Nieuwe cd Babette van Veen op komst: Vertrouwelijk

Babette van Veen staat vooral bekend als actrice (we kennen haar allemaal als linda Dekker uit GTST) maar ze mag graag ook een riedeltje zingen. In Linda, Roos & Jessica was ze al de meest begenadigde vocaliste van de drie en Babette belooft nu een nieuw album dat in augustus al uitkomt. Het heet Vertrouwelijk en vol met swingjazz. Dit keer alleen Nederlandstalig ‘met zeer herkenbare teksten’. Haar vorige plaat was een Engelstalig album opgenomen met een big band.

Babette op haar website: “Toen ik nog op mijn kinderfiets rondcroste, was ik al gek op bigbandmuziek. De swingende saxofoons, de spetterende trompetten, de stuwende bas en de opzwepende drums: als ik bigbandjazz uit de radio hoor schallen, dan krijg ik bij de eerste tonen al een lach op mijn gezicht. Het is al jaren mijn droom om andere mensen blij te maken met deze muziek waar ik zelf altijd zo vrolijk van word. De afgelopen maanden heb ik met heel mijn hart aan die droom gewerkt, met als resultaat het album Vertrouwelijk.

Voor mij is het nostalgische bigbandgeluid het ideale decor voor de persoonlijke verhalen die ik in mijn liedjes wil vertellen. Daarin neem ik je mee naar mijn twijfels, angsten, dromen en verlangens. De ene keer verpakt als een meeslepende bigbandballad, de andere keer als bruisende latin jazz. Natuurlijk ben ik geen Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan of Michel Bublé, dat is ook niet mijn ambitie. Perfectie was voor dit album niet het voornaamste uitgangspunt voor mij, hoewel ik werkte met de superprofessionals van de NDR Bigband in Hamburg en topproducer Matthias Hass, die met mij de liedjes schreef. Liever had ik dat de opnames echt en oprecht zouden klinken. Als vrouw moet je tegenwoordig de hele dag al perfect zijn, van ‘s ochtends aan het ontbijt tot ‘s middags bij school tot ‘s avonds in bed.

Ik denk ook dat ik niet de enige vrouw ben die soms bang is dat haar midlife-man haar verruilt voor een jonger exemplaar. Of die wel eens verlost zou willen zijn van opgelegde schoonheidsidealen, vakantiestress, carrière-hectiek en schoonmoederpaniek. Nou ja, dat zijn een paar van de dingen waarover ik zing. Maar wel op zo’n manier dat je er ook af en toe om kunt lachen. Want daar is het allemaal om begonnen: herkenbare liedjes over het hier en nu, die troost kunnen geven, die kunnen ontroeren, die angsten kunnen bezweren, maar die je bovenal een zonnig humeur bezorgen. Trouwens, Vertrouwelijk is ook leuk en verhelderend voor mannen om naar te luisteren. En het beste cadeau dat een man kan geven als hij wil laten zien dat hij zijn vrouw-van-nu begrijpt (of graag die indruk wil wekken).

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>