André Rieu doet iets terug voor Australische fans

In eigen land is André Rieu een grote, maar in Australië is hij zo ongeveer de koning. De lokale dvd-chart bezet hij voor zo'n 50% en ook zijn cd's gaan er als warme broodjes over de toonbank. Niet zo gek dus dat de vioolmeester zich wat meer richt op het Australische publiek. Dit jaar volgen er nog twee releases waarmee hij de mensen down under verwent.

De eerste verschijnt eind september en is een cd genaamd Waltzing Matilda. Daarop wordt hij bijgestaan door de Australische sopraan Mirusia Louwerse. Eind november volgt dan een live-dvd met daarop een registratie van een concert dat Rieu in Australië gaf.

Eerder maakte hij een tournee door het land. Dat is ontzettend duur, vanwege de uitgestrektheid van het land met veel dunbevolkte gebieden. Bovendien kost het een vermogen om alle apparatuur en muzikanten zo te laten reizen. Die dvd, waarvan er ongetwijfeld miljoenen worden verkocht, is dus een mooie manier om wat terug te verdienen aan de Australische tournee.

Bekijk André Rieu live met Mirusia

Zie ook:
- André Rieu geeft voorproefje op Wenen-concertreeks
- Het geheim van de violist onthuld

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>