Back It Up van Caro Emerald; zelfde liedje, zelfde video en nu wel raak

Ik denk zelf heel wat te weten van de Nederlandse muziekindustrie, maar sommige dingen kan ik echt niet verklaren. Neem nu Caro Emerald. Onlangs werd ik benaderd of ik haar video Back It Up wil bespreken op deze blog. Een vreemde vraag, aangezien de video al in augustus 2008 het levenslicht zag en ook toen hier aandacht kreeg. NLpop hoorde meteen al iets in haar stem en adviseerde platenmaatschappijen (Caro deed toen alles in eigen beheer) toch eens goed te luisteren. Maar er gebeurde niks. Een jaar later komt hetzelfde liedje met dezelfde videoclip uit en lijkt het wel raak te zijn.

Back It Up staat nu twee weken in de Single Top 100 en piekt vooralsnog op een 83ste plaats. Dat is niet heel hoog, maar Caro is wel uitgeroepen tot Serious Talent van 3fm. Sterker nog: Back It Up is uitgeroepen tot Megahit. Dat betekent veel extra airplay waardoor de verkopen ook wel eens toe kunnen nemen. Een hoge notering in de 3fm-hitlijst Mega Top 50 lijkt gegarandeerd.

Wat er in dat jaar precies veranderd is, geen idee. Waarschijnlijk een kwestie van de juiste mensen die het oppakken. Er hoeft er maar eentje tussen te zitten die als een katalysator voor de hele muziekindustrie kan werken.

Caro is het in elk geval gegund; Back It Up blijft een sterke song.

Bekijk de video:

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Back It Up van Caro Emerald; zelfde liedje, zelfde video en nu wel raak

  1. Jan

    Giel beweert het nummer een half jaar geleden voor het eerst gedraaid te hebben in zijn nachtprogramma. Daar is het gegroeid en werd het de Frikadel-special; ook Gerard is het nummer gaan draaien. Vervolgens is het naar de dagprogrammering overgewaaid. Met deze week als voorlopig hoogtepunt 3FM Megahit. Waarom al die aandacht? Omdat het gewoon een bere goed liedje is! Ben benieuwd of ze daar op 538 al achter zijn. De aanhouder wint hier zeker.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Hit of shit: Jodie Kean - Mad World (video) | Nlpop

  3. Peter Blom

    Hoi NLPOP. Leuke blog. Weten jullie de naam van het originele nummer? Het nummer is op de tekst na namelijk compleet een kopie van een inmiddels klassiek carribean jazz nummer. Weet iemand anders anders wel de naam? Het werd vaak gespeeld op Arrow Jazz FM. Het is overigens best jammer dat vanuit een reeds bekend maar klassiek jazz nummer een nieuw nummer wordt gemaakt zonder het origineel te benoemen. Zo kan iedereen een hit maken. Ook een goed voorbeeld is de Amen Break. Zoek daar maar eens op op youtube. Bijna alle Drum and Bass nummers zijn daarop gebaseerd, maar ook vele rap en R&B songs. En iedereen zegt dat ze de eerste waren. De top 40 is vaak niks anders dan een herhaling van eerdere hits.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>