Ella van Poucke naar Eurovision Young Musicians

De celliste Ella van Poucke werd zojuist in De avond van de Jonge Musicus 2012 gekozen als Nederlandse afgevaardigde voor de Eurovision Young Musicians competitie in Wenen.

De vier beste jonge klassieke muziektalenten (15-18 jaar) van dit moment gingen in twee rondes de strijd met elkaar aan. Na zowel een solo-optreden als een optreden met het Nederlands Philharmonisch Orkest kwam Ella als beste uit de bus. De andere kandidaten waren pianiste Gile Bae, celliste Dana de Vries en violiste Svenja Staats.

Nederland won Eurovision Young Musicians twee keer in het 30-jarig bestaan van het evenement. In 1984 met violiste Isabelle van Keulen en in 1990 met pianist Nick van Oostrum. Daarmee staan we derde in het medailleklassement, achter Duitsland en koploper Oostenrijk. De competitie wordt om de twee jaar gehouden.

Zet ‘m op in Wenen, toi toi toi, Ella! Een verslag van Eurovision Young Musicians 2012 wordt uitgezonden op maandag 21 mei om 23.00 uur bij de NTR op Nederland 2.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>