Waar blijft de gouden plaat voor Sharon?

NLpop neemt je even mee terug naar 13 maart vorig jaar. Het is twee dagen na de finale van Idols III en RTL meldt trots dat de single Right Here Right Now al meer dan 40.000 keer is gedownload en dus de gouden status heeft bereikt. Nog diezelfde week worden 40.000 fysieke singles uitgeleverd en Raffaëla krijgt een platina single. Hosanna alom, RTL speelde er slim op in door bij X Factor ook de single van de runner-up beperkt online aan te bieden.


Maar over het grote succes van Sharon horen we niets. Geen goud, geen platina en mogelijk ook geen nummer 1-notering? Want in de midweeks (tussentijdse hitlijsten) wisselen Within Temptation en Gerard Joling stuivertje op de eerste plek. Toegegeven, echt een heel sterke single, vind ik het niet van Sharon. Maar zonder die nummer 1-hit kan ze een carrière verder wel vergeten. Dat gun ik haar ook weer niet. Morgen de ontknoping, ik duim voor Sharon.

Zie ook:
- Sharon brengt up-tempo album op 9 april uit
- De aanstaande nummer 1: Heartbreak Away van Sharon

facebook share facebook share

25 Reacties // Reageer

25 thoughts on “Waar blijft de gouden plaat voor Sharon?

  1. Bart

    Misschien is Sharon eindelijk iemand die haar carriere opbouwt. Geen nummer 1 hit en dan meteen geen carriere, dat slaat toch nergens op. Sharon is een wereld zangeres. Zij komt er echt wel. Het ligt alleen aan de opzet voor de winnaar van idols of x-factor. Het is te gemaakt. Eigenlijk is Sharon veel te goed voor dit soort programma’s. Vorig jaar won Raffaela, een top zangeres. En wat voor single krijgt ze.
    Voor eeuwig en altijd, een hollnads niemandsdalletje, waardeloos. Zo maak je toch iemands carriere kapot. Ook voor Raffaela is voor dit soort programma’s veel te goed.

      /   Reply  / 
  2. Johan

    Die gouden plaat komt er ook niet, denk ik. Als je naar de kijkcijfers van Idols kijkt liggen die een stuk hoger, vooral bij de finale. Bij Idols 3 keken er wel 3.5 miljoen mensen, die horen de single en zo word het een hit. X-factor scoorde maar 1.4 miljoen mensen, dus dan heb je veel minder kans op een hit.

    Maar denk dat als je meteen een hit scoort je carriare al meteen voorbij is. Sharon kan zich nu meer gaan voorbereiden op een hit. Dan dat je er meteen een scoort.

    Of je te goed bent of niet, daar ligt het niet aan. Een nummer 1 hit moet je ook gegund worden, kijk naar Marco Borsato. Hij kan 1 jaar niet van zich laten horen, en dat ineens een dikke hit pakken. Boris kwam ook terug met een prachtig album, maar niemand gunt hem een hit.

      /   Reply  / 
  3. vinn

    yesssssssss
    ik hoop echt dat ze flopt!!
    Ik gunde het haar echt niet… ze is echt nep en zingt vaak vals en heeft bovendien niet de x-factor

      /   Reply  / 
  4. Robin

    Doe eens normaal vinn!
    Sharon is een topzangeres, en ik duim voor dr.. Ik gun haar het beste en een mooie zangcarriere!

      /   Reply  / 
  5. ClemUns

    Waarom blijven die mensen reageren die haar zo slecht vinden? Accepteer gewoon dat het grootste deel van t publiek haar t beste vindt…

      /   Reply  / 
  6. Dutchy

    Helemaal mee eens ClemUns:-) Als ik ‘n zanger(es) niet goed vind, ga ik daar niet mijn tijd & energie niet aan verspillen. Dan kan ik wel 24 uur per dag bezig zijn, lol. Denk gewoon dat die Vinn ‘n afgezeikte – gefrustreerde kandidaat van de X-factor is, of anders ‘n teleurgestelde (puber)fan van een van de andere kandidaten, kan niet missen.:-)

      /   Reply  / 
  7. melanie

    ik zei toch dat t niet terecht was dat zij had gewonnen denk ook niet dat mensen op haar kanariegejengel zitten te wachten :D nog ff zo doorgaan en we horen niks meer van haar yes eindelijk:D vond dr toch al een krijskip en de xfactor heeft ze niet

      /   Reply  / 
  8. daffy

    Ben t helemaal met je eens vinn gunde het haar ook niet wist gwoon dat dit ging gebeuren ze is geen artiest ze is NEP en ze krijst meer dan ze zingt

      /   Reply  / 
  9. Dutchy

    Die Herman Roggeveen hier is ook niet goed geinformeerd. Hoe kun je nou op de midweekse hitlijsten staan als op woensdag 28 februarie, halverwege de dag, de CD van Sharon pas in de eerste winkels te koop is. Mijn info is dat ie loopt als ‘n trein en dat was dus 24 uur later op Donderdagmiddag 1 maart. FF bij de les hebben Herman, voordat je totaal verkeerde conclusies trekt:-). Wedden dat ie met ‘n weekje hoog staat?

      /   Reply  / 
  10. wendy

    ik vindt het echt bullshit hoe hun hier over haar prate ze durfen zelf niet eens mee te doen en ze is de terechte winnaar met 75% en der mag dan wel niet veel naar gekeken zijn maar die nummer 1 hit die zit er aan te komen echt wel ze heeft een mooi stem die gaat er wel komen

      /   Reply  / 
  11. Jan

    Herman,

    Zoals Dutchy al meldde, je was iets te voorbarig. In de midweek van donderdag staat Sharon zoals verwacht op #1. Er van uitgaande dat dit verkoop van fysieke singles + downloads is, dan is het overwicht van 25%, wel erg mager! Dat was vorig jaar met alleen de single, wel anders. Ben benieuwd naar de weeklijst, die vanmiddag bekend wordt.

      /   Reply  / 
  12. Herman

    ik meende dat de single op maandag al verkrijgbaar was. En dat de downloads ook al meetelden. Maargoed, misverstandje dus.

      /   Reply  / 
  13. Dutchy

    ok Herman, ‘t is je bij deze vergeven.:-) Hier dan nog ‘n nieuwtje voor de Sharon-fans:

    Huldiging a.s. Dinsdag, 6 maart vanaf 16.00 uur in haar woonplaats Biddinghuizen :

    BIDDINGHUIZEN – Donderdag 1 maart 2007. De huldiging van X Factor winnares Sharon Kips in haar woonplaats Biddinghuizen zal plaatsvinden op dinsdag 6 maart.

    Om 16.00 uur zal Sharon in een cabrio worden opgehaald vanaf haar huis aan de Koolzaadhof.

    Onder muzikale begeleiding van Maris Sonores zal ze via de route Koolzaadhof, Weidehof en Plein aankomen bij de Voorhof, waar de scouts van de Osborne groep haar met een erepoort van Biddinghuizer vlaggen zullen opwachten.

    In de grote kerk van De Voorhof zal Sharon worden toegesproken door dorpsvoorzitter van Biddinghuizen Jennie Brandsma en burgemeester Mr. Aat de Jonge van de gemeente Dronten. Er staan voor Sharon ook enkele verrassingen op het programma, maar die worden nog even geheim gehouden.

    Natuurlijk zal Sharon haar single Heartbreak Away ten gehore brengen.

    Uiteraard is het de bedoeling dat dinsdag alle vlaggen in Biddinghuizen uitgaan. We roepen voorts iedereen op om spandoeken te maken en op alle mogelijke manieren uiting te geven aan het enthousiasme voor Sharon.

    Voor de gelegenheid zullen er weer nieuwe posters en buttons verkrijgbaar zijn bij de Lapjeskat, Boekenhuys van der Walle en de Kleine Huishoudbeurs.

    Zodra er meer informatie over de huldiging van Sharon bekend is, leest u dat op deze site.

    De zangeres heeft zelf aangegeven dat zij het dorp zo graag wil bedanken voor de steun die zij tijdens haar deelname aan X-factor uit het dorp heeft gekregen. Omroep Flevoland zendt de huldiging van Sharon live uit, op dinsdagmiddag 6 maart om vier uur.

    Bron: Omroep Flevoland / Dorpsbelangen

    Prettig weekend allemaal:-)

      /   Reply  / 
  14. Jan

    kan ze direct haar #-1 hit vieren…

    Single Top 100 d.d. 3/3/07 vers van de pers: verschil Gerard Joling en Sharon Kips: 44%!

      /   Reply  / 
  15. Ronald

    @ Bart (eerste reactie).

    Jij begrijpt het helemaal.
    Als je echt talent hebt en je doet mee aan dit soort programma’s dan stagneert dat je ontwikkeling alleen maar.
    Krijg je weer een stempel van ‘O jij was toch die hype van toen?’

    Wordt je al snel minder serieus genoemen.
    Net zoals ik mensen niet meer serieus neem die beweren dat zulke figuren een lange carrière zullen hebben. Ja dat is gebleken… van wie hoor je nog wat, behalve dat ze wat schnabbelen in musicals ofzo?

      /   Reply  / 
  16. Babette

    Sharon verdient een gouden plaat!!! Iedereen die zegt dat ze niet de X-factor heeft en dat ze altijf vals zingt, die zijn gestoord. Richy was ook niet de beste. Sharon was het beste tijdens de finale en ze heeft met veel geluk gewonnen. Gun haar die geluk en hou op met het zeggen van de gemene dingen. Jullie kunnen vast niet beter zingen!!!!! Ga zelf naar een musical met dat gegil zou ik zeggen!!!!!

      /   Reply  / 
  17. Ronald

    Babette. Wat zijn we weer lekker kortzichtig. Dus als je haar niet goed vind benje meteen gestoord? Zo’n uitspraak, dat is pas gestoord!
    Ik en velen met mij vinden dit troep van de bovenste plank. Ga janken joh, als er iemand wat over haar zegt.
    Gewoon je reinste onzin dit soort programma’s. De artiesten voor dat er überhaupt dit soort TV was, zijn toch ook doorgebroken?
    Heb jij bijv Bono van U2 ooit aan zoiets zien meedoen, of Robbie Williams? The Beatles. Nee allemaal op eigen houtje, want ECHT talent.
    X Factor is gewoon een term om naieve typjes als jij geld uit hun zak te kloppen. Want wedden als er een X Factor 2 komt jij ook weer een singletje van de winnaar koopt? Maar ja, jij oet het wetn, t zijn gelukkig mijn zuurverdiende euro’s niet.

    O ja Sharon sucks big time! Vreselijk!

      /   Reply  / 
  18. Ronald

    O ja Babette. Ik ben zelf ook actief als zanger. En heb nooit iets gehoord dat het niet mooi zou zijn dus. Sterker nog, haar stem wordt nog opgepoetst met techniekjes, zodat het nog wat lijkt. Ik zing dr van het podium af joh, zeker weten.

      /   Reply  / 
  19. Dutchy

    Jaja, natuurlijk stagneert dat allemaal:-), kijk maar naar Marco Borsato, in 1990 won ie de soundmixshow, in ‘n lange regenjas, zag er niet uit toen. Daarvoor had geen mens van hem gehoord. Nu zitten Ahoy, Arena etc. paar keren vol en is ie nederlands populairste mannelijke zanger. Gerard Joling, wie is dat? Werd in 1985 notabene derde in dezelfde Soundmixshow. Tjonge tjonge, die Soundmixshow was vast slechte keus toen van die jongens. Toen moesten ze als ‘n papagaai zo goed mogelijk ‘n artiest nadoen. Marco Borsato deed Billy Vera na, van Gerard weet ik het niet meer, maar hij klonk wel als ‘n gecastreerde Wiener Sangerknaap toen, vonden de vrouwen toen leuk dat hoge, dat weet ik nog wel, want hij had ‘n kopstem toen. Herinner me Edsilia Rombley nog, winnares van 1996 die probeerde Oleta Adams na te doen, dan heb je Arno Kolenbrander nog uit 1995, die doet musicals al jaren. Om lang verhaal kort te maken, zoals iedereen wel gehoord heeft, Sharon heeft duidelijk ‘n eigen sound,volgens de jury, niks nadoen. Terwijl ze dus ook songs van beroemde mensen ten gehore bracht. Word beetje ziek van nederlanders, die erop geilen als anderen op hun bek gaan. Sharon is supertalent, daar zijn ingewijden het bijna allemaal over eens, behalve die Henk , hoe heet ie ook alweer. Maar goed in al zulk soort talentenjachten is altijd 1 asshole, dat hoort erbij. Heeft ie paar liedjes voor nederlanders geschreven, denkt ie dat ie dat ie het weet. Wel, beoordelen kan ie beter aan Marianne Wijnkoop & Henk Jan overlaten. Marianne is casting director van Joop van de Ende, een van de grootste van Europa & de wereld, denk toch niet dat Joop de een of andere troela in dienst neemt. Sharon heeft net 2 dagen haar eerste plaatje uit, lopen er al mensen haar af te zeiken. Tjonge tjonge, wat stoer, ik kots ervan soms om ‘n nederlander te zijn, als ik dit allemaal lees. Was beter dat je positief denkt als er iemand zijn hoofd boven het koren uitsteekt en fris, monter en vooral echt is en ook nog ‘n dijk van ‘n stem heeft. Ik heb haar al vanalles horen zingen. Geen punt, ze verslaat iedereen. Informeer maar ‘s in Amsterdam – Bijlmer waar ze vorig jaar in BIM huis heeft opgetreden paar keren. Jazz, Latin whatever, zij zingt het. Of luister maar ‘s als ze “Don’t Cry for me Argentina”, van Evita zingt. Lopen de rillingen over je rug.

      /   Reply  / 
  20. Anna

    Omg Ronald hoezo stoer zeg! Wat een praatjes allemaal!

    Haar stem wordt echt niet opgepoetst, Liveshows zijn leef weet je wel slimmerd!
    Kom maar op zou ik zeggen met zingen, ik weet zeker dat Sharon van je wint!

      /   Reply  / 
  21. Ronald

    Ja hoor Anna. Laat maar komen. Ben absoluut niet bang van zo’n X Factor nitwit.

    Dutchy.

    Ja dat was een aantal jaren geleden. Toen was de Soundmixshow enzo nog echt iets waar zang voorop stond. Nu zijn het met name mensen die snel willen scoren en mediageil zijn. Liveshows kan ook mee gesjoemeld worden, daar worden ook techniekjes gebruikt.

    Je noemt successen van toen.
    Maar er zijn evenveel geflopten, zo niet meer.

    Jim, Jamai als laatste strohalm in musicals
    Rafaella, nergens meer
    Floortje, helemaal niet van de grond gekomen die carriere
    Starmaker. Anderhalf jaar bekend toen over
    Men2B en Raffish. Compleet geflopt
    Maud. Waar gebleven?

    Maar zullen wij deze discussie voortzetten over 2 jaar. Kijken wie er dan gelijk heeft.
    Maar ik denk dat jullie aan het kortste eind trekken…
    en als het andersom is, kom ik hier persoonlijk 2500 keer ‘ik heb me vergist typen’. Oke?

      /   Reply  / 
  22. Anna

    Haha okee is goed! Wanneer laat je je stem horen dan! Het is geen nitwit, jammer he!

    Misschien komt Sharon ook wel in Musicals wie weet! Marianne ziet haar wel zitten dus!

    Starmaker was veel langer bekend, daarna werd het K-otic. Ze stopten op hun hoogtepunt erg jammer, toen ze nog steeds zoveel fans hadden. Dus dat klopt niet wat jij hier zegt! Bart zit nu in XYP, Bouchra zit in een Duitse meidengroep, Rachel is solo!

    Jaja we weten wat er met de rest is gebeurt, heel fijn! Maar ik hoop en denk dat Sharon een blijvertje is heel simpel!

      /   Reply  / 
  23. joyce

    ik weet niet maar volgens mij staat Di-rect nu op 2 in de top 40. dus dan neem ik aan dat die eerder op 1 komen dan wt of gerard joling1

      /   Reply  / 
  24. Lisa

    Haar single staat momenteel OVERAL op 1:>
    Zij komt der echt wel!!! GO SHARON:>:>:>

      /   Reply  / 
  25. Ronald

    Nou en, overal op 1. Wat wil dat zeggen? Dat je het al meteen gemaakt hebt. Er zijn bands/artiesten die nog ooit een hit gehad hebben en toch al 20 jaar bestaan enzo dus. Zo’n nr 1 hit zegt helemaal niets, zeker in dit geval niet. Dat heeft gewoon met n hype te maken. Een ‘gekochte’ nr 1 dus.

    En Anna, ik ben tevreden wat ik doe met mijn muziekdingetjes, en ik zou dus absoluut niet meedoen aan zo’n programma. Blokkeert je eigen creativiteit totaal, je wordt een speelbal van de platenbaas. Nee, dank je wel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>