Ruth Jacott aan de Slankie

Ruth JacottKent u ‘m nog? Die reclame van die leuke meneer die in handdoekje de trap oploopt met een cracker met kaas en zich vervolgens weegt. En bij het zien van zijn gewicht heel tevreden een hap van zijn cracker neemt? En ondertussen die mooie, ouderwets klinkende stem die zingt ‘no, no they can’t take that away from me’? Het moet alweer jaren terug zijn dat deze commercial voor het eerst op televisie kwam. Maar het was mijn introductie met Billie Holiday. Jaren later zou ik een cd met verzameld werk van deze legende krijgen, prachtig gewoon. En nu is bekend geworden dat Ruth Jacott in de huid kruipt van Billie Holiday.
Musicalgoeroe Albert Verlinde brengt namelijk een musical op de planken over het leven van deze legende. Daarvoor heeft hij Jacott weten te strikken. In SBS Shownieuws gaf ze gisteren aan erg vereerd te zijn met deze rol. De repetities beginnen in de zomer van 2007, volgend jaar december moet dan de eerste voorstelling zijn.

Erg gewaagd van Ruth om zich aan het genre van zo’n grootheid te wagen. Je kunt Billie Holiday bijna niet evenaren, laat staan overtreffen. Hoe zal Ruth deze rol benaderen?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>