Registratie Ruth Jacott als Billie Holiday op tv

Bijna twee jaar lang toerde Ruth Jacott er mee langs de theaters: een muzikaal eerbetoon aan Billie Holiday. Het werk is inmiddels op cd uitgebracht maar er is ook een filmregistratie van gemaakt. Deze wordt vanmiddag uitgezonden op Nederland 2.

Ruth Jacott is zelf grotendeels verantwoordelijk voor de totstandkoming van A Tribute to Billie Holiday. Zij wilde de nummers graag tot uitvoering brengen met een big band of orkest om Billie Holiday daarmee nog meer recht te doen.

Ruth Jacott: “Het is voor mij een hele eer om dit project te doen. Billie Holiday is niet de eerste de beste, en dit allemaal ook nog met een gerenommeerd orkest als het Metropole. Nu het zover is, hoef ik niet te benadrukken dat ik er enorm veel zin in heb. Zo wordt Billie Holiday op de juiste manier geëerd.”

Voor het concert zijn twaalf nummers op eigentijdse wijze gearrangeerd, onder meer: Good Morning Heartache, You Can’t Lose a Broken Heart, I’m a Fool to Want You, The End of a Love Affair, Ain’t Nobody’s Business, Strange Fruit, Lover Come Back to Me, God Bless the Child, Laughin’ At Life, You’re My Thrill, Lover Man en Stormy Blues.

In 2008 won Ruth Jacott de John Kraaijkamp Musical Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical, voor haar vertolking van Billie Holiday in de gelijknamige musical.

De registratie is vanaf 17.35 uur te zien op Nederland 2, volgende week deel twee.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>