle liedjes direct beluisteren en dan kiezen of je er op stemt. Dat systeempje is heel overzichtelijk en gebruikersvriendelijk.

Je hebt een week om naar alle liedjes te luisteren en te stemmen. Volgende week woensdag onthult Giel in zijn radioshow de Carnavalshit Top 11 van 2016.

Stemmen doe je op giel.vara.nl/carnaval

Hoe gaat het in de charts?

Hoe staat het in de hitlijsten met de carnavalsnummers van dit jaar? We laten streamingdiensten als Spotify beter even buiten beschouwing. In de iTunes Download Top 100 staan op dit moment vijf nieuwe carnavalsreleases.

Op de achtste plaats Snollebollekes met Feestmuts, op 27 Lamme Frans met Zo Dronken, op 34 Vastenavend In ’t Krabbegat met Me Lòòpe D’r Mee Weg, op 71 Lawineboys met Zuipen en op de 78e plek Jeroen van Zelst met Wodka. Dit is uiteraard slechts een momentopname. We hebben nog drie weken te gaan.

Wel is duidelijk dat, in tegenstelling tot Kerstmis, de Nederlandse A-artiesten zich (nog) niet in de strijd werpen met eigen carnavalsliedjes. Dit is meer een soort subcultuur in de Nederlandse muziekscene. Maar wat niet is kan nog komen. Wellicht dat André van Duin of De Toppers nog een duit in het zakje doen?

Wanneer is het carnaval?

Carnaval 2016 duurt van zondag 7 tot en met dinsdag 9 februari.

Video: Het populaire vlog Ponkers maakt de carnavalshit “Herrie Hardstyles ft. FeestDJRuud – Hallo! (Het Is Carnaval)” op melodie van Adele’s Hello. Preview

Foto (uitsnede): 3FM / Bullet-ray

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Carnaval: Stemmen voor Carnavalshit van het Jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>